Şimdi Ara

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
4
Favori
11.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasadan yana sorun yaşayacağımı sanmıyorum ama ram konusunda şüpheliyim ve çift fanlı kullanmak istiyorum. Ram engeli olmaması için micro atx yerine atx anakart mı almam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pesimistadam78 -- 29 Haziran 2024; 13:6:1 >
  • Pesimistadam78 P kullanıcısına yanıt

ram konusunda bi' sıkıntı yaşamazsın. sağ taraftaki fanı aşşağı yukarı istediğin gibi takabilirsin.

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELEgaming.gen.tr
    Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
    https://www.gaming.gen.tr/urun/384933/thermalright-phantom-spirit-120-se-argb-tl-c12b-s-v2-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu/?ref=akakce&v=1.77.9

• Daha önce bakmıştım ama böyle özeliği olduğunu bilmiyordum biraz araştırdım ve iyi bir soğutucuya benziyor detaylı araştırmalar yapacağım. Kullandığım ram bu 2x16 GB olarak kullanıyorum umarım sorun olmaz

Siz bu soğutucuyu mu kullanıyorsunuz?

• Bu kasaya sığar mı? Ona göre almayı düşünüyorum.

• merhaba teknik verilere bakınca sığar. kasanızın soğutucu yükseklik boyutu 163 mm Thermalright Phantom Yükseklik 154 mm

• Hocam çift fan kullanmak öyle ciddi bir sıcaklık farkı oluşturmuyor, 2 3 derece ancak. Size tavsiyem çift kule bir soğutucu alın, öndeki fan ramlerde sorun çıkarırsa iptal edin. Tek fanlı haliyle bile tek kule soğutuculara fark atacakdır. Mesela bende noctua nhd15s var, çift kule tek fan, öne sadece fantezi olsun diye 120 lik fan ekledim. Soğutmaya öyle ciddi bir katkısı olmadı. Yarın bir gün yüksek soğutuculu ram alırsam tereddüt etmeden fanı sökerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 5700X işlemci ve Thermalright Peerless Assassin 120 soğutucu var gayet memnunum, yakın zamanda değil ama ileride ddr5 sistem kurabilirim belki AMD 9XXX serisi işlemcilerle

Valla bendeki NOCTUA NH U 12SE tek fanlıydı sonradan 1 fan daha taktım asla ram slotuna yada ramlere musallat olmuyor, tabi o zaman 300 tl civarına almıştım şimdi her şey uçtu lanet olsun5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  linkini verdiğin soğutucuyu araştır şayet ram slotunu kapatmıyorsa alınabilir ama benim şimdiki aklım olsa alttakini 2 fanlı olanı alırdım siyah pahalı ama kahve rengi olan olabilir5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE Bu arada pbo açınca ısı artmaz aksine düşer önceki sayfalarda yazdım ısının bende düştüğünü5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELEamazon
    Noctua NH-U12A, Yüksek Performanslı Sessiz NF-A12x25 PWM Fanlara Sahip Premium İşlemci Soğutucusu (120 mm, Kahverengi)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07PN4RDW3/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A38F5RZ72I2JQ&psc=1

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Deli o deli he de geç dandik bir cigobayt kartı var bunalımda5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  şaka maka anakart 1200 tl işlemci 2000 tl ye almıştım ne günlerdi5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Yeni gördüm anakartın micro atx ise ram slot olayı zor 120 cm soğutucu bile kapatabilir ram yüksek boysa

• Aslında çoğu soğutucu bu işlemci için normal olarak iş görür ama iş PBO açınca değişiyor ben tam performans almak için alacağım. PBO açıyor musunuz?

• Yükseklik olarak sığar zatende çift kule olduğu için genişlik olarak arka egzoz fanından dolayı sorun çıkarabilir gibi

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Yazım hatası yapmışım çift kule alacağım zaten her türlü

• Noctua genel olarak pahalı ya. Anakart micro atx olduğu için ister istemez sorun çıkaracak aklımda Thermalright Phantom Spirit var ram sorun çıkarırsa fanı yüksek takma veya arka tarafa takma imkanı da varmış. PBO'dan kastım overclock ya bazı ayarlar yapınca işlemci hızı artıyor ya onları yapınca ısı artıyor bende.

Evet maalesef bu devirde iyice uçtu fiyatı noctua nın ama ömürlük soğutucu5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  sen voltaj veriyorsan ısı artar aslında pbo açsan yeterli tarifi var sayfalarda5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  evet genelde ram tarafındaki fan biraz yukarı doğru takılabilir çoğu soğutucu da5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  ama bendeki asla engel olmuyor tabi atx kartın etkisi de vardır mutlaka5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Sağlam ve iyi olabilir ama aslında ömürlük olmuyor çünkü her yeni nesilde bir şeyler değişiyor uyumsuz hale geliyor parçalar bir şekilde yenisini almak zorunda kalıyorsun. 😊 Hayır az önce denedim direk enable yaptığımda işlemci maksimum 130w güç çekip olabildiğince performans arttırıyor şimdiki soğuıtucu 180w tdp değerine sahip doğal olarak yetersiz kalıyor. Bana 130w işlemciyi soğutacak soğutucu lazım yani sizin bahsettiğiniz şey Curve Optimizer olabilir. Almayı düşündüğüm soğutucu da bu özellik var hem de çift kule 7 bakır borulu umarım kasama sığar ve işimi görür. 😊 atx kart olduğu için engel olmuyordur. 😊

• Normal

PBO ve Curve Optimizer ayarları yapılı iken (soğutucu yetmiyor böyle kullanamıyorum.)

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Aşkolsun Mito ağabey, iyiki bi kere muhtarın eşşeğinin mabadına powered by cigobayt yazdım. Yaşlandık gari bu vakitten sonra alışkanlıklarımdan vazgeçmek istemiyom, cigobaytla bitiririm pc işini ellaam.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.