Şimdi Ara

56k dan 6k ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
37
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • iyi bir başarı değil fakat bu dönemde yorulan, bıkan arkadaşlara motivasyon olması ve de yol göstermesi için paylaşıyorum.


    Lisede çok vasat bir öğrenciydim obp'm 2 yıl özel okulun yardımıyla anca bu seviyeye gelebildi. Mezun senemde benden çok daha az çalışıp çok çok iyi yapan arkadaşlar vardır gerçekten çok çalıştım.

    Psikolojik olarak yıpranan arkadaşlara verebileceğim tavsiye bunun sadece bir süreç olduğunu ve tüm hayatınızın çok küçük bir kısmını kapsadığını unutmayın.

    Mezun senemi planlarken https://technogezgin.com/universite-sinavina-hazirlik-derece-tayfadan-oneriler// bu sayfadan çok yararlandım. Kendi çalışma sistemimi oturturken en çok referansı buradan aldım.

    12 ve mezun senem arasındaki en büyük fark kendi çalışma sistemimi önceden belirleyip internette öğrenciyi sevmeye çalışan, bu süreci ticarete çevirip öğrencinin kanını emen palmiye ve niceleri, ipe sapa gelmeyen rehberlik kanalları ve özel ders almazsan başarısız olursunu ima eden armutlardan kurtulmamdı.


    Sınav süreci yorucu ve uzun bir süreç ve benim gibi bazı kişileri psikolojik olarak çok fazla yıpratıyor. Sene içinde sorunlara verdiğimiz tepkinin boyutunu ayarlayamayabiliyoruz. Örneğin ben deneme netlerime, sıralamama aşırı şekilde takılırdım bunun için Kaan Kural'ın Amerikan Mutfakta geçen sene sixers için söylediği bir sözü paylaşmak istiyorum. Tam hatırlamıyorum ama "Sorunlar yapısal ve dönemsel olmak üzere ikiye ayrılır. Dönemsel sorunlar çok fazla kafaya takılmamalı fakat yapısal sorunlar asla es geçilmemeli" tarzı bir şeydi. Bence bu sınav senesi için fazlasıyla geçerli bir söz. Kafaya taktığınız problemleri bu sözden yola çıkarak sınıflandırabilir neye nasıl tepki vereceğinizi planlayabilirsiniz :).


    Çalışma Sistemim


    Fizik:

    ESŞ ve Tolga Bilgin bence sadece YKS değil fizik için bir cevher. Etiketlediğim etiketlemediğim bir çok soruya ESŞ'nin gelip yazması bile o dönemde beni çok mutlu etmişti. Tolga Bilgin'i zaten oturup övmeye gerek yok ne kadar iyi bir hoca olduğunu videolarını izlediğinizde, sorularını çözdüğünüzde anlıyorsunuz. Özellikle son dönemde bana ESŞ denemeleri ve Tolga Bilgin çok şey katmıştır. Amacınız gerçekten anlamadığınız bir yeri kavramak ve eksik görmekse paketlerini mi almalıyım canlı video mu izlemeliyim diye düşünmeyin. Ben denemeleri dışında hiçbir şey almadım çünkü ben her şey önüme belirli bir programla sunulunca kavrayamayan biriyim. Paketlerini alıp çok memnun olan arkadaşlarım da var ben eksik olduğum konularda tekrar tekrar canlı yayın videolarını izledim ESŞ'nin. Formülleri ezberlemekten ziyade nereden geldiğini anlamaya çalışır yorumlardım formülleri. Denemelerde formülü bilmesem bile sisteme yorum yapıp formül türetirdim.



    Kimya:

    Okuldaki kimyacının notlarını kendim deftere yazdım ve soru bankası çöze çöze ezberledim. İlgim yoktu kimyaya karşı ezberledim tavsiye etmem.


    Biyoloji:

    Biyoloji Portalı YKS adına gelmiş geçmiş en iyi ders notu olduğunu düşünüyorum. Konunu notunu burdan çıkarır PRF'tan çözerdim. Ayrıca Senin Biyolojin de çok kaliteli kanaldır. Ders videolarını güncel müfredata göre düzenleyip belirlemesi çok büyük avantaj. Çok yararlandım kendisinden.


    Matematik:

    12 de çok fazla çalışmıştım mezun senemde pek sorun yaşamadım göründüğü üzere zaten tam bir fen özürlüsü olduğum için mezun senemde çoğunlukla fen çalıştım. Okuldaki Hocamız da her şeyi mantığıyla öğretiyordu formül ezberletmeden ispatlarla götürüyordum işi.


    Geometri:

    12nin başında hiç kafamın almadığı beceremediğim bi ders geometri. Hocamız çok kaliteliydi kendisinin çok kaliteli soruları vardı endemikte var çoğu. Sanırım kendisi orijinalle anlaşıp fasikül çıkartacaktı ama ne durumda bilmiyorum. Derse getirdiği notlar ve Birey B çözmüştüm sadece mezun senemde de kendi yazdığı sorularla uğraşırdım.


    Mat, Geo'da görüldüğü üzere gerçekten hiçbir formülü ezberlemedim. Tabi bunun götürüsü de AYT hayvan gibi süre yemesiydi. Çok fazla odaklanma problemi yaşadığım için pandemide evde ciddiyetle hiç MAT alan denemesi çözmedim siz böyle yapmayın yoksa TYT'de böyle patlarsınız.



    Çözdüğüm Kaynaklar


    Soru Bankası


    Matematik


    zorlandığım tam hakim olmadığım konuları endemikten bir iki test çözüyordum. sınava yakın orijinalin zor testlerine bakmıştım patlamamak için.


    Fizik


    Nihat Bilgin TYT-AYT --> fazla güncel hayata uyarlanmış soru var ilk kitap olarak çözmenizi tavsiye etmem.

    345 AYT --> Özellikle elektrik kısmı çok güzeldi fakat kuvvet ve hareketi biraz olmamış gibi gelmişti bana. yeterince zorlayamamış ve kavramları tam sorgulatmamışlar gibiydi.

    Aydın AYT --> Daha az yeni nesil ve sistemi iyi analiz etmeyi ve yorumlamayı gerektirecek soru var sınava yakın çözmüştüm çok faydasını gördüm öneririm.


    Kimya,


    Paraf AYT --> soru tarzı sınava yakın değil fakat konuları öğretmesi açısından çok kaliteli bir kitaptı. zor ve her kavramı en ince ayrıntısına kadar sorgulatıp bilmiyomuşum diyip tekrar konu çalıştıracak düzeyde.

    Ekstra olarak Aydın'ın zorlandığım konularda fasiküllerini alıp çözüyordum.


    Biyoloji


    Paraf AYT --> Abartıldığı kadar zor değil ve güzel bir kitap.

    Limit TYT-AYT --> Bazı konularda gereksiz çok test, bazı önemli konularda saçma bir şekilde az test vardı. Soruları gerçekten kaliteliydi.

    Biyotik AYT --> Çok kötüydü, ben sevemedim. Şıkları bile hep aynı mantıkla yazmışlar.

    Aydın TYT-AYT --> Zor, köşe uç bilgiler de var. son zamanlarda çözmelik güzel bir kitap.

    Robert Üç Etaplı AYT --> Cevap anahtarı hatalı olmasa gayet güzel kaynak olacakmış.


    Deneme

    Çözdüğüm tüm denemelere denemeden öğrendiğim, daha önce bilmediğim bilgileri yazdığım bir defter sayfası koydum. O denemeden deneme çözmeden önce mutlaka o sayfayı okur o bilgileri ezberlerdim fakat bunun en büyük faydasını ben sınava 2 hafta kala keşfettim. Elimde bilmediğim, bir şekilde yanlış yorumladığım tüm bilgilerin notu vardı.


    Matematik


    Bilgi Sarmal AYT --> basit ve çıkmış soruların evrilmişiydi. bilgi sarmalından hoşlanmazdım zaten.

    Aydın AYT --> ösymden kat kat daha zor fakat bakış açısı katan, geliştiren deneme. İlginiz yoksa çözmeyin.

    Apotemi AYT --> Son zamanlarda çözdüm ve bir çok açığımı bu denemede kapattım. Kesinlikle çözmeden girmeyin.

    345 TYT --> herkes biliyor ve herkes çözecek zaten.

    Aydın TYT --> sınav ayarında güzeldi.

    3D TYT --> pek sevemedim.


    Fizik


    Aydın AYT--> YKS tarihinin gelmiş geçmiş en zor denemesidir. Görebileceğiniz en zor YKS fizik soruları.

    Karaağaç TYT-AYT --> ösym ayarında güzeldi.

    ESŞ TYT-AYT --> Son 2 hafta kala çözmüştüm tamamını çözemedim çok pişmanım. Sorular ve çözümleri çok iyiydi. çok fazla açığımı kapattım.

    Nihat Bilgin --> sürekli günlük hayat soruları denemenin bi zorluğu falan da yoktu.


    Kimya


    Karekök AYT --> güzeldi.

    Apotemi AYT --> ösym ayarında unuttuğum bilgileri hatırlatacak güzel denemeydi.

    Testokul ?--> çözdüğüm en kötü deneme sanırım bu neden böyle bir deneme aldım neden çözdüm hiçbir fikrim yok.

    Aydın AYT --> Apotemiden, karekökten daha kolay ama güzel soruları vardı.

    Biyoloji


    Supara TYT-AYT --> Çok kaliteli sınav ayarında yorum gerektirecek soruları vardı. çok fazla şey öğrendim.

    Aydın AYT --> pek bi zorluğu yoktu ama güzel denemeydi.

    Paraf AYT --> eksiklerimi görebildiğim güzel bir denemeydi.

    Apotemi AYT --> En az supara kadar kaliteli zorlayıcı sorular vardı..


    Genel Fen

    345 AYT --> çözülür.

    Yayın Denizi Fark AYT --> soruları gerçekten çok kaliteli ve kavramları çok güzel sorgulatmış. kimyasının bi tık zor olduğunu biyolojisinin kolay olduğunu hatırlıyorum.

    Paraf TYT --> bilgi sorularını ezberlemek için aldım. sınavla alakası yok ama yorum sorusu çözüp vakit kaybetmektense bilgi sorularını çözüp bilmediklerimi not almak daha mantıklı geldi

    Bilgi Sarmal TYT --> iğrençti. yanlış soru dolu. çözerken ben vaktimi neye harcıyorum diye sorgulamanıza neden olabilir. kendinize saygınız varsa böyle denemelerden uzak durun.





    Özelden veya buradan soruları olan arkadaşlara seve seve yardım ederim. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum, umarım her şey hedeflediğiniz gibi olur, yığılmasız bir sınav olur.









    EDIT: Mezun senem hakkında daha detaylı anlatım istemişti öncelikle şunu tekrar belirteyim ben bu çalışma sistemiyle başarılı oldum fakat herkesin öğrenme şekli başkadır ve bu eklemede sizlere taktikler verip +20 net ekletmeyeceğim. muhtemelen sizin başarılı olacağınız çalışma tarzı benimkinden çok başkadır. Öncelikle mezuna çalışarak kaldım arkadaşlar fakat sistemi bilmeden bodoslama çalıştığım için başarısız oldum. Mezun seneme başlamadan önce buradan çok kişiyle konuştum bana bireysel olarak çok şey kattılar eğer özelden konuştuklarımdan bu yazıya denk gelen varsa teşekkür ederim :). Sene içi planlamamı kısa orta ve uzun vadede belirledim ve bu hedefler çok yüzeysel ve esnekti. uzun vadede gelmek istediğim yer ve bunu nasıl disiplinli götüreceğimle alakalıydı. orta vadede ise konuları x tarihine kadar bitirmek ve aldığım notları geri kalan süre boyunca yeniden çalışıyormuş gibi okumaktı. kısa vadede ise o haftalık psikolojime göre öğreneceğim konuları belirliyordum. bu psikoloji meselesi iğrenç hissediyorum çok az çalışıcam kafasında değildi. genelde gücümün bittiği zamanlar iki gün hiç ders çalışmıcam diyip gecesinde derse otururdum. psikolojik olarak ekstra yıprandığımı düşünüyorum fakat ne olursa olsun disiplinli bi şekilde çalıştım. Genel olarak ilk konu çalışmalarımda konu notunu çıkarıp anlamadığım kısımları araştırıp soru bankasına geçerdim. konudan sonra kaynak çözerken 3-5 kaynaktan birlikte asla gitmedim muhtemelen kendinizi dolaşımdan 4 kaynak bitirmeye zorluyorsanız konularınızı yetiştiremicek ve başarısız olacaksınız çevremde bunu ısrarla yapıp başaramayan çok arkadaşım oldu. konuyu anladığımı düşünene kadar çözerdim çok nadirdir iki kaynağa çıktığım. konuları bitirdikten sonra konuların detayına hakimiyetim %30 falandır. yeni sbler ve biyolojide özellikle deli gibi tekrarlarla hallettim. konuyu çalışıp denemede yapamıyorsanız muhtemelen aralıklı olarak tekrarlar yapmadığınız için yapamıyorsunuzdur. internette öğrenmeyle alakalı tonla kaynak var araştırabilirsiniz. Pandemiye kadar hiçbir denemede +100 TYT ve +70 AYT görmedim evde çözdüğüm 345 ilk alan denemelerinde bile 4Y yapmıştım, 3D'nin o zor denemesinde sınava çok az kala 50 netim anca vardır ve o yanlışları yapmasan AYT de bu neti yapamazdım. Aklıma geldikçe eklemeye devam edeceğim.










    56k dan 6k ya
    56k dan 6k ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatcan -- 18 Şubat 2021; 10:6:14 >







  • hocam bu sene 50kya girdim umarım ben de seneye böyle bir sıralama yaparım

  • hocam neden lokman hekimi tercih ettiniz

  • Up

  • sadece başlığa bakarak yazıyorum. bence çok iyi bir çekiş hocam, tebrikler. yarın sabah okuyacağım konuyu.

  • Çok iyi bir başarı değil ne hocam Allah aşkına? Tamam bu forumda çok çok yüksek sıralamalar var ama bu yine de bunun yüksek olmadığı manasına gelmiyor.

  • aslında tıp hedefim yoktu tercih zamanı fikrimi değişitirdim hatta tobbun iş dünyası bursuyla bilg. müh de kazanmıştım fakat ileride yapmak istediğim şeye en uygun bölüm tıp fakültesiydi. Lokman Hekimi de aslında konuştuğum doktorlar çok fazla özelde okumamı önerdiği(stajların rahatlığından dolayı) için yazdım. Daha sonra eğitiminin çok iyi olduğunu fakülteye girince gördüm. Akademik kadroya baktığınızda çok az olduğunu görebilirsiniz fakat gerçekten çok sağlam hocalardır. Çoğunluğunun GATA, Hacettepe akademisyen geçmişi var ve tusdata hocaları. kendi tusdata kitapları var örneğin birinci sınıftan bu kitaplardan çalışarak bu kitaptaki soruları çözerek öğreniyoruz. Ekstra olarak verdiği burslar da iyi ve ekstra olarak tusdata'dan da ücretsiz yararlanacağımızı söylediler. Tabi çok fazla kötü yönü de var örneğin yurt dışı öğrenci profili aşırı düşük, genel öğrenci profili de. tercih zamanı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için buralarda olurum.





  • ws7 W kullanıcısına yanıt

    umarım çok daha iyisini yaparsınız başarılar.

  • -memento mori kullanıcısına yanıt

    teşekkür ediyorum :)

  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

    hocam o netlerle sonuçlar açıklanana kadar beklentiyle açıklandıktan sonraki hayal kırıklığını atamadım hala beklediğim sıralama kadar obp'den geriye düştüm :)

  • heatcan kullanıcısına yanıt

    benim de net hedefim yok hocam ya. tobb bilg müh. reddettim diyince cüş dedim ama 56k dan 6k ya  o iş dünyası bursu işi nasıl oluyor hocam onun hakkında da biraz bilgi verir misiniz?

  • Tebrikler hocam.Ve mezun senenizde yaşadıklarınızı daha ayrıntılı anlatırsanız çok faydalı olabilir bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatcan

    hocam o netlerle sonuçlar açıklanana kadar beklentiyle açıklandıktan sonraki hayal kırıklığını atamadım hala beklediğim sıralama kadar obp'den geriye düştüm :)

    Canınız sağolsun hocam sisteme kurban gitmişsiniz malesef. Yapacak bir şey yok. Yine de Türkiye'de birçok bölüme gidilebilecek bir puan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tobb iş dünyası bursu yazarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. ben geç başvuruda başvurmuştum, ihtiyaç olursa bakılacağı yazıyord, hazırlattırdıkları videoda kendimden, hedeflerimden ve neden tobb etüde olmak istediğimden bahsetmiştim.

  • iamNS kullanıcısına yanıt

    müsait olduğumda ekleyeceğim

  • Hocam mükemmel ya. Tam istediğim sıralama ortalama böyle ve daha da iyi istediğimden sizin sıralamanız :)


    11.sınıfım, hocamız şimdiden başlayın dedi alan denemelerine, siz ne dersiniz bu konuda ?


    TYT Mat ve geo adına önerileriniz nelerdir ? Konu ağırlıklı mı gidilmeli yoksa alan denemelerine dalınır mı. ( Şu an 15-20 net yapıyorum.)


    Bu arada geo da konu eksiğim var.

  • layt_selamii kullanıcısına yanıt

    deneme olayını ben kişiye özgü olduğunu düşünüyorum. bende tutmamıştı o sistem mesela 12. sınıfta sürekli deneme çözerdim konu tekrarı falan yapmak yerine tabi patladım haliyle. mezun senemde ise denemeleri abartmadan konu tekrarı ve soru bankası şeklinde ilerledim. ikinci üçüncü soru bankasını çözdüğümde ilkine göre çok farklı eksiklerime odaklanabildim. ekstra olarak alan denemesi çözmenin pratik kazanma tarafı var tyt mat adına dediğim gibi pandemi sürecinde hiç adamakıllı odaklanıp deneme çözmediğim için yapamadım türkçe denemeleri her gün çözerdim son iki aydan itibaren fakat son iki ay dışında eksiğim fen olduğu için aşırı miktarda fene yüklendim sene boyunca hiç paragraf çözmedim, son iki ayt her gün TYT Türkçe denemesi çözdüm.


    ben olsam konu ağırlıklı giderdim alan denemesini eksik tespit etmek için veya çalıştıklarımı denemede yapabiliyor muyumu test etmek için çözerdim fakat dediğim gibi ders çalışma kişiye özgüdür herkesin verim aldığı sistem farklıdır siz kendinizi nasıl daha iyi geliştireceğinizi düşünüyorsanız öyle çalışın.





  • heatcan kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam, galiba öyle yapacağım dediğiniz gibi. Biraz daha konu odaklı gitmek gerekli. Ara ara da çözülmeli de ama çok aşırıya kaçmadan.


    Bu arada neden bu kadar attı ya. Benim de ortalama o civarlarda olacak büyük ihtimalle 87-88 aralığında gibi. Öyle atmaz umarım ya. 1k falan atsa iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layt_selamii -- 19 Aralık 2020; 12:31:9 >
  • layt_selamii kullanıcısına yanıt

    bu seneki yığılmaya özgü hocam sizin sınavınızda olacağını sanmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP edit ekledim

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.