5600 MHz CL36 RAM ile 5600 MHz CL46 RAM uyumlu çalışır mı ?
-
-
ikisi de 5600 mhz ama cl46 olarak çalışır teoride ama pratikte ne olur bilemeyiz.
_____________________________ -
Bellek modülleri aynı üretici ve die ise ikisini de manuel ayarlayabilirsiniz. Elinizdekini satın düzgün bir şey alın hocam. 32gb corsair 5600cl36 15-16k ya garantili biçimde satılıyor.
Geçen hafta 3 günlük bahsettiğim rami aldım 15kya.
_____________________________ Alfa Romeo -
Corsair samsung xpg SpecTek Y52K diyor hocam, xpg olanı vatanda kampanyayla 3700e geldi o yüzden düşük hızda olsa kullanabiliyorsam kullanayım diye düşünüyordum, ikisinide 5600mhz cl46 olarak kullansam yinede sıkıntı yaşar mıyım ?
Stabilite durumuna kimse bir şey diyemez. Performans olarak soruyorsanız %1 ve %0.1 fpslerde belki yüksek hızlı ramlere kıyasla fark olabilir. Kullanılmasına kullanılır hocam, stabil olur mu deneyip göreceksiniz
Ram gelince memtes86 ve bir iki oyunda test edip son durumu yazarım, sıkıntı çıkartırsa satıp sizin dediğiniz gibi ikinci elden 2*16 ram alacağım.
Stabiliteyi test etmek için testmem5 indirin. 10-15 dakika boyunca error vermezse daha da vermez, stabildir anlamı çıkarabilirsiniz.
Çipler farklı olduğu için uğraşmadım hocam ddr5ler önceki ramlere göre çok daha hassasmış satıp bendeki ramden bir tane daha alacağım.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt