Şimdi Ara

560 Ti'den sonra hangi kartı almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski kartım MSI 560 Ti Hawk'ın bozulmasından sonra yeni kart arayışlarına geçtim fakat anladığım kadarıyla şu an için piyasada alınabilecek f/p olarak adam akıllı bir kart yok! Oyun,yazılım,destek vesaire nedenden dolayı gönlüm Nvidia'dan yana fakat "işte bu kart süper, tam bir f/p canavarı" diyebileceğim bir kart bulamadım. 970 GTX çok sorunlu, cw problemi olsun vram problemi olsun, o kadar para verip de sorunlu bir kart kullanmak istemiyorum açıkçası. GTX 970 fiyatı seviyesinde AMD kartlara da para harcayasım gelmiyor, hem ikinci plana attığım için hemde ısınma-güç harcama-ses çıkarma problemlerinden dolayı. Şu an aklımda 2 seçenek var. Ya gidip şu an kullandığım kartın muadili sıradan bir kart alıp, bu kartla birkaç sene daha idare edip sonra sağlam kart bakacağım. Yada orta seviye kartlardan bakacağım kendime. Yalnız şöyle bir problem var, kafama göre bir çok seçenek buldum fakat hangisini alsam karar veremedim.

Açıkçası şu anki kartımdan memnundum,beni kısa bir süre daha da olsa idare edecekti. Oyununa göre low-medium-high de her türlü oyunu 60 fps de oynayabiliyordum. Tabi bunda 1680*1050 monitör kullanmamında payı büyük. O yüzden bu kartın muadili, çok pahalı olmayan, yeni kart aldığımı çok da hissettirmeyecek, az miktarda fark olacağını düşündüğüm birkaç kart buldum.

Bunlardan ilki; 750 Ti modeli. Fiyat aralığı 450-500 TL. Tabi bu kartta kendi arasında çok seçeneğe sahip, Asus-MSI-Gigabyte gibi çeşitli firmaların kartları var şu an için hangisini alayım demiyorum. 750 ti almaya karar verirsem hangisi diye sorarım tekrardan Bu kartı seçenekler arasına koymamın en büyük nedeni yeni mimari olmasıdır.

Diğeri ise eski nesil olan GTX 660. Burda piyasada bulabileceğim 2 model öne çıkıyor. Birincisi Zotac'ın kartı, diğeri ise Gigabyte'ın kartı. Şimdi ilk olarak sormam gereken 660'larda da GTX 970'dekine benzer vram sorunu varmış diye duydum, doğru mudur bu acaba? 1.5+0.5 olarak ayrılıyorlarmış sanırım. GTX 970'deki gibi sıkıntı oluyorsa eğer bu karttan da uzak durmak lazım. Lakin Gigabyte'ın modeli 3 gb, sanırım onda böyle bir sorun yokmuş. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar cevaplayabilirler mi acaba?
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Orta sınıf kartlara gelecek olursak, malesef ama malesef kendime uygun Nvidia kart bulamadım. Foruma genel olarak göz gezdirdiğimde çoğunluğun Sapphire R9 280 DUAL-X'i önerdiğini gördüm. Fakat kartın epey ısındığı ve sesli çalıştığı söyleniyor. Eğer doğruysa epey dezavantaj. Benzer fiyatta MSI R9 280 GAMİNG var. MSI ile Sapphire'in bu kartları arasında ses farkı var mıdır, yoksa mimari aynı çok değişmez mi dersiniz. Son olarak da Vatan'ın sitesinde Web Özel indiriminde Sapphire R9 285 DUAL-X var. Diğer ikisine göre daha mı iyidir yoksa daha mı kötüdür bilemedim, en büyük dezavantajı raminin düşük olması sanırım.

Kendime göre giriş seviyesi ve orta seviye olarak adlandırdığım kartlardan hangisini almalıyım sizce? Giriş seviyesi alıp bir süre idare etmelimiyim yoksa orta seviye kartlardan alıp bir süre kafamı mı dinlemeliyim? Özellikle orta seviyede Nvidia'dan alternatif olarak önerebilecek kart var mı? GTX 760 ve GTX 960'lara baktımda, herkes sövüyor kimse önermiyor, o yüzden onları yazmadım buraya.

Son olarakta ikinci el düşünmüyor musun diyenler olacak ama malesef pek düşünmüyorum. Ben mesela elimdeki bozulan kartı 2-3 ay önce satacaktım, satmış olsam alan kişinin elinde patlayacaktı. Kendimde bu tarz bir riske girmek istemiyorum. Birde peşin ödeme sıkıntısı olacak, o yüzden soğuk bakıyorum ikinci ele.

• Sapphire 11230-00-20g
  • baba ne yaptın nasıl okuyacağız bu kadar şeyi?kısaca özet geçsen?hikayen ne olursa olsun 560 ti'den sonra yüksek bir kart alman gerekir bunun için de sistemin önemli.
  • @İmportant
    Sapphire 280'in MSI 280'den bir eksiği yok mudur diyorsunuz? MSI'ın tek artısı biraz daha OC'li olması mı yoksa daha sessiz midir?

@Tuoni
    Herkes bana bi ekran kartı önerin deyip bırakıyor, ben uzun uzun yazayım dedim. Sistemi profilden görebilirsin. Okumak uzun geldiyse eğer orta seviye kart olarak ne önerirsin diyeyim sana Nvidia önceliğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamcream -- 7 Nisan 2015; 12:14:08 >
  • ben de diyorum ki 560 ti kötü kart değil şimdi onu çıkarıp gtx660 takarsan çok fark göremeyebilirsin.gtx770 uygun olur o da orta sınıf sayılır mı sıfırı pek ucuz değil.nvidia da istiyorsun gtx760 aklıma geliyor benim.

http://www.hizlial.com/galaxy-nvidia-geforce-gtx760-gc-2gb-256bit-gddr5-dx112-ekran-karti/10388600

senin istediğin seviyedeki kartlar amd marka oluyor 270x 280 280x aslında bunlar olur ama nvidia dediğin için seçenek kalmıyor gösterdiğim kartın 4gb olanını aynı paraya veriyorlardı daha bir kaç ay önce o yüzden forumda pek 760 tavsiye edildiğini göremezsin.

• Dreamcream kullanıcısına yanıt
    560TI hawk dediğin kart direk gtx 660 ayarında sayılır, minimum R9 280X ve gtx 770 gibi bir karta zıplaman gerek, aşağısı kurtarmaz yada 2. elden R9 290, gtx 780 gibi kartlarda bakabilirsin, garantili faturalı olanları tercih edersin.
  • @Tuoni
    Yazının başında yazmıştım. 560 ti'yi keyfi olarak değil, bozulduğu için değiştiriyorum mecburen. 970 GTX sorunlu kart, o yüzden ona bulaşmıyorum. 760-960 kimse önermiyor. Geriye AMD 280 falan kalıyor. Ama mesela şu 2 linkteki model arasında fiyat farkını verecek kadar fark var mıdır? 1. link 2. link Gerçi bu 2 linkte pek fiyat farkı yok ama diğer siteler epey fark var. Birde R9 285 var, bu kart diğer 2 karttan daha mı iyidir yoksa gerek yok mu sizce?

@CoNaR-X
    Şu 970GTX adam olaydı, direk ona atlıyacaktım ama olmadı malesef. :) En boktan 770'i 900'e satıyorlar, o para verilmez o karta. 280X desen, o da benzer fiyatlarda. Dediğiniz gibi ya 2. ele bulaşacağım yada üstte sorduğum soruyu sizede sorayım. O 3 karttan hangisini tavsiye edersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    asus r7 250 aldım sizce nasıl?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GTX760 güzel karttır
  • nvidia iatiyorsaniz butcenize gore gtx 960 alin amd istiyorsaniz yeni grafik islemciye sahip r9 285 alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 285 iyi kart ama 2gb.aynı 960'ın pahalı ve 2gb olması gibi.280 modelleri bulmuşsun bence aradığın kartlar çünkü pahalı istemiyorsun 770 280x gibi ve fiyatına göre güzel özellikte kartlar.ikisinden birini tercih edebilirsin hesaplı yerden bulmuşsun.amd denemekte fayda var bence baktın beğenmiyorsun satarsın o zamana yeni nvidia modelleri çıkabilir ya da fiyatları değişebilir nvidia'ya her an dönme şansın olur ikinci elde kolay satılan bir karttır 280 modeli.
  • İkinci el düşünmüyorum diyorsun ama bence senin istediğin 660ti ayarında bir kart. Onu da işte ikinci elde bulursun.
  • Nerdeyse her yazan farklı bir kart önerdi, kafam karıştı iyice.

Bu arada Vatan Bilgisayar bu çakma %30 indirimlerini haftasonu uygulamıyor değil mi artık? Bir nebzede olsa işe yarayabilirdi bu dönemde.
  • niye bozuldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma bir soru değil mi sizcede? Elektronik parçanın bozulmasının bir sebebi mi olur, ömrü dolar ve bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamcream

Saçma bir soru değil mi sizcede? Elektronik parçanın bozulmasının bir sebebi mi olur, ömrü dolar ve bozulur.

Elektronik ürünlerin ortalama ömrü 10 sene olucak şekilde tasarlıyorlar.Bozulması sizden kaynaklı büyük ihtimal.Bende bi sebebi sormuştum.
  • Ne overclock yaptım ne de başka birşey, oyun oynarken bir anda bozuldu. Ekranda devamlı yatay yeşil çizgiler var artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

quote:

Saçma bir soru değil mi sizcede? Elektronik parçanın bozulmasının bir sebebi mi olur, ömrü dolar ve bozulur.

Elektronik ürünlerin ortalama ömrü 10 sene olucak şekilde tasarlıyorlar.Bozulması sizden kaynaklı büyük ihtimal.Bende bi sebebi sormuştum.

10 sene mi? 2 yıl önce aldıgım monitörümden durduk yere yatay çizgiler çıkmaya başladı bende garantiye gönderdim hiç bir şey yapmadan durduk yere bozuldu monitör. bozulmaları için illa bir şey mi yapmamız gerekiyor? kendi kendine bozuldu benim monitörüm. ondan önceki sistemimde oyun oynarken gitti. Elektroniğin ne zaman nasıl bozulacağını kestirmek zor

• quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

quote:

10 sene mi? 2 yıl önce aldıgım monitörümden durduk yere yatay çizgiler çıkmaya başladı bende garantiye gönderdim hiç bir şey yapmadan durduk yere bozuldu monitör. bozulmaları için illa bir şey mi yapmamız gerekiyor? kendi kendine bozuldu benim monitörüm. ondan önceki sistemimde oyun oynarken gitti. Elektroniğin ne zaman nasıl bozulacağını kestirmek zor

Voltaj dalgalanmalarından etkilenmiş olabilir.Kullanırken elektrikler kesilip ve aniden geldiyse elektronik ürünü bozmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 7 Nisan 2015; 20:25:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.