Şimdi Ara

550D için Lens Tavsiyeleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4-5 ay evvel Canon 550d almıştım yanında gelen kutu içeriğindeki lensle beraber.. Kışın fazla çekim yapamadım şimdi yaz geliyor ve başlayacağım çekim yapmaya.. Tamamen amatörüm şuanda ve 250 tl gibi bir bütçem var, sıfır olarak ne lens almamı önerirsiniz? 250tl ye alacağım lens fazla bişey farkettirmezmi kit lense göre? Şu bilgisiz arkadaşınızı biraz bilgilendirirseniz çok iyi olucak :) Saygılar.

• Kit lensten sonra alinacak en iyi lens 50mm 1.8 200-270 civarinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahbazpower42

Kit lensten sonra alinacak en iyi lens 50mm 1.8 200-270 civarinda

Hocam link falan varmıdır?
  • canon 50mm f1.8 diye aratırsanız farklı fiyatlarda bulabilirsiniz. elektronik marketlerde 239 lira civarında satılıyor sanırım.

f/p olarak üstün bir lenstir bence. güzel portreler çekilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

canon 50mm f1.8 diye aratırsanız farklı fiyatlarda bulabilirsiniz. elektronik marketlerde 239 lira civarında satılıyor sanırım.

f/p olarak üstün bir lenstir bence. güzel portreler çekilebilir.

Geniş açı lensmi oluyor bu? Yani kit lensle aynı tiptemi? Pek bilgim yok özür dilerim :)
  • Kit lensi 50mm ye getirin o zaman goreceginiz aciyla ayni.

Avantaji f1.8 e kadar acilabiliyor los ortamlarda daha iyi kareler ve portre cekerken arka plani kitlense gore cok daha fazla flu yapabilirsiniz.

Bana sorarsaniz once 55-250 canon lens arastirmaniz. Butcenizi biraz asar ama 18-55 ve 55-250 yani zoom lensiniz de olmus olur
  • lens almadan ne cekıcegını ogrensen o kıt lensı son damlasına kadar kullansanız sonra ıhtıyaca gore lens alsanız paranız cebınızde kalsa olmazmı ?

sımdı 50mm belkı dar gelıcek evın ıcınde cekemıceksınız haydı lens degıstır 18 55 i tak filan uzun ıs bence kıt e en ıyı alternatıf 17-50 f 2 8 en azından uzun bı sure ıs gorur hem portrelerıde cok basarılı ama fıayat yuksek tabı

bende 18-55 le ogrenıyorum ama ılerdekı lensım kesın 17-50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 4 Nisan 2012; 16:32:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

lens almadan ne cekıcegını ogrensen o kıt lensı son damlasına kadar kullansanız sonra ıhtıyaca gore lens alsanız paranız cebınızde kalsa olmazmı ?

sımdı 50mm belkı dar gelıcek evın ıcınde cekemıceksınız haydı lens degıstır 18 55 i tak filan uzun ıs bence kıt e en ıyı alternatıf 17-50 f 2 8 en azından uzun bı sure ıs gorur hem portrelerıde cok basarılı ama fıayat yuksek tabı

Peki hangi tip lensin ne işe yaradığı, neler yapabilceği ve örnek çekilmiş resimleri görebilceğim bi yer varmı hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PVH

quote:

lens almadan ne cekıcegını ogrensen o kıt lensı son damlasına kadar kullansanız sonra ıhtıyaca gore lens alsanız paranız cebınızde kalsa olmazmı ?

Peki hangi tip lensin ne işe yaradığı, neler yapabilceği ve örnek çekilmiş resimleri görebilceğim bi yer varmı hocam?

Buradan lens üreticilerinin hemen hemen bütün lensleri ile çekllmiş fotolara ulaşabilirsiniz ;

http://www.flickriver.com/lenses/

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: PVH

quote:

Buradan lens üreticilerinin hemen hemen bütün lensleri ile çekllmiş fotolara ulaşabilirsiniz ;

http://www.flickriver.com/lenses/

Çok teşekkür ederim, birde işte tele lens makro lens geniş açılı lens falan gibi terimlerin açıklamaları-anlamlarını Türkçe olarak okuyabilceğim öğrenebilceğim bir yer varmıdır?

• kabaca ozetlersek tele uzak cekımler ıcın kullanılır odak aralıgı genıstır örnel 55 250 70 300 mm

macro ck yakın cekımler ıcın detay cekımıdir

genıs acı manzarada kullanır 10 20 mm gıbı acılar

biraz arastır bascektende faydalanmalısın bol bol
    bende yenıyım ama arastırma ve deneme yapmayı sevdgm ıcın toparlamaya basladım dıyeblrm

ilk olarak dıyafram ıso ve estantaneyı cozmekle baslayablrsn
  • sat kit lensini

50mm f1.4
    24-105 f4 L
    10-22 f3.5
    75-300 f4
    100mm macro

al ve yavaş yavaş çöz..(bu kadar para bayılırsan zaten çözmek zorunda kalacaksın)
    bunlar nedir ne değildir bi anlatın deme, araştır bul.

Ayriyetten ne çekeceğini bile bilmeden lens almak saçmalık olur.
    Lens seçimi paraya değil, sana yakın olan lensi seçebilme yetisine bakar.
    250 tlye alabileceğin tek lens 50mm f1.8 olur

(kafamın bozukluğu sana değil bugün böyleyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

sat kit lensini

50mm f1.4
    24-105 f4 L
    10-22 f3.5
    75-300 f4
    100mm macro

al ve yavaş yavaş çöz..(bu kadar para bayılırsan zaten çözmek zorunda kalacaksın)
    bunlar nedir ne değildir bi anlatın deme, araştır bul.

Ayriyetten ne çekeceğini bile bilmeden lens almak saçmalık olur.
    Lens seçimi paraya değil, sana yakın olan lensi seçebilme yetisine bakar.
    250 tlye alabileceğin tek lens 50mm f1.8 olur

(kafamın bozukluğu sana değil bugün böyleyim)

Biraz sert olmuş ama olsun yinede yardımların için teşekkür ederim

Diğer yardım eden, etmeye çalışan tüm arkadaşlarada teşekkürler

• arkadaşlar ben canon eos 550d yi hepsiburada sitesinden 50mm ve 18-55mm lenslerini hediye olarak aldım manzara resimleri çekmek istiyorum bana 1500 tl 2000tl arası lens önerebilirmisiniz canon uyumlu tabi bide ben bu lenslere hem polarize hemde uv filtremi alıyım yoksa ikisinidemi kullanım alanları farklıymış tam bilmiyorum biraz bilgilendirirmisiniz ?
  • bide bu lenslerin bi ömürleri varmı kaç yıl mesela bide amatör şekilde bu işten nasıl para kazanabiliriz
  • makıneyi ögrende sonra lens ve para ısıne bakarsın para ıcın mesela dugun salonunda olman lazım sana 18-55 belkı yetsede ttl flash ve battery grıp sart gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 5 Nisan 2012; 22:10:48 >
  • zaten manza için lensi hemen almayacağım temel ve ileri eğitimleri alacağım ben sadece ne tür bir lens tip alabilirim genniş açılımı dar açılımı onu öğrenmek istedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.