Şimdi Ara

5419 TL Lenovo Ideapad L340 Intel Core i5-9300H 8GB 256GB SSD GTX 1650 15.6'(F.HD IPS) (2.2KG) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
8
Favori
29.623
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış bilmiyorsam 8gb ram anakarta gömülü ve bir slot boşta. Çift kanal bellek yapılmaz değil büyük ihtimal yapılmaz(aynı gecikme ve frekans değerlerini bulmak lazım).
    Soğutamıyor diye bir şey yok. Videoda hep sonuncu çünkü üstündeki hep 1660ti ve üstü olan modeller. Yine cpu performansı normal olması gerekenden biraz az çünkü işlemci tdp si 35 watt ile sınırlandırılmış. Karşılaştırdığımda diğer i5 9300h kullanan bilgisayarlardan daha az performans alıyordu ama hem ısınmıyor hem de gpu’ya dar boğaz yapmıyordu(arada çok fark yoktu. Misal lenovo cinebench r20 testinde 1600 küsür alırken diğerleri 1800 küsür alıyordu. Lenovo’ya undervolt yapıp daha iyi performans alan bir arkadaş vardı ama ben hiç uğraşmadım çünkü bana yeterli geliyordu. )
    Soğutma bakımından da ne beklediğiniz bilemiyorum. Benim yaptığım testlerde de videoda da 85 dereceyi geçmemiş.
    Wifi konusunda bir şey diyemeceğim. Çok çok yettiği için onu test etmedim.
    Ssd kesinlikle nvme ssd’lilerin yüz karası. Hdd takmak için de 190 lira bayılıp 4-6 hafta arası beklemek zorunda olmak da rezillik.
    Şurada küçük bir inceleme yaptım:

Ekleme: Sanırım ben yanlış biliyorum. Tek ram slotu var galiba. Notebookcheck de incelemiş. Kısa bir alıntıyı buraya bırakıyorum
    “ Our "The Witcher 3" endurance test shows that the Lenovo IdeaPad L340 can maintain its performance, even in games, over a longer period of time. There were no drops in frame rates during our test. Therefore, users should not expect restrictions due to performance drops after longer playing times.”
    Notebookcheck
    Lenovo IdeaPad L340 Gaming laptop review: Stiff ClickPad impacts gaming fun
    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-L340-Gaming-laptop-review-Stiff-ClickPad-impacts-gaming-fun.435714.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 14 Ekim 2019; 22:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakarta gömülü RAM sadece 4GB.
    Buna ek olarak konfigürasyona göre 4/8/16 eklenebiliyor ve Dual Channel desteklemiyor.
    Anakart RAM + SODIMM her ne kadar çiftmiş gibi görünse de "dual channel" yani çift kanal demek değil ve kesinlikle desteği yok !
    Aynı RAM frekans değerlerinin falan alakası yok konuyla. RAM yükleme ve boşaltma hızı aynı hacim, aynı hız ve ana kartta çift kanal mimarisi var ise çalışıyor. Ek RAM takınca çift kanal olmuyor yani.

Evet hem GPU, hem CPU limitlenmiş ki; ısınmasın. Çünkü soğutamıyor. Donanımın hakkını veremeyince içinde ne olduğunun da hiçbir anlamı kalmıyor. Soğutucu desteği bile işe yaramamış ki, bu durum testlerde de görünüyor zaten.

Bluetooth 4.2 eski versiyon, seste de gecikme olduğunu da belirtmiş. Sürücülerde sıkıntı varmış... 20dk'lık videoyu tercüme edecek halim yok. Belli başlı can yakıcı kısımlar genel olarak bunlar.

Adamın, "gaming" iddiasındaki bir notebook için söylediği final cümlesi çok eğlenceli "gaming friendly" (oyuna aşina)

Yabancılar bizimkilerin "reklam kokan videolarına" pek benzemiyor değil mi ?
    Adam beğenmediyse gömüp, geçiyor işte.
    Videonun yayınlanmasından sonra L340 amazonda %30 indirime girmiş, 600 USD'den satmışlar ancak yine alan yok.
    Business (iş) veya ev kullanıcısı için çok iri, gaming içinse durum ortada.

Yazık, gerçekten donanımı hoş bir makinaydı
    5419 TL Lenovo Ideapad L340 Intel Core i5-9300H 8GB 256GB SSD GTX 1650 15.6"(F.HD IPS) (2.2KG)

• HGT H kullanıcısına yanıt
    Ram konusunda haklı olabilirsiniz. Bende programla bakınca tek slot 8gb ram göründüğü için bunun gömülü olduğu ve bir slotun da boşta olduğu yanılgısına vardım lakin performans ve soğutma olarak söylediklerinize katılmıyorum. Ben iki tane oyunla test ettim ve ikisi de internetteki diğer gtx 1650 notebooklar ile aynıydı. ( Shadow of mordor ultra’da 69fps ve Crysis 3 ultrada 35-40 fps(masaüstü sürümüyle test eden var. Aynen benzer sonuçlar)). Gpu’da herhangi bir kısıtlama yok. Cpu’da olan kısıtlama ise hem gpu’ya dar boğaz yapmayacak hem ısınmayı ciddi şekilde düşürecek şekilde yapılmış. Dediğim gibi yaptığım testlerde(attığım teknoseyir linkindeki inceleme benim.) cpu daki kısıtlama gözle görülebilecek,dişe dokunacak bir performans düşüşü yaşatmıyor.
    Oyun performansı ise diğer gtx 1650 olan dizüstüler ile paralel.

• Bana 1 ay önce bu fiyattan Media Markt çalışanı itelemeye çalışmıştı.. almadığm iyi olmus...e ne anlamı kaldı bu cihazın kısılmış monsterlardan...kasa kalitesimi?? Geçiniz..siradakiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 15 Ekim 2019; 0:58:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4750 tl olsa alınır mı 2 aylık olsa ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu paraya alınabilecek en güzel seçeneklerden birisi. Kesinlikle kaçmaz.
  • Fiyat değişmiş. Amazon linkleri paylaşılmış ara ara ancak o ürünlerin de fiyatları farklı. Demek ki amazon ara ara ciddi indirimler yapıyor. İnce dokunmatik ekranlı fiyatı vergiler vs dahil 3500 TL civarı güzel bir laptop düşürebilsek amazondan ne iyi olur. Haberi olan arkadaş olursa paylaşırsa ne güzel o olur. Teşekkürler.

• An itibariyle Teknosa'da 4400 TL.

www.teknosa.com
    Lenovo Ideapad L340 Intel Core 81LK003FTX i5-9300H 8GB 256GB SSD 4GB GeForce GTX1650 15.6
    https://www.teknosa.com/lenovo-ideapad-l340-intel-core-81lk003ftx-i59300h-8gb-256gb-ssd-4gb-geforce-gtx1650-156-full-hd-oyun-bilgisayari-p-125033965

• jay jay justified kullanıcısına yanıt
    5419'a dahi konu açıldıysa 4.400₺ alev alev yanıyor demektir

• 5.999 tl gözüküyor.

• Gece 4399₺ den aldım 25₺ bonus + avantajix + 12 taksit. Yeni yılda bu fiyatları mumla ararız.

• HGT H kullanıcısına yanıt
    hacı1992 kullanıcısına yanıt
    4gb soldered + 4gb sodimm ise dual channel var, 8gb sodimm ise yok.
    notebookcheck'ten alinti;
    quote:

Unfortunately, Lenovo leaves part of the performance potential unused, since the working memory can only run in single-channel mode exclusively. The dual-channel mode also cannot be activated later, because the notebook only has a single slot for the working memory. However, there are also other equipment models of the IdeaPad L340 that allow using the dual-channel mode. Those model are equipped with an additional 4 GB of working memory that is soldered in.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Aynı bilgisayara değişik değişik donanım koymuşlar. Ben teknosa’dan aldım. Tek slot 8gb ram var. Benimkinde intel wifi var(yanlış hatırlamıyorsam). Başka aynı bilgisayarı alan adamda başka wifi alıcı var. Nitekim tek kanal da olsa bu fiyata beleş. Üstte bir yerde inceleme linki atmıştım. Ben performansından memnunum. Bir tek ssd’yi pek beğenmedim. Bir de 3 tane usb yeri var(biri type c). Hepsi sol tarafta. Yetmiyor.

• hacı1992 kullanıcısına yanıt
    tek kanal olmasina ragmen ayni donanim hp laptopla oyunlarda ayni sonuclari almis hocam, ondan dediginiz gibi rakipsiz zaten. onceden de yazdim bu fiyata mx250 satiliyor.

ha lenovo'nun kurnazligina hicbir zaman aklim ermeyecek sizin gibi orasi ayni. donanim farki olur da ayni modelin bir ust versiyonu olur onu anlarim. ama wifi karti bile farkliysa, kimisinde 4gb'i lehimli kimisinde lehimsiz 8gb varsa mantigi ne ki bunun yuksek ihtimal farkli fabrikalarda veya bantta uretiliyorlar.

ssd olarak kalitesiz nvme kullanmislar sanirim, ondan dolayi olabilir.

usb konusunda gelince de bu eksiklik lenovonun imza ozelligi sanirim. diger firmalar nasil bilmiyorum gerci ama evde 2 adet lenovo var, biri 6 yillik biri bu yil alindi. yeni olanda 2 usb var, eski olanda 3. bana da yetmedigi oluyor.

ama kim ne derse desin ayni fiyatta rakibini gostermeden ciddiye almam

• Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Ya bak bir eksiği daha aklıma geldi. 2.5 inç yuvası var ama Lenovo’dan sata kablosu ve bricket almadan 2.5 ssd/hdd bağlayamıyorsunuz(Yaklaşık 200₺)

Bu dediğiniz kablo aliexpresste var hocam 10 dolar fiyatıyla hiç bunu düşündunuz mu acaba uyar mı oradan alsak

• speed001 kullanıcısına yanıt
    Lenovo’da kablo+bricket 200 lira. Fiyat uygun gibi görünse de böyle temel parçaları koymayıp sonradan para istemeleri beni sinirlendirdi. O yüzden lenovo’dan almadım. Aliexpres’ten 10 dolara aldığın şey vergisiyle falan 90-100 lira oluyor. Kablo var ben de baktım ama uyar mı uymaz mı bilemedim. Zaten ssd’ler ucuzluyor. 200 lira kablo+bricket’e vereceğime 1 tb nvme ssd alır geçerim. Kardeşlerim kullanıyor. Şu an depolama çok dert değil. Ondan bakmıyorum pek.

Şu durumda sıfır 1 tb M2 SSD alıp PC ile gelen M2 256 GB ssdyi satıp bir de PC deki 8 GB RAMi satarak 16 GB tek parça ram taksak bu PC uzay gemisi olur :) yani vedigimiz 4300 lük fiyat bu durumda avantajlı değil mi hocam?

• speed001 kullanıcısına yanıt
    Ya her türlü avantajlı tabi. Benim alacağım zaman kıtlık vardı(4 ay önce aldım). 5600’e almıştım ama her türlü memnunum. Bir de içindeki m2 değil ya. Nvme ssd ama m2 ssd uyar mı bilmiyorum. İnce hesap ara sıra cuma günleri 1tb nvme ssd’yi 649 liraya satıyor. Başka nvme ssd ler de var.

Pardon NVMe SSD diyecektim içinde de bu var zaten :))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.