Şimdi Ara

530******* diye bir numaradan aranıp resmen sorguya çekildim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Az önce 0530******* diye bir numaradan aranıp resmen sorguya çekildim. Kadın ısrarla çaldırdı. Ben yetişemedim, sonra tekrar aradı.
    Acaip gürültülü call center tarzı bir yerden arayıp adsl hattım ödediğim para vs. gibilerinden bir sürü soru sordu.
    Siz kimsiniz nereden arıyorsunuz dediğimde adsl den arıyorum diyor. Hangi adsl diyorum. birşeyler söylüyor ama hiç anlaşılmıyor gürültüden. Çabuk çabuk konuşuyor kadın. Müsait misiniz vs. diye sormak bile yok. Acaip lakayıt ve azarlar gibi soruyor.

Baktım sorularının ardı arkası kesilmeyecek kendisiyle konuşmak istemediğimi söyleyerek kapattım. 5 defadır geri arıyorum ama sürekli meşgul.
    Sanıyorum dolandırıcı tarzı birşeydi. Ne olduğunu bilen var mı ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bazen Adsl hizmeti veren firmalar arayıp mevcut olarak kullandığınız şirket, tarifeniz, ödemeler hakkında bilgi alıyor( tabi söylemek isterseniz) ve size daha cazip teklifler sunuyor. Taahhütünüzün olup olmadığını soruyor, geçmek ister misiniz diyor. Bu şekilde bir arama olmuş olabilir.
    Bir keresinde benide aramışlardı aynı şekilde bende anlamamıştım hangi firma olduğunu. Daha sonra geçmek ister misiniz diye sordular? Daha taahhüt süremin dolmadığını söyledim. " ooo daha çokmuş ya " gibi garip bi tepki gösterdi. Şaşırdım hatta.. Sonradan dinlediğiniz için teşekkürler deyip kapattı..

Meşgul çalma durumuda bazen cep telefonunda arıyorlar cevap veremiyorum. Ben onları aradığımda meşgul çalıyor.
  • Sonuçta farklı adsl firmalarınn olduğunu bilmeyen bir sürü yaşlı, orta yaş hatta genç insan var...
    Bunlar kolaylıkla her adsl ttnet mantığı ile bakıp yanlış işlem yapabilir, hatta önemli bilgilerini telefondan verebilir. Uygulama da direkt bunu teşvik ediyor zaten. Hızlı konuşmalar sürekli soru sormalar vs...
    Ben hala bunun nereden aranıldığı konusunda net bir bilgi vermedikleri ve direkt bilgi almaya odaklandıkları için ayrıca kurumsal bir numaradan değil de böyle bir cep telefonndan aradıkları için sahtekarlık amaçlı olduğunu düşünüyorum...
  • kredi kartı bilgisi falan vermediysen problem yok
  • callcenter numaralarının geri dönüşü olmaz ondan meşguldür.aynı bayan benide aradı.ama ben onu sorguya çektim, azarladım numaramı nerden aldın,kimsiniz siz,niye rahatsız ediyosun kardeşim falan derken tam altın vuruşu yapacaktım ki telefonu yüzüme kapattı
  • Mal bunlar ya. Savciliga verecegim bi daha ararsa.
  • numara çalıyo da açan yok :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de düz gideceğimi anlayan bayan telefonu yüzüme kapattı.ne sülük yüzsüz insan bunlar yahu.hergün arıyorsunuz neden diyorum.siz kabul etmediğiniz için diyor
  • bu numaralara dikkat edin
  • benide değişik bi numara aradı açtım konuşmayı aktarıyorum:
    -ttnetten arıyorum sizde ttnet müşterisi olduğunuz için ttnetin sizlere özel...
    -ttnet müşterisi dğilim
    -alo alo sesim geliyomu
    -evet geliyo benimkisi geliyomu
    -geliyo efendim işte ttnet müşterileri tvbuyu şöyle kullanır böyle kullanır vsvs(2 dk anlattı)
    -ttnet müşterisi değilim hanımefendi smile kullanıyorum
    -(sessizlik) haaa eee ozaman yapçak bişey yok
    -bencede.

şeklinde bi konuşma geçti çok eğlendim.arada böyle şeyler denk gelebiliyo
  • Hadi seninki yine ttnetmis. Cogu zaman Hic bilmediginiz gormedigmiz yerlerden araniyoruz.

Telefon numaralarimiz para karsiliginda sirketlere satiliyor.!!!
  • Cevaplamamak en iyisi , cevap yok dert yok
  • yaw insan merak ediyo kim diye :)
    Geçen sene miydi neydi. Bizim evin yakınında bi beyaz eşyacıdan şofben almıştım. Bir pazar günü saat sabah 7 miydi 8 miydi neydi.. otomatik telefon geldi. Kadının biri işte buzdolabında indirim var falan diyo... Dellendim sabah sabah. Geri aradım. Ahanda aynı kadın çıktı, ama bu sefer canlı :)
    Dedim utanmıyor musnuz insanları pazar sabahı rahatsız etmeye diye saydırdım. Bi daha aramadılardı :)))
  • Rahatsız ederlerse savcılığa başvur gene arttı bunlar.
  • bu nasıl bir özgüvendir nası bi densizliktir arkadaş ya. Ben arkadaşımı bile arasam önce müsait misin diye sorarım....valla hayreler içinde kalıyorum bazen... :))
  • dün tekrar biri aradı ev postaneye döndü valla.arıtma sistemleriymiş.

eşim açtı.karşıdaki direk kiminle görüşüyorum diyor.lan mal kendini bi tanıtsana !

neyse eşim azının cevabını verdi.

sesini ben duyuyorum eşini ver sen diyor hanıma.ya deli oldum aldım telefonu bi başladım ve bi bitirdim :D

bu sefer altın vuruşu yaptım yani.rahatlamışım.sinirlerim boşaldı.iliklerim aktı resmen.

• ne dedin hocam. Özet geç de biz de benzerini söyleyelim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural07

dün tekrar biri aradı ev postaneye döndü valla.arıtma sistemleriymiş.

eşim açtı.karşıdaki direk kiminle görüşüyorum diyor.lan mal kendini bi tanıtsana !

neyse eşim azının cevabını verdi.

sesini ben duyuyorum eşini ver sen diyor hanıma.ya deli oldum aldım telefonu bi başladım ve bi bitirdim :D

bu sefer altın vuruşu yaptım yani.rahatlamışım.sinirlerim boşaldı.iliklerim aktı resmen.

Benide üç sefer aradılar su arıtma cihazı için başımdan savmak için akla karayı seçtim...son arayışımda şehir dışına çıkıyorum bir hafta evde kimse yok dedim...arayan bayanın dediğini aynen aktaryorum "aaa geçen seferde kabul etmemiştiniz, artık gelip tanışmak istiyorum amaaa" dedi...ben kitlendim, sadece inşallah diyebildim ve kapattık telefonu...bir hafta önce yine aradı ama bu sefer numarayı bildiğim için açmadım...bir daha ses yok...

• aynı şekilde bende 0530 ile başlayan bir numaradan arandım ve aramızda geçen konuşma şu:

-iyi günler beyefendi
    +iyi günler buyrun
    -doping internetten arıyorum şu an kullandığınız internet sağlayıcı ttnet görünüyor doğru mudur
    +evet
    -ne kadar fatura ödüyorsunuz
    +51 tl
    -öncelikle şunu belirteyim ttnet artık özelleşti ve fiyatlara ötv zammı eklendi. bu ay 51 tl ödediğiniz faturanın üstüne bir dahaki ay 10tl kadar bir vergi ödeyeceksiniz yani faturanız 61 tl olacak
    +anladım
    -doping internete gelirseniz eğer ilk 6 ay 39tl sonraki aylarda da 49 tl ödeyeceksiniz üstelik modemde hediye. şu an modem ücreti ödüyor musunuz?
    +evet(sadece bağlantı ücretini ödüyorum ayda 2 tl olarak)ödüyorum ayda 2 tl
    -doping internete geçerseniz modem ücretsiz olacaktır
    +peki internet hızınız kaç megabit?
    -ttnetten 10 kat daha hızlı
    +teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. iyi günler. iyi çalışmalar
    -ben teşekkür ediyorum iyi günler.

ben telefondaki bayana kaç megabit diye sordum ttnetten 10 kat daha hızlı dedi ben belki şu an 8 mbps kullanıyorum nereden biliyorsun ve sen benim telefon numaramı nereden buldun sana bu numarayı kim verdi de arıyorsun?

• Telefonda anket yapanlar bile var artık. Eskiden kapıya gelirdi bunlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.