Şimdi Ara

53 bin suriyeli yerel seçimlerde ülkenin kaderine etki edecek! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün 53000 diğer seçimde 55000 diğer seçimde 5000000 ve sonunda Suriyeliler iktidar belirleyecek sayıya ulaşacaklar.. Şimdi 53 bin sayısına gülenler 10 sene sonra bakalım gülebilecekler mi. Tüm sorunumuz bu bizim ileriyi görememek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 20 Ocak 2019; 11:45:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haziran seçiminde hiç kullanmadılar demekki neymiş 9 ayda 53 bin kişi alınmış 5 senede bu 500 - 700 bin kişi olur.

    Bu işin kötüsü bu adamlar sadece vatandaş olmuyor senin ile benim ile aynı statüde oluyor.
    KPSS ye girip memur olabilecekler sittin sene artık memur olamayız

    çok yazık keşke savaşda şehit olsalardı
  • Ülkedeki Suriyeli mülteci sayısı resmi rakamlara göre 3,5 milyon lakin kayıt dışı olanlarında hesaba katılması ile mevcut Suriyeli nüfusunun 4-4,5 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.İşin en kötü yanı bunca insan ülkenin dört bir yanına dağılmış durumda.Kimin nerede olduğu belli değil.Hani bir laf vardır ''Dingonun ahırı'' diye ülke işte aynen bu duruma dönmüş durumda.

    Bundan beş sene önce 2014 yılında mevcut mülteci sayısı 700 bin-1 milyon arasındaydı.Ağırlıklı olarakta Güney sınırlarında ikamet ediyorlardı.2014 Haziran İŞİD saldırıları ile mülteci sayısında korkunç bir yükselme başladı.AB Türkiye ile temasa geçerek mali ve siyasi yardımlar sözü karşılığında Türkiyeden mültecileri tutmasını istedi.Bizimkilerde bunu kabul ettiler.Doğal olarak Türkiye üzerinden AB'ye yönelecek olan bu korkunç mülteci akını Türkiye tarafından durduruldu.Türk toprakları savaşlardan kaçan ve aralarında terörist-mafya-hırsız-dolandırıcı-tacizci/tecavüzcü ayrımı yapmadan sığındığı bir ülke konumuna geldi.Bugün ülkede bulunan Iraklı,Afganistanlı,Pakistanlı,Suriyeli mültecilerin ne olduğu çoğunlukla belli değil.Bu yüzden zamanında Türkiyede izlenen sağlık politikaları ile ortadan kaybolan birçok hastalık tekrar görülmeye başlandı.Bunların başında da Kızamık ve Verem var.Buyrun:https://www.ntv.com.tr/saglik/kontrolsuz-multeci-girisleri-30-yillik-asi-takvimini-bozdu,PneSuYJO10uc_WWz4s7CNg

    Hükümetin çok zekice idare ettiği (!) Suriye politikasının bedeli sadece sağlık alanında bedel olarak bize geri dönmüyor.Ülkenin sosyal,toplumsal ve ekonomik dinamiklerini de kökünden sarsıyor.Koskoca Anadolu tarihinde M.Ö'lere kadar gitsek bile 5 milyona yakın Arap nüfusu bu topraklarda hiç olmadı.Osmanlı döneminde dahi Araplar Suriyeden yukarıya çıkmadı.Bu Türkiye'nin nasıl değiştirildiğini göstermesi açısından çarpıcıdır.Türkiyedeki arap mültecilerin Türkiye ile kaynaşmak gibi bir niyetleri yok.Arapça levha asıyorlar,arapça konuşuyorlar hatta Türklere ''Biz neden Türkçe öğrenelim siz Arapça öğrenin'' diyecek kadar pişkin pişkin konuşuyorlar.Hatta son genel seçimlerde bir Suriyeli iş adamı Akp'den Bursa adayı dahi olmuştu.https://www.haberler.com/suriyeli-is-adami-ak-parti-den-milletvekili-adayi-10876208-haberi/
    Dahası yine Suriyeliler meclise Suriyeli vekil sokmak için imza kampanyası başlatmışlardı:https://tr.sputniknews.com/turkiye/201805021033273628-suriyellier-adaylik-imza/ Haberde Suriyelileri temsilen meclise girmesi istenen Hafez'in sözlerine kulak verin;''Benim veya bir başkasının olması önemli değil ama bu insanların diğer azınlıklar gibi bir kontenjana ihtiyaçları var. Yakında 120 bin belki 130 bin kişiye vatandaşlık verilecek. Bu sayı daha da artabilir" dedi.

    Haberin yapıldığı tarihte Mayıs 2018.Görüleceği üzere bir Suriyeli artık buradaki Suriyelileri ''mülteci/sığınmacı'' olarak değerlendirmiyor ''azınlık'' olarak değerlendiyor ve azınlık olunmasından dolayı temsil haklarının olması gerektiğini söylüyor.Dahası yakında vatandaşlık alacak olan Suriyelilerin 120-130 bin olabileceği tahminde bulunuyor.Buna rağmen hala daha ak troller bu vahim durumu sulandırmaya çalışıyor.Ama haklılar tabi alıştılar ne de olsa yarın çıkar ''Bizi Suriyeliler kandırmışlar.Bize ''geri dönücez'' demişlerdi ama dönmediler.Mağduruz.Mağduruz da mağduruz.Bize oy verin.'' şeklinde dolaşırlar.Hatta seçim şarkıları dahi bu olur :https://www.youtube.com/watch?v=Ksx_ulS3hLo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 20 Ocak 2019; 14:0:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Bu nasıl bir konu ya

    Gece gece iyi güldüm, ''ülkenin kaderine etki edecek''

    Yahu şimdiye kadar gurbetçiler etki etti,

    ülkede yaşayanlar etki etti de ne oldu?

    Bırakınız efenim 50000 kişiden ilçe yapmazlar :))

    Birde ''beka'' yazmış ya la

    5 milyon suriyeli var memlekette, ama etki edeni 53000...

    Bunlara hiç gerek kalmadan tabi, umarım en kısa sürede memleketlerine döner geri kalanı.
    Gerçekten bizim vergilerimizle yaşayan, biz sürünürken sefa sürenlerin oy kullanmasına değil de sayıya takılıyorsan diyecek bir şey yok. İyi mee'lemeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hatay falan hep suriyeli oldu artık adamlar resmi olarak adaylık alan koyabiliyor, Aday olurlarsa vallahi hatay ve çevresi gider suriyeli yönetime geçer :)

    Dünyada mülteciyi vatandaş yapıp Memur olmasını sağlayan,Oy kullanmasını sağlayan tek ülke Türkiye sanırım :)
  • Ben 53 binden fazla oldugunu düşünüyorum. Boşuna suriyelileri beslemıyorlar, en az 530 bindir ama gizliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 6 ay önce bunlar 30000 değilmiydi ne ara 23000 kayıt aldınız.

    kaynak

    bu hızla giderlerse...
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    250bin dolar getirene vatandaşlık veriyoruz, eskiden 1 milyon idi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten amaclari oydu her hukumet yipranir zamanla ama yeni secmen yaratirsan kazanabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Herkes vatandaşlık satıyor. Bak bizim zenginlerde malta vatandaşı olmuş. Birşey satılıksa alınır.

    Vatandaşlık aldılarsa oyda verirler partide kurarlar. Çünkü anayasaya göre onlar Türk tür.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Hayal dünyan çok geniş. Daha kolay yolu var. Nufüs kayıtları falan filan bunların elinde güvendiğin kişilere istediğin kadar kimlik çıkartıp farklı sandıklarda oy kullandırabilirsin. Neden suriyelilerle uğraşsın belki başka partiye atacak. Diğer partiler gönderecek deme oy kullanıyorsa türk vatandaştır. Türk vatandaşını suriyeye gönderemezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 22 Ocak 2019; 14:47:16 >
  • Dehşetengiz kullanıcısına yanıt
    Bu suriyelilerin AKP ye oy verecekleri kesinmi
  • (Ülkenin kuyusunu kazan) ermenisi, rumu, yahudisi, pkk lısı, fetölüsü yahut devşirmesi oy kullanırken 53bin kullanmış çokta etki etmez. Milliyetçilik naraları atanlar önce kimlerle aynı çizgideler ona bakılsın. Kaldı ki o oylar kısa vadede iktidara yarasa bile uzun vadede ne olacağı belirsiz. Bknz. Özal ın getirttiği göçmenlerin oyları şu an açık ara sol partilerde.
    Çok kasmayın bence, demokratik haktır sandıktan çıkan kazanır. Yoksa bu kafayla trafoya giren kedilerin günahını almakla yahut seçim akşamı sarhoş olmakla bu işler çözülmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 22 Ocak 2019; 15:16:38 >
  • Almanya'da da Türkler oy kullanmasın o zaman? vatandaşı olduğu bir ülkenin her hakkına sahip insanlar neden oy kullanamayacaklar? neden o ülkenin kaderine etki edemeyecekler? arap olduklarından dolayı mı? rum veya ermeni olsa gıkınız çıkmazdı değil mi?

    not: elbette rum veya ermeniler de (ülke vatandaşı iseler) oy kullanabilirler.


    not -2: bu kadar ırkçılığı kaldıramıyorum, faşistlik nedense kahrolsun diyenlerin kanına ve hatta iliklerine işlemiş, siyah atkı, beyaz gömlek ve çorap, siyah kundura ile gezen ülkücü tayfası sizinle gurur duyuyor.
  • aresblade kullanıcısına yanıt
    bence kullanmasin.

    bende yurtdisinda yasiyorum ama buradaki vatandaslarin oy kullanmasini mantikli bulmuyorum. sen o ulkede yasiyorsun iyisini kotusunu cekiyorsun benim senin yasantina neden etkim olsunki. senede 1 ay gelip yiyip icip guneslenip geri donuyorum. yaptigim en fazla sey bu ve %99ununda yaptigi budur. su kesikmis, yolu bozukmus veya baska bir sikayet icin belediyeye giden gurbetci gordunmu? resmen yurtdisindaki vatandasin oy kullanmasi sacmaligin daniskasi. ha cok isteyen varsa biner ucaga gider ulkesinde oyunu kullanir doner.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocainbar

    bence kullanmasin.

    bende yurtdisinda yasiyorum ama buradaki vatandaslarin oy kullanmasini mantikli bulmuyorum. sen o ulkede yasiyorsun iyisini kotusunu cekiyorsun benim senin yasantina neden etkim olsunki. senede 1 ay gelip yiyip icip guneslenip geri donuyorum. yaptigim en fazla sey bu ve %99ununda yaptigi budur. su kesikmis, yolu bozukmus veya baska bir sikayet icin belediyeye giden gurbetci gordunmu? resmen yurtdisindaki vatandasin oy kullanmasi sacmaligin daniskasi. ha cok isteyen varsa biner ucaga gider ulkesinde oyunu kullanir doner.
    belediye seçimlerinde de oy kullanabiliyorlar mı ki yurt dışında yaşayan vatandaşlar? gerçi hoş, bu ülkenin vatandaşı olduğu müddetçe oy kullanma hakkı vardır. ben hâlâ bunu savunuyorum.
  • ne idüğü belirsiz birsürü insanın bukadar kolay vatandaşlık alabildiği başka bir ülke yoktur sanırım.



    Ülke dingonun ahırı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.