Şimdi Ara

512mb lik bir bilgisayarın ramini alıp, diğer bir 512mb lik bilgisayarın ram.i ile birleştirilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bilgisayarı yok etmeyi düşünüyorumda, parçalara ayırıp işlem yapcam.

şimdi, benim bilgisayar 512mb ram, abimin bilgisayarıda 512mb ram. benim bilgisayar toplama gibi bişey abimin ki HP.

ben benim 512lik rami alıp abimin bilgisayarın ramiyle birleştirebilirmiyim?

birde bilgisayarımın hangi parçalarını alıp (benimkiyle hemen hemen aynı özellikte olan) abimin bilgisayarına takıp, o bilgisayarı güçlendirebilirim??

• Öncelikle senin bilgisayarın ne marka ve model işlemci ram anakart kullandığını sonra abinin hp makinesinin nelerden meydana geldiğini (işlemci ram anakart) bilmen lazım. Yoksa olmaz. Ayrıca daha önce tercube etmemişsen bilgisayarı sökersen bozabilirsin.
  • bilgisayarı sökmüşlüğüm var ancak ram takmışlığım yok onu da geçenlerde ark. takmaya çalışıyodu öğrendiyse ona yaptırrım yada bilen birine yaptırrım işte.

bilgisayarın özl. foto çekip koycam ama imageshack çalışmıyo.

resmi upload edebileceğim bi site biliyorsanız oraya yükleyebilirim resmi
  • http://images.yeuxverts.net/

Özelliklerini yazman yeterli nasıl resmini çekeceksin? Hem neden bilgisayarı yoketmen lazım?
    Yazanlarla yapılanlar çok farklıdır tazzo yanında bir bilen olmadan bilgisayarını yok etmeye çalışma.
  • Öncelikle rami her türlü al çünkü ram i öteki pc ye takmak mümkün ve takması da çok basit. 512 de olsa 256 da olsa pc ye + bi hız katar Takmaya gelince buradan bütün donanımların takılışını öğrenebilirsin. Ram ortalarda bi yerde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

http://images.yeuxverts.net/

Özelliklerini yazman yeterli nasıl resmini çekeceksin? Hem neden bilgisayarı yoketmen lazım?
    Yazanlarla yapılanlar çok farklıdır tazzo yanında bir bilen olmadan bilgisayarını yok etmeye çalışma.

program gösteriyo tüm özl. ordan resim aldım.

derslerim ve hayatım bitiyo bu bilgisayar yüzünden okulların açılmasının 2. döneminde bu bilgisayardan kurtulmam gerek.

ya satarım yada parçalar işime yarıycakları abimin bilg. takar kalanı satar yada dağıtırım.

yanımda bir bilen yok ama JANT! ın dediği gibi buradan öğrenebilirim heralde ne yapmam gerektiğini

• quote:

Orjinalden alıntı: tazzo

bilgisayarı sökmüşlüğüm var ancak ram takmışlığım yok onu da geçenlerde ark. takmaya çalışıyodu öğrendiyse ona yaptırrım yada bilen birine yaptırrım işte.

bilgisayarın özl. foto çekip koycam ama imageshack çalışmıyo.

resmi upload edebileceğim bi site biliyorsanız oraya yükleyebilirim resmi

512mb lik bir bilgisayarın ramini alıp, diğer bir 512mb lik bilgisayarın ram.i ile birleştirilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abinin hp den ve senin makineden resim bekliyoruz.
  • yüklenmiyo resimler biraz bekleticem sizi ama az
  • quote:

yüklenmiyo resimler biraz bekleticem sizi ama az

Bak ben ram takmayı gösteren resmi upload ettim ama rahat 20 kere denedim anca oldu ki boyut malum. Çok uğraşıcaksın..
  • http://www.resim-yukle.com/img01/16/729600adsiz.JPG

bu benim bilgisayar. abimin bilgisayarından şimdilik resim alamıyorum odası kitli ama onun bilgisayarının özellikleride benimkiyle aynı sayılır sadece markaları değişik. bunun bi etkisi olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazzo -- 22 Ocak 2008; 23:56:28 >
  • quote:

http://www.resim-yukle.com/img01/16/729600adsiz.JPG

Aynısıysa sadece ram al tak abinin pc 1 gb ram ile çalışsın ama ram mhz ler birbirini tutmazsa sorun yaratır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 22 Ocak 2008; 23:58:32 >
  • ram mhz.leri . bunu resimlerden anlayabilirsek ben yarına resim çekip koysam uyumluluğunu anlayabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazzo -- 23 Ocak 2008; 0:02:09 >
  • Ya yeterli olmaz çünkü senin ekran kartın 128. Abininki 256 ise veya 64 ise ona göre söleriz. + Senin ram ddr ama abinin ki ddr2 veya daha değişikse ram da takamazsın.
  • bildiğim kadarıyla o özelliklerin hepsi aynı. tek fark abiminki hp benimki toplama gibi bişey birde bileşimcilerin markaları farklı
  • Abinin resimi bekleyelim derim, senin makineye Ati 1950 ve 2 gb ram takılırsa crysis çalıştırır.
  • yok ben bilgisayarı kaldırcam crysis fln beni bozar yaza kadar bilgisayara paydos etcem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazzo -- 23 Ocak 2008; 1:00:37 >
  • Belkide abine vermelisin kilitler yaz gelince sana geri verir. dediğim donanımları bulur takar son defa vals yaparsın. Bilgisayar bu o kadar ucuz değil arkadaşım.
  • Anakartının markasını ve modelini öğrendikten sonra hangi tip ramlara, ekran kartına destek verdiğini öğrenmek kolaylaşacak tabiki. Ayrıca bu programla mevcut ramların özelliklerini görerek donanım ilavesinde parça seçiminde zorlanmayız. Bunun için AIDA32 programını
    buradan
    indirerek kurulum gerektirmeyen bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz.

quote:

Üreticinin açıklaması:
    AIDA32, son derece ayrıntılı yazılım/donanım bilgileri sağlayan bir sistem bilgisi ve benchmark aracı.
    Programın veritabanında yer alan işlemci, anakart, sabit disk, çipset vb. sayesinde, PC'nizin bileşenleri
    hakkında pek çok bilgiye ve online kaynağa erişebilirsiniz. Bilgileri ekranda görebileceğiniz gibi,
    HTML, CSV ve XML formatında rapor olarak kaydetmeniz de mümkün.
    AIDA32 herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Boş bir klasöre açtıktan sonra, aida32.exe dosyasını
    çalıştırmanız yeterli. AIDA, çeşitli bileşenler ve ayarlar hakkında tavsiyeler de veriyor.

• sonunda alabildim resmi;

http://www.resim-yukle.com/img01/16/808974dsada.JPG

"bilgisayar türü: tek işlemcili.." diye bişey yazıyo. o sorun olur mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.