Şimdi Ara

512K Simkart Rezilliği (Turkcelle Gönderdiğim Mail ve Açtığım Kayıtlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
8.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, son 1 hafta içerisinde 4 kayıt açtım ve hizmet@turkcell.com.tr, info-hesabim@turkcell.com.tr ve diğer adreslere mail gönderdim. Call Center'daki takım liderleri görüşmeme rağmen halen kayıtlar açık bekliyorum. Paramızla 512K simkart sahibi olamıyoruz. Ceo'lara ve Genel müdürlere kurumsal tarafta dağıttıkları kartları sıradan müşteri olarak gördükleri müşterilerine dağıtmamakta direniyorlar.

    Tedarik için lütfen bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. 512K simkartları nasıl temin edebiliriz?

    Kartların genel özelliklerini aşağıda bilgilendirme için paylaşıyorum.

    * 64KB simkartlar 2000 yılında üretilen o yılların teknolojisini ve mimarisini barındıran nokialarda,alcatellerde,ericsoonlarda akılsız telefonlarda kullandığımız simkart tipleridir. Sadece ses iletişimi için üretilen simkart modelidir. Kısaca çöp simkartlardır. 2003 yılında zaten kırıldı bu kartlar her türlü sinyalden dinleme yapabiliyorlar. Bu simkart türü yeni nesil telefonlarımızda boğulmaktadır, tıkanmaktadır, kopmalar yaşanmaktadır. Milyonlarca abone bilinçsizce bu kartlar aktif bir şekilde halen kullanmaktadır. Müşteri hizmetlerinizi arayıp simkartınızın kaç KB olduğunu öğrenin ve durumun ne kadar acı verici olduğunu öğrenin...

    * 128KB simkartlar 2007 yılında üretilerek mobil imza özelliği gelerek ıslak imzaya gerek kalmadan işlemlerimizi yaptırabiliyoruz ve akıllı telefonlar için üretilen ilk simkart türüdür.

    * 256KB simkartlar hem kapasite, hemde NFC (Temassız ödeme) özelliği sayesinde 128KB'den sonra çıkan simkart tipidir. 2010 yılında üretimine başlanmıştır sınırlı sayıda üretilmektedir.

    * 512KB simkartlar ise 2013 yılında en son üretilen kart tipi, şuan piyasada teknoloji olarak en yeni en güncel teknolojiye sahip durumdadır, Mobil imza ve Nfc temassız ödeme teknolojisini ikisini bir arada sunan tek simkart modelidir. Kapasite ve teknoloji olarak 256KB simkartların iki katı boyutundadır. Sınırlı sayıda üretilmektedir ve piyasada neredeyse bulunamamaktadır...

    NOT: Turk Telekom ve Vodafone operatörleri en son 128KB kart üretmişlerdir. 128KB ve üzeri kartlar sadece Turkcell'de mevcuttur. Yurtdışı 1M kartlara geçmeye hazırlanıyor. Turkcell milyonlarca müşterisine 64KB ve 128KB halen basmaktadır. Lütfen Turkcell abonesi arkadaşların müşteri hizmetlerini arayıp talep oluşturmasını ve her türlü sözlü baskıyı uygulamasını rica ediyorum.

    Turkcelle açtırdığım kayıt ve gönderdiğim mail aşağıdadır;


    Sayın genel merkezde koltuklarında oturan göbekli arkadaşların dikkatine,

    *********** Tc kimlik numaralı ve 053* *** ** ** gsm numaralı müşterinizim;

    Yaklaşık 3 saatimi müşteri hizmetlerinizi, Çekmeköy, Şişli Beşiktaş, ve Sarıyer'deki mağazalarınızı ve kurumsal iletişim firmalarınızı arayarak geçirdim. FlagShip mağazanızı dahi aradım. Ben bu sene müşteriniz olmama rağmen, bana kurye ile gönderilen sim kart 64K imiş! Bu nedenle mobil imza oluşturamıyorum. Yeni müşterinize nasıl olurda çağ öncesi 64k simkart gönderirsiniz?

    Ben bankalardan simkart bloke kaldırma işlemleri için yaklaşık yarım günümü ayırdım ve 64K simkartımın mobil imza yüzünden değişmesini istediğim için yeniden aynı işlemleri tekrarlamam gerekecek. Bu ne rezil bir durumdur!

    * 2000'lerde dağıtılan 64K simkartları halen daha bitiremediniz mi?
    * Servislerinizle ilgili ve mobil imza için neden alt standart olarak 128K simkartı standart yapmıyorsunuz?
    * Neden yeni müşterilerinize çağ öncesi simkartları halen daha gönderiyorsunuz böyle durumlara düşürüyorsunuz?
    * Sarıyer ve Çekmeköy'deki tüm bayilerinizi aradığımda çoğu durumdan bir haber! Telefonda Turkcell bizlere ne gönderiyorsa bizlerde onları dağıtıyoruz diyorlar Bir kısmı Turkcell sadece bu kartları kurumsala veriyor dedi bireysel olarak alamazsınız dediler! Bir kısmı ise 256k veya 512k simkart var mı mağazanızda dediğim zaman ise o hafıza kartı olmasın beyefendi dediler! Bu kadar cehalet akıyor her yerden. Ben müşteriniz olarak 256K veya 512K destekli simkart istiyorum. NFC ve Mobil İmza desteği en az 256 K kartlarda geçerli. Bugün sinir katsayım bu konuda yüzünden bayağı aşıldı. Bilgi işlem olarak piyasayı bilmeme rağmen bu tür bilgisiz insanların Turkcell bayiliği yapması hazmedilemez!!!
    * Müşteriniz olarak istediğim kart tipine sahip olabilmek için onbinlerce bayinizi aramam mı gerekiyor tek tek 256k veya 512k simkart var mı diye.
    Bayilerinize ve müşteri hizmetlerindeki yetkililere eğitim verin, eğitim verin, eğitim verin! Kaç tane şikayet kaydı açtım bugün inceleyin. Bakkal işletir gibi, tahtakale ağzıyla iş yapılmaz bu devirde!!!

    Bu bayiler inanın bana müşteri kaçırır markayı zedeler ki bunu başarıyorlarda.

    LÜTFEN, LÜTFEN AMA LÜTFEN BANA KONUYLA İLGİLİ TATMİN EDİCİ, İŞİ BİLEN BİR ÇALIŞANINIZIN ÇÖZÜM ODAKLI BİR GERİ DÖNÜŞ YAPMANIZI RİCA EDİYORUM!!!

    Aşağıdaki mail adreslerinden Turkcell Ceo'suna kadar mail bombardımanına tutabilir taleplerini dile getirebilirsiniz. Tüm mailler mail sahipleri tarafından okunmaktadır ve süreç işletilmektedir. Tarafımdan test edilmiş ve başarıya ulaşılmıştır. Yalnız 128KB üretmektedirler şuan için. Diğer simkart tipi olan 256KB ve 512KB kartların üretimini durdurmuşlar. Talep yok halka 64KB simkartları basıyorlar...

    kaan.terzioglu@turkcell.com.tr - Turkcell Ceo'su

    bulent.aksu@turkcell.com.tr

    ismail.butun@turkcell.com.tr

    serhat.demir@turkcell.com.tr

    murat.erkan@turkcell.com.tr

    seyfettin.saglam@turkcell.com.tr

    ilter.terzioglu@turkcell.com.tr

    aysem.topuz@turkcell.com.tr

    serkan.ozturk@turkcell.com.tr

    gediz.sezgin@turkcell.com.tr

    ali.turk@turkcell.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72D8D0F2D -- 31 Mayıs 2018; 10:11:17 >







  • Var üstadım olmaz mı hiç. 512K kartları Turkcell Ceo'lara ve Genel Müdürlere veriyorlar. Bizlere ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar. Bedeli neyse verelim diyoruz bize temin edin bu kartı zora koşuyorlar. Müşteri hizmetlerinden 128K'ya kadar kuryeyle gönderebiliyoruz diyorlar.

    64KB kartlar 2000 yılında nokialarda kullanıyorduk. 2003 yılında zaten kırıldı bu kartlar her türlü sinyalden dinleme yapabiliyorlar.

    128KB kartlar mobil imza ve akıllı telefonlar için üretildi.

    256KB kartlar hem kapasite, hemde NFC (Temassız ödeme) özelliği var.

    512KB kartlar hem en son çıkan kart tipi, teknoloji olarak en yeni en güncel teknolojiye sahip, Mobil imza ve Nfc temassız ödeme ikisini bir arada destekliyor.

    Kendim bilgi işlemim zaten insanların aptal yerine konması beni deli ediyor. Turkcell 40 milyon 64KB kart basmış millete kakalıyor. Son 3 sene içindede kartların üzerinde KB değeri yazıyordu. Onuda silmişler. Müşteri hizmetlerini aradığımızda öğreniyoruz kaç KB simkart olduğunu.
  • 256 dan fazla sim kart varmi, ben 512 yi ilk kez duyuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten 64kb nedir ya. Türk Telekom bile 128 veriyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    256 dan fazla sim kart varmi, ben 512 yi ilk kez duyuyorum
    Var üstadım olmaz mı hiç. 512K kartları Turkcell Ceo'lara ve Genel Müdürlere veriyorlar. Bizlere ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar. Bedeli neyse verelim diyoruz bize temin edin bu kartı zora koşuyorlar. Müşteri hizmetlerinden 128K'ya kadar kuryeyle gönderebiliyoruz diyorlar.

    64KB kartlar 2000 yılında nokialarda kullanıyorduk. 2003 yılında zaten kırıldı bu kartlar her türlü sinyalden dinleme yapabiliyorlar.

    128KB kartlar mobil imza ve akıllı telefonlar için üretildi.

    256KB kartlar hem kapasite, hemde NFC (Temassız ödeme) özelliği var.

    512KB kartlar hem en son çıkan kart tipi, teknoloji olarak en yeni en güncel teknolojiye sahip, Mobil imza ve Nfc temassız ödeme ikisini bir arada destekliyor.

    Kendim bilgi işlemim zaten insanların aptal yerine konması beni deli ediyor. Turkcell 40 milyon 64KB kart basmış millete kakalıyor. Son 3 sene içindede kartların üzerinde KB değeri yazıyordu. Onuda silmişler. Müşteri hizmetlerini aradığımızda öğreniyoruz kaç KB simkart olduğunu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: circassianmen

    Gerçekten 64kb nedir ya. Türk Telekom bile 128 veriyo.
    Türk telekom ve Vodafone'de zaten 128KB simkart ve son 128KB üretiyorlar. Ama Turkcell'de 64KB, 128KB, 256KB ve 512KB kartlar mevcut. Çifte standart yapıyorlar. Türk halkı bilgisiz olduğu için talep etmiyormuş. Bu şekilde dönüş yaptılar...

    Sizden ricam Turkcell hat kullananlar, müşteri hizmetlerini arayıp 512KB kartları halka dağıtmaları için kayıt talep kaydı oluştursunlar. Ne kadar talep olursa o kadar son teknoloji kartları kullanabiliriz. 1 haftadır bu konuyla uğraşıyorum...
  • Sürekli türkcelle numara taşıyıp gidip geri geliyorum. Sim kartlarını bitireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: circassianmen

    Sürekli türkcelle numara taşıyıp gidip geri geliyorum. Sim kartlarını bitireceğim
    Üstad talep edelim 532'yi arayıp talep oluşturalım. Bu kartları topluma vermiyorlar. Bu çok ciddi bir durumdur. 64kb ve 128kb kartlar yeni nesil telefonlara takılınca boğuluyor bu hatlar. 2000 yılının teknolojisini barındırıyor 64KB ve 128KB simkartlar. Talep ne kadar olursa o kadar hızlı standartlaşır bu kartlar...
  • Merhablar kart farklarını azda olsa açıklamışsınız fakat destek almanız için 1. Yazıya farklarını neler yapabilirsiniz eldekiyle ne yapamazsanız tarzı şeyleri açıklarsanız bilgilendirme olur ve insanlardan destek alma şansınız artar.
    Mesela ben mobile imza kullanmıyorum , nfc android modellerinde telefonda var , iphonelarda yok ama hatta olmasının farkı ne gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 512 için fazla para isteyecekler değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holy-Ghost

    Merhablar kart farklarını azda olsa açıklamışsınız fakat destek almanız için 1. Yazıya farklarını neler yapabilirsiniz eldekiyle ne yapamazsanız tarzı şeyleri açıklarsanız bilgilendirme olur ve insanlardan destek alma şansınız artar.
    Mesela ben mobile imza kullanmıyorum , nfc android modellerinde telefonda var , iphonelarda yok ama hatta olmasının farkı ne gibi
    Üstadım konuya simkart tiplerini isteğiniz üzerine ekledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: circassianmen

    512 için fazla para isteyecekler değil mi?
    512KB simkart için 22 TL bir ücreti var üstadım. Ama Turkcelle maliyeti fazla olduğu için ve halkta aptal olduğu için çöp simkart olan 64KB ve 128KB maliyetsiz kartlar topluma basıp kullandırtmaktadır. Uluslarası kartlar 512KB şuan Amerikadan basılıp geliyor, Turkcell üzerine sadece logosunu ve yazılımını atıp satışa sunuyor. Ama bunu yapmaktan aciz hem bayileri talep oluşturmaktan aciz hemde müşteri hizmetleri kurye ile göndermekten aciz. Birde birçok bayilerinde sadece 64KB ve 128KB var diyen pişkin cahilleri mevcuttur...
  • Bayilerin en az yarısı çöp zaten. Tüm operatörler için. Kesinlikle seçim şansı sunulmalıdır. Btk ya da şikayet etmenizi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: circassianmen

    Bayilerin en az yarısı çöp zaten. Tüm operatörler için. Kesinlikle seçim şansı sunulmalıdır. Btk ya da şikayet etmenizi öneririm.
    Çok haklısınız hocam, bu kadar bilgisiz cahil insanların oluşturduğu bir bayi ağı olamaz. Bayiye müşteri mi girmiş, müşteri bir şey mi danışmış kimsenin umrunda değil. Çoğu zaten genç olduğu için, yine bir çoğu düşmüş ortaya telefonlarda akşam sabah çetleşiyorlar. Müşteri memnuniyeti sıfır... Turkcell'in 15 yıllık bayilerine dahi gittim 512KB simkart almak istiyorum dediğimde hafıza kartı mı istiyorsunuz diye dönüş yapınca bayiyi hızlıca terk ettim... BTK'ya da şikayetimi ileteceğim. Konuy hakkında bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylaşarak topluca ve örgütlüce hareket ederek bu durumdan kurtulmanın çaresini aramaktayım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holy-Ghost

    Merhablar kart farklarını azda olsa açıklamışsınız fakat destek almanız için 1. Yazıya farklarını neler yapabilirsiniz eldekiyle ne yapamazsanız tarzı şeyleri açıklarsanız bilgilendirme olur ve insanlardan destek alma şansınız artar.
    Mesela ben mobile imza kullanmıyorum , nfc android modellerinde telefonda var , iphonelarda yok ama hatta olmasının farkı ne gibi
    Iphoneda nfc var hocam ama apple sadece kendisi apple payde kullaniyor.Teknik olarak var ama yok diyelim :)
    Androidde var kullaniyorumda her yerde temassiz pos yok Samsung Pay gelse temassiz olup olmamasi onemli olmadan her yerden tel ile alisveris yapicaz ama bur turlu gelmiyor.
    (MST Teknolojisi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 20 Mayıs 2018; 12:38:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    Iphoneda nfc var hocam ama apple sadece kendisi apple payde kullaniyor.Teknik olarak var ama yok diyelim :)
    Androidde var kullaniyorumda her yerde temassiz pos yok Samsung Pay gelse temassiz olup olmamasi onemli olmadan her yerden tel ile alisveris yapicaz ama bur turlu gelmiyor.
    (MST Teknolojisi)

    Alıntıları Göster
    Doğru hocam ama NFC teknolojisinde kriptolama simkarta yapılıyor mobil imza teknolojisi ile birlikte. Biz telefonun özelliğini değil hattın simkartın özelliğini kullanmak istediğimiz için 512KB simkart arayışına girdik...




  • 10 dk önce müşteri hizmetleri ne 512k sim kart talebinde bulundum form açtılar 4 , 5 güne kadar gelir dediler bakalim gelecekmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 512K sim kart talebinde bulundum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Change.org diye bir site var ordan konuyu yazıp insanlarından imza toplanabilir.bu sayede talebe türkcell daha iyi önem verir . Bana e- postama mail geliyor konular bende imza atıp ilgili kuruma gönderiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hattımı türkcell'e yeni taşımıştım. baktım sim kartıma, benimde 64k'imiş. bunu şimdi üst modelleriyle nasıl değiştirebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 22 Mayıs 2018; 21:51:7 >
  • siz ne yapacaksınız 512kb sim kartı?

    Daha önce yazıldığı gibi Android 4.4 üzeri bir telefonunuz var ise zaten temassız işleminizi telefonunuz ile yapabilirsiniz.

    Bu kartı zaten temassız ödeme için kullanamazsınız çünkü piyasada bu modeli destekleyen banka yok. bankaların hepsi Android Host Card Emulation olarak temassız ödeme hizmeti veriyor.

    Mobil imza serviside 128kb sim kartlar ile yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.