Şimdi Ara

512GB microSD kartlar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 512GB microSD kartlar geliyor

Günümüzde 2TB seviyesine kadar harici kart desteği sunan mobil cihazlar mevcut. Ancak halen daha 128GB sınırını geçen microSD kartlar mevcut değil. SanDisk 200GB kapasiteli microSD kartlar için hazırlıklarını tamamladı ancak Microdia bu alanda rekor kırmaya hazırlanıyor. 

Firma gelecek yıl Temmuz ayı itibariyle 512GB kapasiteli microSD kartlar piyasaya süreceğini açıkladı. Yeni microSD kartlar SDXC standardını destekleyecek ve 300Mbps veri transfer hızlarına imkan tanıyacak. 

Microdia yeni kartların satış fiyatını ise 1000$ olarak belirledi. Yani ülkemizde satılan amiral gemi model akıllı telefonlar kadar pahalı. Örneğin One M9 modeline harici kart desteği isteyen telefon kadar daha para ödemek zorunda kalacak. 

Kartın pahalı olması onu biraz daha profesyonel fotoğrafçılara yönelik hale getiriyor. Bu tarz kartların ucuzlamasını beklememiz gerekecek ki o da ancak birkaç yıl içerisinde mümkün olabilir.  

• gramaj olarak hesaplarsak en degerli madde sınıfına giriyor sanırım pırlanta gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD yerine bunlardan alırız artık.

• teknoloji nereye gidiyor böyle yav. ama en güzeli cep telefonuna film arşivi yapmak olacak heralde :)

• Telefon hafızasını nasıl dolduruyorsunuz anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Kartın pahalı olması onu biraz daha profesyonel fotoğrafçılara yönelik hale getiriyor. "

Evet evet, tüm profesyonel fotağrafçılar HTC ONE M9 kullanmaya başlamışlar, Salak değiller ya, fotoğraf makineleri ve lenslere binlerce dolar harcamıyorlar artık. 2000 $ a bir HTC ONE M9 birde 512 MB microSD kart aldılarmı ömürboyu profesyonel fotoğrafçı olurlar artık :))

Aaah Ekrem Abey ah, bu kartları ayfonun neresine sokucaz, sence ayfon olmadan profesyonel fotoğrafçı olunur mu hiç :)

• "Vay arkadaş ya olaya bak 512 GB şaka gibi ya " mesajımı buraya bırakıyorum. 10-15 yıl sonra dönüp bu yazdığıma güleceğim vakti zamanında 1gb kartlara verdiğim tepki gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 512 mb diye okuyan bir tek ben miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: clopin

gramaj olarak hesaplarsak en degerli madde sınıfına giriyor sanırım pırlanta gibi

uretim maliyeti cok farkli degildir, en az 700$'ı arge

boyle sdkart alirsam 10 yil da garanti isterim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omg!

• quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

" Kartın pahalı olması onu biraz daha profesyonel fotoğrafçılara yönelik hale getiriyor. "

Evet evet, tüm profesyonel fotağrafçılar HTC ONE M9 kullanmaya başlamışlar, Salak değiller ya, fotoğraf makineleri ve lenslere binlerce dolar harcamıyorlar artık. 2000 $ a bir HTC ONE M9 birde 512 MB microSD kart aldılarmı ömürboyu profesyonel fotoğrafçı olurlar artık :))

Aaah Ekrem Abey ah, bu kartları ayfonun neresine sokucaz, sence ayfon olmadan profesyonel fotoğrafçı olunur mu hiç :)

bu neyin kafası
  • teknolojinin biryerde sapıtacağını tahmin ediyordum yavaş yavaş başlıyor

• 512 gb vs iyi rakamlar ama biz alamayacağız fakir ülke insanlarıyız sonuçta

• çok pahalı
  • ülkemiz için acı durum .bir kamyon mahsül versem bir tane verirler sana

• vay anasını şu ahle bak nereye geldi teknoloji ufacık çipe 512 gb sığıyor zamanında 1 ve 2 gb için de aynı tepkiyi vermiştim. yorumum dursun burda 5-10 yıl sonra bakar gülerim... :)

• Ben daha 16 Gb flash belleğe 20 lira versem mi vermesem mi diye düşünürken bu ağır geldi

• Ben telefonun 16GB(9 küsür) hafızasını ve 8GB belleği toplamda 17GB alanın 10GB'ını anca dolduruyorum. Film ve video harici bu bellekler dolmaz zaten de millet 64'lükleri nasıl dolduruyor merak ediyordum. 512GB'lıklar onları da kesmez.

• Niye gelecek yil temmuz?

• bozuldumu, kayboldumu evlat açısı gibi kor adama.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.