Şimdi Ara

51 derece çokmu fazla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımı nerdeyse 1 haftadır hiç kapatmadım /24 saat açık sıcaklık 51 dereceyi gösteriyor.Bu değer fazlamı ve fazlaysa ne yapmam gerek

• Bu sıcaklar ve uzun süre çalışması gözönüne alınıcak olursa normal. Diğer donanımların sıcaklık derecelerini de takip et derim. Özellikle HDD.
  • 51 derece neyin sıcaklığı işlemci mi anakart mı, ekran kartı mı yoksa hdd sıcaklığımı ?

eğer intel işlemciyse 51 derece normal, (AMD işlemciler için bu fazla bir değer) hdd sıcaklığı 40 derece,ekran kartı sıcaklığı 45-50 derece civarında olması gerekir....
  • Oda sıcaklığındanda Kaynaklanırki Makınanızı 1 Hafta Hıc kapatmamışsınız Bu durumda 51 derece Sıcaklık Bilene Normal
  • Bilgisayarın açık kalma süresince 51 derece soğuk bile kalmış denebilir, endişelenecek birşey yok
  • Arkadaşlar, hazır HDD sıcaklığına değinilmişken, ayrıca bir konu açmayayım dedim...Seagate SATA (80 GB) harddisk kullanıyorum...Açılışta 35 C civarı...Sonra 54 C'ye kadar çıkıyor! Hiç işlem yapmasam da 51-52 C'ye düşüyor, daha da soğumuyor...Bu HDD gidici mi sizce??

Bu arada, kasa içi soğutma veya emiş-piston fan sistemlerim falan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 8 Temmuz 2007; 13:28:46 >
  • Benim CPU 62 derece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Nasıl Oluyor? 6 Ayda Derece
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

Benim CPU 62 derece

prescott mı?
  • bende everest programından takip ediyorum şuanda

cpu 58 60 civarında
    hdd 42
    anakart 39

günde18 saat sürekli açık bazen hiç kapatmıyorum

cpu 55 e düşmüşş
  • kapağı açsam sıcaklık düşermi
  • 51 derece normal
  • quote:

kapağı açsam sıcaklık düşermi

kapağı açmak en basit ama etkili çözümlerden biri aslında,ama ortamdaki tozlarada dikkat onlarda sıcaklığı arttıtıyor..
  • Everest diye bir program indirdim sıcaklığı ölçüyormuş peki nasıl ölçüyoruz bu program ile?
  • quote:

Everest diye bir program indirdim sıcaklığı ölçüyormuş peki nasıl ölçüyoruz bu program ile?

algılayıyacıya tıkla orda değerleri görürsün.zaten eversti otomatik simge durumuna küçültsen bile değerleri görebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

Arkadaşlar, hazır HDD sıcaklığına değinilmişken, ayrıca bir konu açmayayım dedim...Seagate SATA (80 GB) harddisk kullanıyorum...Açılışta 35 C civarı...Sonra 54 C'ye kadar çıkıyor! Hiç işlem yapmasam da 51-52 C'ye düşüyor, daha da soğumuyor...Bu HDD gidici mi sizce??

bende 80 + 20 gb var

değerler seninki ile aynı ,sorun yok senelerdir

fan da az çalışıyor bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::SpyNet:::

quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

Arkadaşlar, hazır HDD sıcaklığına değinilmişken, ayrıca bir konu açmayayım dedim...Seagate SATA (80 GB) harddisk kullanıyorum...Açılışta 35 C civarı...Sonra 54 C'ye kadar çıkıyor! Hiç işlem yapmasam da 51-52 C'ye düşüyor, daha da soğumuyor...Bu HDD gidici mi sizce??

bende 80 + 20 gb var

değerler seninki ile aynı ,sorun yok senelerdir

fan da az çalışıyor bende

teşekkürler :::SpyNet:::

• arkadaşlar biraz alakasız olacak mazur görün: laptoplarda bu sıcaklık değerlerinin genelde daha fazlası normal kabul ediliyor.ama peki işlemciyi yapanlar da buna göre daha mı dayanıklı yapıyorlar, yoksa salla biraz da kısa ömürlü olsun modunda mı bu şahsiyetler?

ben bizzat kendi laptopumda maksimum 99 dereceye çıktım işlemci sıcaklığında.ama tozlanmadanmış.temizledim şu an %100 çalıştırınca işlemciyi maksimum 85-90 a çıkıyor.genelde de 50-55 arası.isterseniz 99 derecenin ss ini koyabilirim erimez mi o derecede anlamadım ben
  • benım işlemcim amdc2 3800 sıcaklığı nırmalde 52 derece oyun oynarken baktığımda maximum 61 derece normalmı bu arada elimi kasaya attığımda harddiskin olduğu kısım cok sıcak oluyor hardisikim seatege 250gb 16 mb change li
  • quote:

Orjinalden alıntı: radikal1

benım işlemcim amdc2 3800 sıcaklığı nırmalde 52 derece oyun oynarken baktığımda maximum 61 derece normalmı bu arada elimi kasaya attığımda harddiskin olduğu kısım cok sıcak oluyor hardisikim seatege 250gb 16 mb change li

hd tune ile harddiskinin sıcaklığına bakabilirsin.küçük bi program zaten.ayrıca bad sector taraması fln da yapıyor,hız testi de var.buyur burdan download edebilirsin arkadaşım

http://www.hdtune.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: subzero_eren

quote:

Everest diye bir program indirdim sıcaklığı ölçüyormuş peki nasıl ölçüyoruz bu program ile?

algılayıyacıya tıkla orda değerleri görürsün.zaten eversti otomatik simge durumuna küçültsen bile değerleri görebilirsin

teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.