Şimdi Ara

508 THP ve Mondeo Ecoboost

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benzinli bir araç alma düşüncesindeyim. D SEGMENTİ Bir sedan tercih ediyorum,ikinci araç olarak kullanacağım için benzinli düşünüyorum.90 bin civarı 508 Thp 165 eat6 allure paket, Mondeo 1.5 ecoboost titanyum paket arac arasında kaldım.Bana göre ikisininde birbirine göre bazi artıları ve eksileri var;
    Mondeo konfor konusunda sınıfının en iyisi olduğunu söyleniyor.tekno paket le alınabilirse iyi bir donanım seviyesine ulaşılıyor.Yol tutuş konfor özellikle olmasına rağmen 508 den iyi olduğunu düşünüyorum.(İki araci kullanan insanlar bu konuda bana çok yardımcı olacağını düşünüyorum).1.5 ecoboost motor soru işareti, Mondeo o iç mekan hiç yakışmıyor siyah renk malesef ve klasik tork konvertorlu otomatik sanziman o aracın en olumsuz yanı performans etkiliyor yakıt tüketimi artırıyor.(Eat6 da tork konvertorlu ama çok daha modern)
    508 düşük konfor ve bence kötü yol tutuş. Motor ve şanzıman artısı, iç mekan albenisi.
    Passat ve superb fiyat olarak yüksek oldukları için listeme ekleyemiyorum. Higline passat dsg 2014 120 aşağı zor superb prestij paket 2015 120 civarı yine.
    O yüzden 508 ve Mondeo arasında kaldım özellikle bu iki aracı test etmiş arkadaşların yardımı bekliyorum.ikinci el kaygım yok zaten değer kaybedeceklerini kadar kaybetmişler. Sıfır fiyatları neredeyse 170 180 bin olan araçlar.
    İlginize çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozo810 -- 21 Aralık 2017; 21:36:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mondeodaki motor sanziman ikilisi hem tuketim hemde performans acisindan geride ancak kalan tum kriyerlerde daha oyi veya esit.Ilaveten daha yeni bir uretim.

    Onceliklerinizi ve fiyat skalanizi gozden gecirerek karar vermeniz cok daha iyi olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Mondeodaki motor sanziman ikilisi hem tuketim hemde performans acisindan geride ancak kalan tum kriyerlerde daha oyi veya esit.Ilaveten daha yeni bir uretim.

    Onceliklerinizi ve fiyat skalanizi gozden gecirerek karar vermeniz cok daha iyi olacaktir.

    İlginize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi her ikiside 2015 model olmasına karşın. Birisi 2011 yılında yollara çıkmış her ne kadar 2014 508 makyaj operasyonu gecirse de mondeo ise amerika pazarında 2013 üretimi Avrupa ve ülkemize 2015 yılında giriş yaptı. Mondeo nun belirttiğiniz eksiklikleri gerçekten can sıkıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozo810 B kullanıcısına yanıt
    Çevremdekilerr 508 diyince burun kıvırıyorlar. Bi sürü özelliği var ama hepsi elektronik oldundan bozulur diorlar.

    Ford güzel ama donanım fakiri. Led lamba bile yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 508 i bilmiyorum ancak mondeo gerçekten sınıfının üstünde bir araç gibi hissettiriyor gayet sessiz ve rahine, bir bütün gibi hissettiren bir araç ancak Amerikada uzun süredir makyajlı kasası satılıyor ve yakın zamanda Avrupaya gelecektir.

    508 in donanım olarak ne üstünlüğü var acaba Mondeoya göre bilmediğimden soruyorum.@jubeii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 21 Aralık 2017; 23:42:54 >
  • Mondeo 1.5 ecoboost ile test sürüşü yaptım. Böyle bir sessizlik, darbe emiş ve konfor ancak e segmentinde olur.

    Bu iki araç arasında tereddüt bile etmeden Mondeo tercih ederim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki aracin da 1.6 dizel motorlu olanlarini kullandim. 508 sw sahsi aracim mondeo ise bir arkadasimin araciydi. (ikisi de son kasa) bence mondeo cogu konuda artiya sahip. mondeo ile 508 arasinda ben mondeo tercih ederdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jubeii

    Çevremdekilerr 508 diyince burun kıvırıyorlar. Bi sürü özelliği var ama hepsi elektronik oldundan bozulur diorlar.

    Ford güzel ama donanım fakiri. Led lamba bile yok.

    titanium ve led lamba yok yanılıyor olmayasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobra41

    iki aracin da 1.6 dizel motorlu olanlarini kullandim. 508 sw sahsi aracim mondeo ise bir arkadasimin araciydi. (ikisi de son kasa) bence mondeo cogu konuda artiya sahip. mondeo ile 508 arasinda ben mondeo tercih ederdim.

    Öncelikle ilginiz için teşekkürler. İki araci da test ettiğiniz için yol tutuş konusu nu merak ediyorum çok bariz bir fark varmı. Direksiyon tepkisi yüksek hızda verdikleri güven. Bu konularda biraz bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lede ayrı para vermen lazım. ikinci elde satılanların çoğunda led yok.
    hemde iyi para vermen lağzım.
  • bozo810 B kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisiyle de uzu yol yapma imkanim oldu mondeo arkadasimin araci oldugu icin oyle aracin limitlerini zorlayacak hareketlerde bulunamadim ama uzun yol deneyimimde aracin rahat konforlj oldugunu soyleyebilirim ama 1.6tdci motorun o araca gore baya gucsuz kaldigini hissetmistim. 1.6 benzinli ve tam otimatik vitesi ford kuga'da kullanmistim tabi bide kuga 4x4 tu ve o araci da cok hantal bulmustum. 508 kendi aravim oldugundan her niktasina hakimim. Yol tutusu konfor ve donanim olarak beni tatmin ediyor fakat aracta ic trimlerde birkac yerde tikirtilar var bos zamanimda silikon spreyi alip halletmem gerekiyor. Tikirtilar disinda aracimla ilgili bi problemim yok yani. Elektronik ve ariza konusunda sunu soyleyebilirim 206 ve 307 nin ilk serilerinde elektronik problemleri cok yasandim ama 207-208-308-508 gibi araclar hicbir zaman elektronik problemleriyle gundem olmadilar. Benim aracim 177000 km de ve bu gune kadar hicbir sekilde sorun sikinti cikartmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu sayesinde biraz araştırdım güncel kasa mondeoyu. böyle bir araba ikinci elde 88-90 bin gibi fiyatlara iyi bir seçenek gerçekten de. yakıtı biraz ürkütebilir ancak malum sitede ilan sahiplerinden biri sakin trafikte 7.5 lt yaktığını iddia etmiş. doğruluk payı varsa iyi bir değer ama şehir içi trafikte üzme ihtimali de var bu anlamda. yakıt dert edilmeyecekse kesinlikle bu sınıfta değerlendirilecek araçların başında geliyor.
  • Insignia 1.6t 170hp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 508 diyorum. yürüyen ve aktarma organlarını düşününce forddan daha iyi , test etmediğim d sınıfında yeni kasa insignia var onun dışında bu iki araç içinde eğer keyifli bir sürüş istiyorsan 508 , ama sakin konfora dayalı bir sürüş istiyorsan mondeo derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 26 Aralık 2017; 16:54:3 >
  • konfor + yol tutuş + yalıtım + sürüş zevki + heybetli görüntüsü = mondeo
    kullanışlılık + motor&şanzıman + donanım = 508
  • Yakıtına razıyım diyorsan mondeo alınır.

    508 de dizel ünite olursa alınır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.