Şimdi Ara

5070 TI vs 9070 XT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Halamın sakalı olsaydı ne olurdu?"

Ben yarın öbür gün optimizasyon sorunu bir oyun bile çıksa arkadaşımızın yüksek hızda oyun oynayabileceği bir sistem/monitör sundum.

En baba örnek MARVEL RIVALS. Ben 5070Ti ile 1080p'de stabil fps yakalamakta zorlanıyorum, 2K'da daha mı mutlu olacaksın?

Çok az kişi benim gibi düşünüyorsa şuanda 32.500.000 (32 milyon beş yüz) kişinin %56.49'u 1080p çözünürlükte. (Steam Database)

Bu ay 2K monitörler %11 eksilmiş.

Neden?

TV almıyoruz. 4 karış mesafeden baktığımız bir ekran satın alıyoruz. Bu ekranın akıcılığı çözünürlüğünden önemli.

Çözünürlük isteyen gitsin manzara izlesin, biz burada racon kesiyoruz.

5070 TI vs 9070 XT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 10 Nisan 2025; 19:40:40 >

• Yorumunuza bayıldım. 35 yaşındayım, şuanda 8. Kasamı kullanıyorum, genel kullanıcı ve oyuncu olarak ciddi tecrübe sahibiyim.

1) Bahsedilen ekran kartları ve benim dediğim 9800x3D sistem ile DLSS açmanıza gerek yok. Kaldı ki DLSS 4'ü incelememişsiniz, ayırt etmeniz imkansız.

2) Nvidia'nın "Ölçeklendirme" diye bir olayı var. 1080p size bulanık geliyorsa %10 ölçeklendirirsin, mutlu olursun.

3) 2K monitör 1080p'nin 2 katı yoğunluğunda pixele sahip olduğu için onu aşağı doğru ölçeklendirdiğinde gerçek çamurlaşmayı orada görürsün.

Ben "Gidip 30.000tl'lik 500hz 1080p monitör al" demiyorum.

240hz 1080p monitörün bugün mutlu edemeyeceği insan yok. Gözünüzü uzun zaman önce 2K'ya alıştırdıysanız geriye dönmek sizi mutsuz edebilir ama arkadaşımız 1080p ile yoluna devam edebilir.

• FısFısss kullanıcısına yanıt

Steam istatistiklerinin 1080p çıkmasının sebebi çoğu oyuncunun düşük seviye sistem kullanması. Ortalama gpuyu da yazsaydınız ama işinize bu kısım gelmiş sadece.

Buyrun foruma anket açın minimum 3070 kullanan kullanıcıların yüzde kaçında 1080p var. Aslında sonucu siz de biliyorsunuz, tıpkı steam istatistiklerinde neden yaygın çözünürlüğün 1080p olduğunu bildiğiniz gibi.

4 karış sizin görüşünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

Kendi kendinizi çürütmüşsünüz.

1) "Düşük Çözünürlük" dediğiniz 1080p bu ay %4 değer kazanmış.

2) "Düşük seviye sistem" dediğiniz görecelidir. Benim 5900x işlemcim kimine göre düşük sistem kalabilir.

3) İstediğiniz anketi açın, bu süregelen bir tartışmadır. Bazı insanın gereksiz çözünürlük fetişi vardır. Adam 120bin tl harcıyor, 4 karış uzaklıktan yoğun pixel fetişi yüzünden 240 fps alacağı oyundan 120fps alacak. %1'lik fps düşüşlerinde 20'leri görecek. "Ulan kasıyor" diyecek.

4) Ben 3070'ten 5070Ti'a geçtim. Çözünürlüğüm 1080p. Oyunlarım çok daha akıcı. %1'lik fps düşüşlerim bile 100 küsurda. Frame-Gen sayesinde en az 5 senem garanti. Yıllardır 1080p üzerindeyim ve hiçbir zararını görmedim.

Son olarak monitörünüz size uzaksa masanızı değiştirmenizi önerebilirim.

• Peki 1080p monitör önerir misin hocam? Ben senin dediğini anladım. Şu an zaten 24 inç Dell FHD monitör kullanıyorum ama bir tık küçük geliyor ekran. Sadece boyutunu yükselticem ama hemen hemen aynı fiyatlara 2k monitörler de var ıps ekran. Daha önce 2k monitörde oyun oynamadım bu nedenle kıyaslama yapamam.

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt

Ben de temeli sağlam tutma taraftarıyım aslında. 9800x3d + x870 temeli benim için gayet iyi.

Dediğiniz gibi RAM, SSD, GPU bunları yenilemek daha kolay. Hatta 16 gb ramli sistemimi 32 ye çıkarmam gibi. Aynı zamanda ek 1 tb ssd alarak da sistemimle biraz daha takılmıştım. Yani bunları değiştirmek kolay. Hatta micro anakarta sahip olduğum için 2.m2 ssd için yer yoktu. Ek aparat alarak işimi çözdüm ama bu da ek masraf demek. Bu nedenle anakartım kafadan ATX olmalı. Şu an listemde 2 tb ssd var ama seneye belki bir tane daha 2 tb ssd alacağım ya da ramleri 32 den 64 e çıkaracağım belki.

Haa i5 12400f + 3060 ti sistemimle belki 1 sene daha gidebilirim ama güncel oyunlarda en yüksek ayarda 1080 de 60 fps çok zor almaya başladı.

Bu nedenle elimde imkan varken üst seviyelerde takılmayı düşünüyorum. Alacağım bu sistemle en az 3-4 sene gitmeyi planlıyorum.

• @The Alim Sen cebinden çıkarıp parayı arkadaşa ver(!) Kendi sistemini kursun. Savaş uçağı pilotu keskinliğinde gözleriyle FHD monitörde saniyede milyon FPS görerek COD oynasın. Sistemi kendi kullanacak gibi BEN böyle yaparımcı tayfa var.

Öncelikle bir adama sorun. Ne tür oyunlar oynuyor? Nasıl bir monitör istiyor? Beklentileri neler?

Sistemi kendin alıp kullanmayacaksın. İlerde güncellemek, donanım eklemek istediğinde parayı sen ödemeyeceksin. Belki bir kere toplayacak ve yetmediğinde yükseltme yapmak yerine komple değiştirmek isteyecek.Yani konu sahibini, durumuna göre yapacak. Asla sormadan, sadece kendi bildiğiniz doğruları başkalarına kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz.

Çok bilmişlik taslamayın. Her zaman için dahası vardır. Birisi gelir der, senin ömründe kullandığın üç beş sistem, ben günde yüzlerce sistemin kurulu olduğu rack ile ilgileniyorum. Oyun oynamak isteyen kum havuzuna gitsin, bilgisayar terminalden kullanılır filan der. Oturur üzülürsünüz. Burasının amacı yardım etmek.

Konu sahibinin kullanım senaryosuna göre önerilerde bulunabilecek kadar bilgili birileri bu forumda kalmıştır diye düşünüyorum.

@The Alim Acizane tavsiyem, kendi istek ve beklentilerinizi belirtirseniz ona göre paranızı çöp etmeden bir sistem toplayabilme yolunda önemli bir adım olur.

Herkese iyi forumlar.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt
    Kullanım amacım öncelikle hikayeli oyunlar. Sonra FPS oyunları. Akabinde sosyal medyada takılmak. Belki film izlerim. Olayım bu ha biraz da excel çalışırım o kadar.

Bi üstte yazdım aslında ben aşağı yukarı sistemimi kafamda oluşturdum.

9800x3d
    X870
    32 gb ram
    2 tb ssd
    Biraz güzel kasa
    850 w psu
    3 fanlı sıvı soğutma
    5070 ti ya da 9070 xt.

Monitör olarak 2k ya da 4k IPS 27 inç

Kemik kadrom bu. Marka modeli de alacağım zaman net bir şekilde karar vereceğiz. Ama kullanmış biri varsa şu şu marka diye de belirttim ilk mesajda. Der ki mesela şu marka değil de buna bak. Çünkü kronik arızası var gibi. Yoksa zaten hemen hemen aynı şeyler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Alim kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161113328

İlla X3D işlemci diye direteceksen boşuna vakit harcamadan hayırlı olsun diyip geçeyim. Yok, dediklerin mantıklı gelirse değiştiririm dersen anlatabilirim.

• FısFısss kullanıcısına yanıt

Oyuncuların en az %80ine ters düştüğünüz halde hala fetiş diyorsunuz. Sizin de yenileme hızı fetişiniz var belki.

Ben kendi kendimi filan da çürütmedim. Hindistan biraz daha nüfus artışı yaşarsa 2k, 4k biraz daha düşer steamde. Bu arada bu kadar dikkate alıyorsanız steami, bir zahmet kalan steam ortalamasını da belirtin. Arkadaş da 2060lı bir sistem kurup geçsin(bakmadım zira steam ortalaması 2060 kadar bile olmayabilir)

• Nvidia tabii ki. Kasa olarak Lian Li O11 turevlerine bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: n201

Eksik cikarsa iade alirlar.5070ti alirsan psu fsp 9070xt alirsan 3x8 pin giristen oturu bu olabilir
    https://www.tebilon.com/xpg-core-reactor-ii-850w-80-plus-gold-atx-30-pcie-5-moduler-guc-kaynagi/

Veya 9070xt yi sapphire pulse alabilirsin
    Bütün markalarda 3x8 pin mi

• Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Yok, 2x8 pin veya 12vhp olanlarda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    O kasalara baktım ama fansız geliyormuş. Nzxt falan da bakıyorum.

• quote:

Yok, 2x8 pin veya 12vhp olanlarda var.
    750 watt yeterli gelir mi acaba 9070 xt ye

Alacaginiz modele gore degisir o sitesinden bakarsiniz, bide psu hangi marka kac yillik?

• quote:

Alacaginiz modele gore degisir o sitesinden bakarsiniz, bide psu hangi marka kac yillik?
    Henüz 6 aylık . Ürünüm bu ;
    www.vatanbilgisayar.com
    THERMALTAKE TR2 ST APFC 12cm 80 PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-tr2-st-apfc-12cm-80-plus-750w-guc-kaynagi.html

Thermaltake kasalarda olan giris seviye psu bu, 9070xt sapphire pulse ile kullanilabilir 2x8 pin var kagit ustunde uyumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 12 Nisan 2025; 11:2:34 >
  • The Alim kullanıcısına yanıt
    O11 gamon edition fanli geliyor. Fanlar dandik ama iyisini alana kadar idare edeceklerdir seni.

• Bazı arkadaşlar bütün pc tayfası rekabetçi veya online oyun oynuyor zannediyorlar galiba. Oyunları 1080p'de oynayacaksanız 9070xt ya da 5070ti'ye para vermek gereksiz masraftan başka birşey olmayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.