Şimdi Ara

5000 TL PC VS 3500 TL PC & PS4 PRO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm. Allah nasip ederse bu hafta sonu bir pc toplamak istiyorum ancak aklımda sorular var. 5000 tl ye bir sistem hazırladım ama doların da bu kadar yükselmesiyle 3500 tl pc ve ps4 pro almak daha cazip gelmeye başladı. Eğer 5000 tl pc toplarsam içinde gtx 1060 6 gb ekran kartı ve i5 8400 işlemci olacak, 3500 tl pc toplarsam içinde gtx 1050 ti ekran kartı ve i3 8100 işlemci olacak. Soruma dönecek olursak, sizce 5000 tl pc toplayıp rahatıma mı bakayım yoksa 3500 tl pc toplayıp (online e-spor oyunları falan oynarım.) yanında da ps4 pro mu alayım. (Yüksek grafik isteyen oyunaları 4k'da oynarım.) Ayrıca yazlık evime de pc götüremeyeceğim için ps4 çok cazip geliyor.
    Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk Okşen -- 31 Mayıs 2018; 20:1:10 >

• Pc ve ps4 pro arasında bende kararsız kaldım, bende ps4 var satıp ps pro alayım diyorum ama pc'nin özgürlüğü de de başka yani onuda düşünmek lazım.

Ayrıca şöyle bir soru çıkıyor ortaya ps4 pro'nun dengi olacak bir pc için ne kadarlık bir sistem toplamamız gerekiyor, bu sorunun cevabı size biraz fikir vermiş olur.
  • Yorumunuz için teşekkürler. Ben sizin yerinizde olsam satmazdım. PS4 pro şu anda şart değil. Ben geleceğe dönüklük ve 4k özelliği için istiyorum. Ayrıca pc de 4k için elden yine bi 7000 tl çıkarmak gerekir. Sanırım ps4 pro alacağım. Tek sıkıntı pc deki performans kaybına değer mi?
  • Ben de aynı ikilemde kaldım ve 4.5Kyı basıp 8400 - GTX 1060lı bir sistem kurdum. PC özgürlüğü denilen şey gerçekten de bambaşka bir şey. Ben PC kurarken her zaman bir sonraki nesli düşünerek kurarım. Bir önceki bilgisayarım da PS4 donanımı ayarlarındaydı. PS5'in de aşağı yukarı bu ayarlarda olacağını düşündfüğüm için kurdum. Ama aynı sistem şu an 5k küsür falan ediyor o da ayrı bi konu.

Kıssadan hissiyat 5000lik bir pc topla. 1070 yapabilirsen ne ala, ama 1060 da işini görür. PS5 in açacağı tüm oyunları oynarsın.

Ama 4K istiyorsan bu bütçelere 4k zor. ama unutma ki ps4 de 4kda ahım şahım bir performans vermiyor, zorlana zorlana 30 fps veriyor. benzer bir 4k performansını 5klık bir bilgisayar ile de alırsın. 1060 ile 4kda ac originsde 40 fps aldım. Hem de yüksek ayarlarda. PS4 pro medium ayarda 30 fps verebiliyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=lrN6QFHBECY

13:42ye bakabilirsin
    https://www.youtube.com/watch?v=z71NsC8T2ds

gördüğün gibi 30 fps üstünde kalmayı başaran bir kart 4kda. unutma ki bu videolarda da hep high kullanılmış. ps4 pro gibi medium low karışık yapılsa zaten 45 50 fpsye çıkar. aradaki fiyat farkını veren şey high a çekebilme özgürlüğü.

Ama unutma ki exclusive denen de bir gerçek var. bu oyunların birçoğu aşmış oyunlar ve pcye o ayarda oyunlar çok az geliyor. eğer o oyunlar hoşuna gidiyorsa tercihn o zaman ps4 olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Haziran 2018; 10:16:14 >

• 3500 tl pc toplayıp kalan paraya nasıl ps4 pro alacaksınız? Ps4 Pro eurasia garantili en ucuz 2200 tl. Ek olarak oyun alacaksınız, ps üyelik alacaksınız derken 600-700 lira da öyle gidecek. En az 3 bin ile çıkarsınız ps4 prodan. Bir de 4K televizyonunuz var mı ona göre Ps4 Pro düşünün.

Ha bana kalırsa günlük işlerinizi halledecek orta yollu bir laptop -SSD olsun kesinlikle-, yanına da oyun oynayacağınız ps4 pro gayet iyi bir seçim. Hem PS4 hem PC sahibi olarak, FPS oyunlarda PC'de çok daha rahat hissediyorum. Ama Konsolda da Fifa 18'in, Exc. oyunlarının, büyük ekranın keyfi, gamepadin keyfi de çok başka. Ama PC'de de bir oyunda aldığın 100 FPS'in de ayrı bir hissiyatı var.

Bütçene ve isteklerine göre seçiminizi yapın bence.
  • Temiz ve az kullanılmış ikinci el düz ps4'e 600 ver al boşuna pro alma ; pro'nun ikinci eli yok sıfırı ise 2200 lira arada 1600 verecek kadar fiyat farkı yok , aradaki farkı oyuna gömersin. Bilgisayar hiç düşünme bile parçalar aşırı pahalı TL-Dolar ilişkisini geçtim üstüne birde ram ve ekran kartı fiyatları dolar bazında da aşırı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 1 Haziran 2018; 10:52:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox Series S Oyun Kolu 1000 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.