Şimdi Ara

5000-5500 TL Grafik (Shop vb ) Notebook Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Notebook alacağım konu açmamak için diğer konulara baktım ama o kadar karışık ve sonuçsuz mecbur açmak zorunda kaldım.

Daha önce 2. notebookta (casper chipset sorunu) ısınmadan kaynaklı sorun yaşadım ve ikiside kısa sürede yalan oldu.

Çok uzun süredir uzak olduğum içinde piyasayı markaların son durumlarını bilemiyorum. Genel bir fikir araştırması yapmak istedim.
    Hepsiburada, Teknosa, Cimri, Akakçe gibi bir çok siteye baktım en çok satanlardan yola çıkmak istedim.
    Tuhaftır ki hepsinde bu liste değişiyor ve birinin çok satan dediği diğerinin listesinde bile yok. Tamamen kendilerine göre uydurma liste

Dolayısıyla ne alacağımı bilmiyorum.
    5000-5500 TL civarında, ısınma sorunu olmayacak, günlük ev kullanımı bunun dışında da photoshop, illustrator gibi programları sorunsuz çalıştırmalı kasma ve ısınma olmamalı

Gerçekten bilen arkadaşlar yorumlarsa çok yardımcı olacaklar

• Resim işiyle uğraşacaksan biraz pahalı laptop bakmak istemiyorsan ayrı bir monitör lazım.

İş amaçlı monitörün varsa bence AMD 4000U serisi Thinkpad ve Swift'ler beklenebilir. Bekleme imkanın yoksa şu modeller işini görür:

akakce.com
    Lenovo Thinkpad E495 T Amd Ryzen 5 3500u 8gb 1tb + 128gb Ssd Freedos 14 İnç Fhd Ips 20ne001rtx8 Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-e495-t-amd-ryzen-5-3500u-8gb-1tb-128gb-ssd-freedos-14-inc-fhd-ips-20ne001rtx8-fiyati,648218101.html

www.akakce.com
    403 - Forbidden: Access is denied.
    https://www.akakce.com/arama/?q=e595+ssd&s=2

akakce.com
    Acer Swift 3 SF314-58G NX.HPKEY.002 i5-10210U 8 GB 256 SSD MX250 15.6" Ultrabook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ultrabook/en-ucuz-acer-swift-3-sf314-58g-nx-hpkey-002-i5-10210u-8-gb-256-ssd-mx250-15-6-fiyati,706213087.html

Bildiğim kadarıyla AMD Thinkpad modelleri 8 GB tek çubuk RAM ile geliyor, buna ileride ikinci bir çubuk takarsan ekstra grafik performans da verir. 16 GB modeller de büyük ihtimal tek çubuk ama satıcıya sormak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdaa0 -- 22 Haziran 2020; 16:36:47 >

• asdaa0 kullanıcısına yanıt
    Evde Freelance gibi diyebilirim her gün olmasada haftanın birkaç günü kullanacağım. Harici monitör alabilirim mevcutta da var.

Hocam birde ben eski kaldım hala :) Eski harddisklere ve bol kapasitelerine alışkınım. Biraz arşivciyim 128 gb imkanı yok yetmez :)

Aslında o yüzden belirttim iş amaçlı değil üst düzey birşey istemiyorum ev kullanıcısı olacağım ama evde de photoshop corel vs takılmadan çalıştırsın.

İki kere casper bilgisayarların ısınma sorunundan sonra korkar oldum açıkcası notebook ısındığı anda ekran gidecek sanıyorum
  • hll.jpg kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olmaz yazdığım tüm modellere sonradan 2.5 inch hard disk takabilirsin, E595'in de hard diskli modelleri var direkt takılı alacaksanız.

Zaten bunlar iş bilgisayarı değil ama o amaçla kullanılabilir de, baya kaliteli normal kullanıcı bilgisayarları.
    Teşekkür ederim çok sormuş gibi oluyorum afedersiniz bu sonradan takılan harddisk uzun ömürlü oluyor mu ? Mesela sonradan taktırmak istediğimde neye dikkat etmeliyim ne tür harddisk olabilir.

Tüm bilgisayarlara sonradan takılabilir mi takılması için koşul varsa alırken neye dikkat etmeliyim

Sizin bir başka bir konuda yorumunuzu görmüştüm ısınmayla alakalı, bu söylediğiniz bilgisayarlarda ısınma sorunu olur mu yani normalin dışında çabuk ısınma gibi
    Sıkıntı yok. Disk'i kendin takmanla fabrikadan takılması arasında fark yok. Hatta daha iyi olabilir çünkü piyasada fabrikadakilerden daha iyi diskler veya SSD'ler de var.

Tek dikkat edeceğin 2.5 inch yani notebook/laptop Drive'ı olması, 3.5 inch'ler masaüstü için onlar sığmaz. Bir de 5400RPM ve 7200RPM gibi dönme hızları var, biraz hız farkı oluyor. Buralardan bakabilirsin takabileceğin depolamaya.

akakce.com
    Dizüstü Harddisk, HDD Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/harddisk.html/144146

akakce.com
    SSD Harddisk Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ssd.html

Bu bilgisayarlar aynı seviyedeki Asus, HP, Dell vb.'e göre ısınma sorunu olmayan bilgisayarlar, içindeki donanımı iyi soğutabiliyorlar hatta performansını bile biraz arttırabilirsin. Bu yüzden önerdim zaten .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdaa0 -- 23 Haziran 2020; 15:30:48 >

• Hocam tekrar merhaba,
    birkaç gündür yoğunum notebook bakamadım kafa gitti o yüzden tekrar soruyor gibi olacağım.

MEsela notebook aldım 256 ssd harddisk var buna sonrada ssd ye ilave olarak 1 tb normal harddisk takabilir miyim ? yani her notebookta takılabilir mi ? Takmak için yer tesisat var mı ?

Birde sizin dediklerinize baktım hala karar veremedim.

5000-5500 arası bütçem var vereceğim yani bu bütçede bir model söyleyin alıp kurtulayım

iki tane notebook yalan oldu daha önce sırf bu ısınma sorunundan gerçi ikiside casper da
    Isınmasın mümkünse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdaa0

Sıkıntı yok. Disk'i kendin takmanla fabrikadan takılması arasında fark yok. Hatta daha iyi olabilir çünkü piyasada fabrikadakilerden daha iyi diskler veya SSD'ler de var.

Tek dikkat edeceğin 2.5 inch yani notebook/laptop Drive'ı olması, 3.5 inch'ler masaüstü için onlar sığmaz. Bir de 5400RPM ve 7200RPM gibi dönme hızları var, biraz hız farkı oluyor. Buralardan bakabilirsin takabileceğin depolamaya.

akakce.com
    Dizüstü Harddisk, HDD Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/harddisk.html/144146

akakce.com
    SSD Harddisk Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ssd.html

Bu bilgisayarlar aynı seviyedeki Asus, HP, Dell vb.'e göre ısınma sorunu olmayan bilgisayarlar, içindeki donanımı iyi soğutabiliyorlar hatta performansını bile biraz arttırabilirsin. Bu yüzden önerdim zaten .
    + panelleri bildigim kadari ile ips, tam grafik isleri ile ugrasan insanlar icin. Cift isi borusu ve cift ram slotu var.
    e595 e kanim isinmaya basladim umarim 2 haftaya ya indirim yada 4000 serisi gelir o siralar almayi planliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

14 inch sıkıntı olmazsa parana göre en çok performans Swift 3 MX250 olur, 15 inch lazımsa üst E595 modelleri. Bekleyebilirsen de tabi AMD 4. nesil'li Acer Swift 3 ve Thinkpad E14/E15 modelleri gelebilir performansları daha iyidir.

Aldığınız modelde zaten "+ 1 TB HDD" gibi birşey yazmıyorsa içindeki depolama M.2 SSD'dir, ilaveten 2.5 SSD veya hard disk takabilirsiniz. Takmakta sıkıntı görürseniz bilgisayarcıya götürün hemen takar halleder.

Isınma sorunu diğer HP Asus vs. modellere karşın attığım modellerde yok, rahatlıkla kullanırsınız. Hatta daha performans gerekirse AMD'li modellerde biraz arttırabilirsiniz de , tabi ısı karşılığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdaa0 -- 1 Temmuz 2020; 1:39:1 >
    Merhaba konuya sonradan dahil oluyorum kusura bakmayın ama arkadaşın konusu bana çok uygun sizin cevaplarınız da çok açıklayıcı geldi. Umarım arkadaş istediğini bulur.

Acer switf 14” önermişsiniz, acaba bu bilgisayar günlük kullanım dışında video edit ve pubg gibi oyunlarda performansı nasıldır? Beklentim çok bütçem az gibi görünebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.