Şimdi Ara

50 yıllık binada kalıyoz. siz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
14.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mangal Yürek Darius kullanıcısına yanıt
    İşte depremde senin gibiler ölüyor alıyorlar binanın kıçı başı sıkıntılı ondan sonra güm 10 seneden sonra bina eskidir bana göre zaten sorunları artıyor ozaman binanın ömrü 100 filan artık o dediğin 200 senelik bina adam gibi deprem vurdumu gider - kendi kendine çökme riskide var millet enayimi gidip yeni ev alıyor ? eski evler şekilsiz biçimsiz projesiz yapılıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

İşte depremde senin gibiler ölüyor alıyorlar binanın kıçı başı sıkıntılı ondan sonra güm 10 seneden sonra bina eskidir bana göre zaten sorunları artıyor ozaman binanın ömrü 100 filan artık o dediğin 200 senelik bina adam gibi deprem vurdumu gider - kendi kendine çökme riskide var millet enayimi gidip yeni ev alıyor ? eski evler şekilsiz biçimsiz projesiz yapılıyordu.

kardeşim bak ben 99 depremini de yaşadım konuyu değiştirme binanın sağlamlığı ayrı depremden önce alınacak önlemler ayrı şiddetli bir deprem olsa bina yıkılmaz deyip evde kalcak değilim zaten konuya gelen diğer yorumları da okursan bana hak vericeksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ayhankaldırım

Bizim 42 yıllık dedem kardesleriylr birlikte ortak yapmışlar o yüzden baya sağlam yapılmış zamaninda ama ne olur bilinmez eski bina sonuçta ama 99 da hic hasar almadı
    2013 yılının başından beri yöneticisi olduğum 1980 ihtilalinde yapılmış olan 3 katlı binamız 34 yıllık, geçen cumartesi deprem olduğundan komşu teyzeler dışarıya fırlayıp, hep bir ağızadan ( şu binayı müteahhite veripte yenisini yaptıramadın ) diye beni azarladılar, ben tabii şok oldum, ben na yapayim a dostlar Karadenizli HACI müteahhit G_T kadar yere sağ olsun 24 daire ( A BLOK : 8 Daire ) ( B BLOK : 16 Daire ) ( Ben B bloğun yöneticisiyim ) sığdırmış yer daraldığı için hiç bir mütaahhit kurtarmıyor niye yanaşmıyor, kafayı yemek üzereyim, iki arada, bir derede kaldım
    Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

2013 yılının başından beri yöneticisi olduğum 1980 ihtilalinde yapılmış olan 3 katlı binamız 34 yıllık, geçen cumartesi deprem olduğundan komşu teyzeler dışarıya fırlayıp, hep bir ağızadan ( şu binayı müteahhite veripte yenisini yaptıramadın ) diye beni azarladılar, ben tabii şok oldum, ben na yapayim a dostlar Karadenizli HACI müteahhit G_T kadar yere sağ olsun 24 daire ( A BLOK : 8 Daire ) ( B BLOK : 16 Daire ) ( Ben B bloğun yöneticisiyim ) sığdırmış yer daraldığı için hiç bir mütaahhit kurtarmıyor niye yanaşmıyor, kafayı yemek üzereyim, iki arada, bir derede kaldım

hocam başında zaten bi kaynana var. onun çenesi bitti de mi gittin bi de apartmana yönetici oldun. milletin kahrını ne çekiyon. yönetici olacak başka biri yok muydu ?

• Bizim bina 5 katlı depremden sonra yapılmış ve yandaki binayla bağlantılı yıkılacağını sanmıyorum .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GeyikVakti

Ogrenci evim 80 yapimi 😁
    Bizim bina da 99'dan kalma 99 depremini gördü ama. Raylı sistem falan var. 14 katlı. Bakalım ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottis

quote:

Orijinalden alıntı: LeokinQ

biz 5bin yıllık binada kalıyoruz bi şey olmaz dedemin dedeleri yaptırmş sümerlerde

senin dedeler kaç yaşında öldü bro. 3-4 bin yıl yaşadıkları kesin.

5bin yıl 5 kuşak az.

• 99'dan önce yapılan binaların çoğu sıkıntılı.
    Hele kaçak katlar çıkıldıysa o evden uzaklaşın.
    Muhtemelen bu binalar mühendislerce dizayn da edilmemiştir.
    Edilmiş olsa bile fazladan çıkılan her kat, hesaplanandan çok daha fazla deprem yükü demektir.
    Eski binalar daha sağlam değildir. Muhtemelen çelik donatıları da gerektiği gibi üretilmemiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Brad Pitt

94-14 Tam 20 yıl olmuş. 20 yıllık binada kalıyoruz. Söylenilene göre 8-9 şiddetine kadar dayanıklıymış. Bu söz tabii 94 yılında söylendi şimdi için geçerli olduğunu hiç sanmıyorum.

Şiddetten kastın deprem büyüklüğüyse, onu söyleyenler halt etmiş. Türkiye şartlarında 8'den büyük depren olmaz ve olduğu takdirde çevresindeki eski binaların alayını siler süpürür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

94-14 Tam 20 yıl olmuş. 20 yıllık binada kalıyoruz. Söylenilene göre 8-9 şiddetine kadar dayanıklıymış. Bu söz tabii 94 yılında söylendi şimdi için geçerli olduğunu hiç sanmıyorum.

Şiddetten kastın deprem büyüklüğüyse, onu söyleyenler halt etmiş. Türkiye şartlarında 8'den büyük depren olmaz ve olduğu takdirde çevresindeki eski binaların alayını siler süpürür.

Alıntıları Göster
    30-35 senelik bizimki

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Bilmiyorum valla ben o mühendisin yalancısıyım

Into abyss, You don't exist.
    Cannot resist, The Judas kiss.

• 4 5 aylik

Orijinalden alıntı: thecrysz

4 5 aylik
    46 yıllık apartman. En üst katındayız, olası depremde kurtulma şansımız daha yüksek

Orijinalden alıntı: thecrysz

4 5 aylik
    41 senelik bina da oturuyorum çokta sağlam.Kendimiz yapmışız çok maliyetli olmuş.

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Benim tanıdıgım bi amca, evini cok cok saglam yapti.Tek katliydi,temelide saglamdi.1999 depreminde evinde 1 catlak bile yoktu ama dolabin ustune duesi sonucu vefat etti.Allah rahmet eylesin..
    45-46 falan bu ara başım dönse sallanıyoruz diye kapıya koşuyorum

Orijinalden alıntı: Le Blanc

45-46 falan bu ara başım dönse sallanıyoruz diye kapıya koşuyorum

Alıntıları Göster
    Ataköy 1.Kısım 50 senelik binalar hakkında bir fikri olan var mı beyler? 99 depremini sıva çatlağı ile sadece atlatabilmiş ama üzerinden 15 sene geçti bina hala o kadar dayanıklı mıdır?
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.