Şimdi Ara

50 cc gaz yememe sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
27.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son birkaç gündür motorumla sorun yaşıyorum.
    Arıza bir anda meydana geldi. İçinden çıkamadım. Tecrübesi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Sorunuma geirsek.
    Çalıştıktan 5 dakika sonra son gazda gaz yemiyor.Hatta tam gazda tutunca 10-15 saniye sonra stop ediyor.
    Hava filtresini söktüm . Filtre içine yakıt püskürtüyor.Filtre çok kötü durumdaydı.
    Karbüatörü söktüm temizledim görüntüde bir sıkıntı yok. İğne diyaframından şüphelendim fakat diyafram yok bunda. Gaz pistonu normal görünüyor. Aşırı hava alışına bağlı boğulma gibi geldi bana fakat o havayı nereden aldığını bulamadım.
    İşin ilginci jikleyi tam açınca tam gazda sorun suz yiyor gazı ama zengin karışımla çalışıyor.

Nedir anlayamadım.
    Motor 16000 kmde. Hiç piston sekman değişmedi.
    Eksozmu tıkandı dedim ama manifoldu söktüm yine aynı. Kandimize ait atölyemiz var hertürlü alet edevat mevcut yer sorunu yok.

Kafama takılan neden yakıtı geri püskürtüyor. Daha önce başına gelen varmıdır acaba. Nette birşey bulamadım.
    Bu arada motor iki zamanlı.
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 28 Eylül 2010; 23:50:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

50 cc Motor Gaz Yemiyor Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

50 cc motorlu araç sahipleri, zaman zaman motorun gaz yememe sorunu ile karşılaşabilirler. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü de bu nedenlere bağlı olarak değişir.

50 cc Motor Gaz Yemiyor Nedenleri

• Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt deposu boş, yakıt pompası arızalı veya yakıt filtresi tıkalı olabilir.
    • Karbüratör Sorunları: Karbüratör ayarları bozuk, yakıt jetleri tıkalı veya şamandıra hasarlı olabilir.
    • Buji Sorunları: Buji aşınmış, kirli veya arızalı olabilir.
    • Hava Filtresi Sorunları: Hava filtresi tıkalı olabilir, bu da motorun düzgün hava almasını engeller.
    • Egzoz Sistemi Sorunları: Egzoz borusu tıkalı veya hasarlı olabilir.

50 cc Motor Gaz Yemiyor Çözümleri

• Yakıt Sistemini Kontrol Edin: Yakıt deposunun dolu olduğundan, yakıt pompasının düzgün çalıştığından ve yakıt filtresinin temiz olduğundan emin olun.
    • Karbüratörü Ayarlayın veya Temizleyin: Karbüratörün düzgün ayarlandığından emin olun. Yakıt jetlerini temizleyin veya gerekirse değiştirin. Şamandırayı kontrol edin ve hasarlıysa değiştirin.
    • Bujiyi Kontrol Edin veya Değiştirin: Bujinin aşınmış veya kirli olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse değiştirin.
    • Hava Filtresini Değiştirin: Tıkanmış hava filtresini değiştirin.
    • Egzoz Sistemini Kontrol Edin: Egzoz borusunun tıkalı veya hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse temizleyin veya değiştirin.

Diğer İpuçları

• Motoru aşırı yüklemekten kaçının.
    • Düzenli bakım yaptırın.
    • Sorunu kendiniz çözemezseniz, kalifiye bir tamirciye başvurun.

Bu çözümleri uygulayarak 50 cc motorunuzun gaz yememe sorununu giderebilir ve aracınızı tekrar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • otomatik jiklede problem olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

otomatik jiklede problem olabilir.

Belirttiğim gibi jikle manuel. Ve onda da bir sorun göremedim. Teşekkürler.
  • Benzin filtresi var ise onu da mutlaka bir kontrol edin. Benim de başıma gelmişti, motorumun benzin vanasının altında silindir şeklinde bir filtre vardı. İçi resmen pislik dolmuştu ve motora benzin gitmiyordu.

FJR1300
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rusty

Benzin filtresi var ise onu da mutlaka bir kontrol edin. Benim de başıma gelmişti, motorumun benzin vanasının altında silindir şeklinde bir filtre vardı. İçi resmen pislik dolmuştu ve motora benzin gitmiyordu.

Teşekkürler...Onuda kontrol ettim temizledim hatta depo harici besleme yaptım yine birşey değişmedi.
    Ben fazlası ile karbüratörün hava girişinden benzini şiddetle geri püskürtmesine takıldım.Daha önce hiç başıma gelmemiş ve hiçbiryerde konu ile ilgili birşeye rastlamadığım bir durum. Çok kafama takıldı ..

Acaba diyorum sekmandan kompresyonu piston altına kaçırıp emme manifoldundan karbüratöremi gönderiyor.Bunu nasıl anlayabirilim. Şimdi sökerim komple motoru fakat gidipte çok basit bir sebep çıkar iyice sinirlerim bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 22 Ağustos 2010; 4:08:12 >

• karbüratörden benzini geri püskürtmesi dediğin gibi normal değil ama sökmekten başkada çaren yok.
  • evet karbüratörden geri püskürtmesi pek olabilecek bir şey değil
    muhtemelen aşağı resimdeki yeşil çek valf benzeri kapak motorun sıkıştırma zamanında sızdırmazlığı sağlayamayıp karbüratörden emdiği karışımı burdan sızdırıp geri püskürtüyor. Buda senin hava filtrenin berbat olmasına sebep oluyor. O kapak her motorda nasıldır veya neresindedir bilemeyeceğim. En iyisi arkadaşın dediği gibi söküp kontrol etmek. Açıkçası aklıma başka bir sebek gelmedi.

sanırsam o reed valve denen yeşil kapakçık şu
     50 cc gaz yememe sorunu?

burda da montaj diyagramı bulunmakta
    http://www.ultimateparts.net/aprilia/c.php?n=Carburettor-oil-pump-Aprilia-RS-50-1996,1997,1998-Aprilia-Spare-Parts-Genuine-&i=17689

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 22 Ağustos 2010; 21:33:25 >

FJR1300

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar güzel öneriler ve açıklamalar için teşekkürler.
    Sanırım mecburen motoru sökmem gerekicek sökmüşkende sekman piston geğişmiş olurum. Yalnız orjinal parçalarını nereden bulacağımoda ayrı bir mesele . Tek umudum sirkeci.
    Bu arada arıza nedenini bulursam buradan resimli bir şekilde paylarşırım...
    Hatta diyorumki bu motorlar için 70cc 80cc kitler var . Silindir piston şeklinde . Nasıl ve nereden temin edilebilir bilgisi olan varsa sevinirim.Hatta belki daha büyük bir karbüratörde gerekebilir.
  • bildiğim kadarıyla aprillanın motosiklet parçaları servisleri haricinde başka yerde bulunamıyor, parçalarının aşırı pahalı olması nedeniyle ve her parçasının kolay kolay bulunmayışı nedeniyle fazla tercih edilmeyen motosikletler. servise gidip parça fiyatını duyduğunda bir metal parçasının nasıl bu kadar fiyata satılabildiğine şaşırabilirsin. eğer silindir çizilmemişse segman büyüterek olayı halledebilirsin, motosikletin milini çevirdiğinde motosiklet kompresör yapıyormu yoksa çok rahat şekildemi dönüyor.
  • Motosiklet çok rahat çalışıyor hatta tek marşta çalışıyor . Sorun gazı tam verince çıkıyor ortaya.Tam gaz verene kadar hiçbir sıkıntı yok..
    Sorun halloldu.. Eksozun katalizöre dönen kısmındaki boruda tıkanıklık olmuş. Sanırım oda benım hatam... Şöyleki motorda yağ pompası olmasına rağmen ben yinede benzine az miktarda da olsa yağ koyuyordum sanırım bundan dolayı fala kurum birikmiş ...
    Şuanda gayet iyi hatta katalizörü iptal ettim eskisinden çok daha iyi. Max hız 15 km arttı :) şuan en son 95 gördüm motorla.. düz yolda 80 banko iki kişi tek kişi farketmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 28 Eylül 2010; 23:44:17 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.