Şimdi Ara

5 serisi heyecanı, yanlış yoldamıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba.Forumu bayadır takip ediyorum ama üye olmak bugüne kısmetmiş.Bugün 2002 modeldi sanırım bir 5 serisi test ettim ( araç bir tanıdığımızın ).Model 5.25i.Şu aşamada benim için motor gücü çok önemsiz olmakla birlikte, aracın konforuna ve kalitesine hayran oldum diyebilirim.

Eve gelince 5.20 modellerine baktım düşük sayılabilecek kilometrelerde araçlar mevcut.Bütçem 48 bin tl.Bu araçları alıp lpg taksak en kalitelisinden yakıt tüketimimiz ne olur?Bindiğim araçta lpg yoktu ve tahminen 60 krş yakıyor.

Performansta hiç gözüm yoktur.Aracı yorarak kullanmam, sakin ve oturaklı kullanmayı severim.Ancak bu araçta performansta vardır yeteri kadar zaten.Yani öyle tüketimi çok arttıracak atraksiyonlara pek girmem.

Tüm arabalar öldü benim için şu anda ( C sınıfı araçlar bakıyordum C4, Focus, Astra, Delta gibi ).Bir tek Lancia Delta modeli kalıplı oluşu sebebiyle sanıyorum baya konforlu ancak diğer arabalar tamamen gözümden düştü.5 serisine kanalize oldum birden.

Şöyle bir aracı alsak yanlış mı yapmış oluruz.Yorumlara ihtiyacım var psikolojik destek talep ediyorum siz değerli forumdaşlarımdan .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-520ia-business-kazasiz-darbesiz-degisensiz-orjinal-165015900/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bu-aracin-hastasi-bilir-degisen-yok-km-orjinaldir-165078804/detay

• Yazmayı unutmuşum bu araçların ( çok maliyetli ) kronik problemi var mıdır?Yoksa her araç arıza çıkarabilir.
  • Kronik problem hakkında bilgim yok.Ama bu araçlar lpg ile tam uyuma sahip.Prins lpg takılır, km de 35-40 krş yakılır.Paşalar gibi gezilir.İlk linkteki gibi bir araç bulursanız kaçırmayın.Bu araçlar öyle C4 ile falan kıyaslanmaz.Model yılı eski olmasının hiçbir önemi yok.Kaliteleri çok üst düzey.
  • 2.araba daha güzel ama ikiside boş sayılır. Bütçeniz 48.000 ise, Ekranlı, elektrikli koltuklu, çift camlı Dsp'li ve orijinal m teknik arabalara bakabilirsiniz.

Bu arabalar binen zaten kalitesine gidişine hasta olur.

Siz ne kadar benim için gidişi onemli degil deseniz de 530 almaniz daha iyi olur. Hem genellikle daha dolu olur hem de uZun yolda büyük motorun keyfini çiķarırsınız, yakit çok fazla farketmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yaştaki bir araca o kadar para vermezdim.

• Ayrıca bmw'de aksesuar ve doluluk çok önemlidir. Mesela 2. Ilandaki aracın jantlarıni sahibinden sitesine 2.000liraya ilana koysanız muhtemelen bir kaç güne satılır.

• Arkadaşımda var aynı araç 2.2 motor 170 HP 2003 model daha arızasına rastlamadım ama kmde 70 kuruş yakıyor araç benzinli tüpte 45-50 kuruş yakar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

2.araba daha güzel ama ikiside boş sayılır. Bütçeniz 48.000 ise, Ekranlı, elektrikli koltuklu, çift camlı Dsp'li ve orijinal m teknik arabalara bakabilirsiniz.

Bu arabalar binen zaten kalitesine gidişine hasta olur.

Siz ne kadar benim için gidişi onemli degil deseniz de 530 almaniz daha iyi olur. Hem genellikle daha dolu olur hem de uZun yolda büyük motorun keyfini çiķarırsınız, yakit çok fazla farketmez.

Katiliyorum.arkasasimda 10 yasini geckin bi 530 var lpgli.uzun yolda benim 1.6 exei ile ayni gazi yakiyo vicdansiz:))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilanlardaki araçlar o paraya çok pahalı,o fiyatlara hatasız orj. mpaket 530 alınır...
  • e60 var o paraya ya olsun kazalı olsn nolcak
  • Temizini bakımlısını alırsanız masrafsız binersiniz. Çok keyifli, bindikçe zevk alacağınız, o yıllardaki özellikleriyle 2014 model arabaları aratmayacak bir arabadır. Maddi durumum müsait olmasına rağmen 2014 model standart bir araba (örneğin, passat, focus, fluence) yerine bu kasa bmw tercih ediyorum. Şuan aynı kasadan (e39) üçüncü arabamı kullanıyorum ve toplamda yaklaşık 8-10 yıllık E39 kullanıcıyım. Tavsiyelerim ve görüşlerim:

-Söylediğiniz bütçeye göre 530'dan aşağısını almayın, orijinal m paket olanlarını tercih etmeye çalışın.
    -İlanlardaki gibi elektrikli koltuk bile olmayan araçları almayın. Biraz araştırma yaparak, bu kasada çıkan özellik listesine bakarak, mümkün olan en dolusunu alın.
    -Kesinlikle galeriden almamaya çalışın, en az 2-3 yıl o aracı kullanan kişilerden almaya çalışın.
    -530'un 540'ın Lpg ile uzun yolda sabit 110-120km hızda yaktığı yakıt, o yıllarda üretilen neredeyse tüm bineklerden azdır. Çok hafif ve ufak motorlu araçlarla olan rekabette ise hızlandıkça, yani 140-150km süratlere çıktıkça her zaman yine 530,540 öne geçer, yani atıyorum en ufak motorlu Clio'dan bile az yakmaya başlar sürat arttıkça.
    -Kronik ufak tefek şeyleri vardır ama bakımlısını ve düzgününü aldığınızda asla sizi üzmez. Mesele kadrandaki Bc ekranındaki yazılar silinir, çok sık ampül patlatır, cam krikolorı daha sık bozulur vs...
    -Sürekli şehir içinde kullanılması bence bu arabaya yazık etmektir, öyle bir düşünceniz varsa daha küçük başka araba tavsiye ederim, ama uzun yolda keyfi bambaşkadır, inmek istemezsiniz.

• 3-5 daha koyup E60 kasasını almak daha doğru olmaz mı sizce.

Yoksa kasasınada mı tutuldunuz aracın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

3-5 daha koyup E60 kasasını almak daha doğru olmaz mı sizce.

E39'ların E60'lardan daha iyi yol tuttuğu, daha keyifli olduğu söylenir hep. Ayrıca 48 milyara 3-5 daha konup düzgün bir e60 almak imkansız. Arkadaşın şuanki düşündüğü temizlikte ve dolulukta bir e60 alabilmek için üste minimum 15 lira katmak gerekir.
  • 48 yüksek bir rakam bu araç için bence.En temizine bile 45 ten bir kuruş fazla verilmez.525i ve 530i almaya bakın.Spor beklentileriniz yoksa aile için kullanacaksanız m paket gereksiz bence.Elektrikli koltuğu olmayan 5 serisi haramdır günahtır.
  • Yanlış yol demeyelim ama o sınıftaki makyajlı w210lar e39lardan her türlü daha kaliteli ve sağlam araçlardır. Yok bmw istiyorsanız temizini bulup alın. O yaştaki araca o kadar para verilmez diyenlere bakmayın polo olmuş 50bin. Onlara kalsa polo almanız daha mantıklı iş.. Kaçı o yaştaki bmw, mercedes sahibi olmuş da konuşuyor o da ayrı meçhul. İkinci elde önyargımız çok.
  • quote:

Doğru olmaz, o paraya nisbeten temiz e39 alınabilecekken, 3-5 daha koymakla e60'ın piyasasının anca bakımsız giriş fiyatlı modelleri alınır. Temiz e60 için 60'ı geçmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

quote:

E39'ların E60'lardan daha iyi yol tuttuğu, daha keyifli olduğu söylenir hep. Ayrıca 48 milyara 3-5 daha konup düzgün bir e60 almak imkansız. Arkadaşın şuanki düşündüğü temizlikte ve dolulukta bir e60 alabilmek için üste minimum 15 lira katmak gerekir.

Tutsun abi.E60 kasasının verdiği görüntüyü vermiyor bana kalırsa,ki aracın tasarımı bir aracı alırken çok önemlidir.Ayrıca E60 diğer yönlerdende artısı var,navigasyonlu ekran gibi.

E heralde bir şeylerden birazcık feragat edilecek ki güncel diyebileceğimiz bir kasaya binilsin diye.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil..sahibinden..2004-bmw-520i..m-paket-165134811/detay

Buyrun şefim.Bu sadece bir örnek.

Bence 55 bin tl dahi olsa temiz E60,E60'tır be abi.

Yanlış anlama önceki kasasıda güzeldir fakat balina kasa diye tabir ettiğimiz bu kasa son kasadan sonra gelen en güzel kasadır bana göre.

Birde M paketse.Gelmesinler keyfine..

• Fatih'in yorumu çıkar gerisi %99 çöp.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

quote:

Tutsun abi.E60 kasasının verdiği görüntüyü vermiyor bana kalırsa,ki aracın tasarımı bir aracı alırken çok önemlidir.Ayrıca E60 diğer yönlerdende artısı var,navigasyonlu ekran gibi.

E heralde bir şeylerden birazcık feragat edilecek ki güncel diyebileceğimiz bir kasaya binilsin diye.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil..sahibinden..2004-bmw-520i..m-paket-165134811/detay

Buyrun şefim.Bu sadece bir örnek.

Bence 55 bin tl dahi olsa temiz E60,E60'tır be abi.

Yanlış anlama önceki kasasıda güzeldir fakat balina kasa diye tabir ettiğimiz bu kasa son kasadan sonra gelen en güzel kasadır bana göre.

Birde M paketse.Gelmesinler keyfine..

Cevaplayım hocam :)

1- E39'da da navigasyon, tv, cd gibi çoğu özellikler zaten var. Edc denen ve elektronik olarak kontrol edilebilen süspansiyonlar (yol şartlarına göre yükselip alçalan sertleşen), otomatik marş sistemi (anahtarı belli konuma getirince otomatik araba çalışıncaya kadar marş basan, çalışınca kendiliğinden bırakan sistem) gibi birçok özellik var.

2-Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bana E39 da en az e60 kadar çekici geliyor.

3- İnternetteki ilanlar ölçü değil, temiz ve sorunsuz bir E60'ı hiçbir allahın kulu 49.000 TL'ye vermez, gidip bakınca neler çıkar neler.

• Arkadasimda e46 3.20d vardi. E39 konusunda bilgim yok ancak eski BMW'lerin parca fiyatlarinin cok yuksek oldugunu biliyorum.
    Soyle bir mantigim var, eski araclari uygun fiyatlara alabiliyoruz. Ornegin 50.000 tl'ye, sifiri 200.000 tl'leri buluyor. 50.000lik aracin parca fiyatlari da 200.000 liralik bir arac gibi oluyor tabii ki. Eski model diye parcalari ucuz olan bir arac yoktur herhalde. Ayrica BMW'ler performansli olmasi sebebiyle cok uzun motor omrune sahip degiller. Daha cabuk parca degisimleri gerekiyor. 150.000de 200.000de bir BMW aldiginizda bunu bir mercedes ile bir dusunmeyin. Cidden cok agir masraflari olabiliyor. (Arkadasin aracinda turbo arizasi cikmisti, fiyat 5000€ mu TL mi neydi, 40.000lik arac icin iyi para)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.