Şimdi Ara

5 litrelik pet SU ŞİŞESİ kaç litre benzin alır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
133
Cevap
2
Favori
30.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5itre erikli su bidonuna 5 litre shell 95 oktan full save benzin alirsin olur biter ::)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ya kendine gel yada bize gidelim
  • Tekrar tekrar okudum maytap mı geciliyor diye ama anlamadim.5lt olmasilazim ama

• 0.2 Ltlik sapma şişede ne etki eder ona bakmak lazım. 0.2lt bir su bardağıdır. 5lt lik pet şişeyi ağzına kadar su ile doldurup bir su bardağı eksiltin. Yani o 2-3cm lik kısmın bir su bardağı hacminde su alması bence imkansız.
    Haliyle pompada bir dalavere var.
    ...more Jack_ Daniel's...
    ...even more Jack_Daniel's and even more Jack_Daniel's...
  • Ben arkadaşın sorusunda komiklik göremiyorum sonuçta şişeler tam dolu gelmiyor ve arkadaş o boşlukla beraber 5.2lt gelebilirmi diye soruyor...

Orijinalden alıntı: sereye

Gelen seviyesiz cevaplardan sonra açıklama ihtiyacı üzerine konuyu aydınlatıyorum.

Pompanın 5,2 litre civarında gösterdiğini görünce, bidonun üst taraftaki tam doldurulmayan kısmının 0,2L. olamayacağını düşünüyorum. Benzin alınca tam taşacak kadar da değildi. Akaryakıt istasyonlarındaki sahtekarlık örneklerini düşününce şu anda bile ikilemdeyim.

Boşuna kızmayın suç sizde; çünkü bu forumda böyle bir soru soruyorsunuz. Resmen konu dışı geyik oldu.
    ---

Neyse sorunuza gelecek olursak ne alacağı elinizdeki 5 litrelik su şişesine bağlı.
    Her markanın farklı bir pet tasarımı olduğu için şişeyi silme doldurulunca; çeyrek lt ile 1 lt arasında fark olur.
    Siz bu durumdan şüpheleniyorsanız o şişeyi litreli sürahi ile doldurun ve kaç lt aldığını ölçün. Veya o şişeyi silme su doldurum hassas terezide tartın. (1lt su 1kg hesabı)
    -Ki tüm sıvılar için lt oranı sabittir ama kg oranı farklıdır. Benzin ile 4kg civarı bir ağırlık gelir.-

Ayrıca yakıtı sıcak bir zamanda doldurursanız genleşme fazla olacağından düşündüğünüz fark ortaya çıkabilir. Eğer tank derinde olsa bile doldurma hızı ile bir kusur olmuş olabilir.
    Pompanın yanlış ölçme ihtimali varsa bile düşüktür. Çünkü akaryakıt istasyonlarında bunu hassas bir şekilde denetliyorlar.
    --ki geçenlerde haberi çıkmıştı; pompacı araç sahibi gidince pompayı çöp bidonuna dolduruyordu.--

---
    Yani burdan sizin elinizdeki şişe su bidonu kaç lt gelebileceğini tahmin edemeyiz.
    Hesabı yapmak yine size kalıyor.

"Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" K. Atatürk.

• 5 litrenin kapağa kadar kısmı 5 litre değil, tepeleme dolsa 5.2 litreyi de geçebilir.
  • bir defasında benzinlikte denk gelmisti 2.5 lt lik kola şişesine 3 lt benzin dolmustu, cunku tamamını doldurmuslardı şişenin...oyle kola aldıgımız zamankı gıbı bos degıldı..senin yaşadıgın da boyle bırsey olabılır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İletişim • Contact • 联系
  • 10-15 litre filan alır

Orijinalden alıntı: AttentioN_05

quote:

Orijinalden alıntı: sereye

Gelen seviyesiz cevaplardan sonra açıklama ihtiyacı üzerine konuyu aydınlatıyorum.

Pompanın 5,2 litre civarında gösterdiğini görünce, bidonun üst taraftaki tam doldurulmayan kısmının 0,2L. olamayacağını düşünüyorum. Benzin alınca tam taşacak kadar da değildi. Akaryakıt istasyonlarındaki sahtekarlık örneklerini düşününce şu anda bile ikilemdeyim.

Şu adamın dediğini kimse anlamamıs ?? 5 lt lik şişeye üst tarafındaki kapak kısmı o 3 4 cm lık kısmına gelmeden 5.2 litre diyormus.Yani o 3-4 cm lik yerde 0.2 L olamayacağına göre sahtekarlık mı var diyor ??

Evet söyeleneni doğru anlamak lazım,
    5 lt kap yine 5 lt alır, peki pompada neden 5.2 lt gösteriyor?
    0.2 lt nerden çıktı?
    5 litrede 0.2 lt fazla yazarsa pompa, 100 litrede 4 lt eder...
    Yani % 4 fazla gösteriyor...
    100 Litre benzin aldığınızda 96 litre almış oluyorsunuz, öderken 100 litre fiyatı ödüyorsunuz
    Bence arkadaş bunu söylemek istemiş...
    Kia Cerato CRDİ 2009

• quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

Sonrada biz neden sınavı kazanamıyoruz Adam çok düzgün bir soru sormuş ama anlayan yok.

Bu sorunun cevabını bilmek için benzinin özkütlesini bilmek gerekir.

Uçucu olduğu için özkütlesi suyunkinden düşük alkolünkinden yüksek olsa d=0.9 alsak 4.5 kg yapar

"...kaç litre benzin alır" sorusuna, "4.5 kg" cevabı ile sınavda başarılı olabileceğinizi pek sanmıyorum.

Arkadaş zaten başka birşey sormuş ama benim de gözüme bu cevap takıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 14 Haziran 2012; 8:51:33 >

• Alırken mi, satarken mi? :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Die Hard serisini tekrardan izleyeyim bari. :)

Adam aslında gayet mantıklı bir soru sormuş.
    Pompada bir hilekarlık olabilirmi diye soruyor.
    En iyi çözüm Mezür.

• Saçma saçma cevaplarla konuyu kirletmişsiniz. Hatta etrafı batırmışsınız. Ayrıca sorunun ciddiyetini düşününce yaptığınız espriler komik değil iğrenç.

Hocam soruna gelecek olursak bunu yapan firmalar illaki vardır. denetimlerin etkisini caydırıcılığı ise bilmiyorum. 5 lt verdim deyip 4,8 mi veriyor bunu birkaç kez aynı yerden aynı pompadan bidonla alarak belki tespit etme imkanı olur.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.