Şimdi Ara

5 LİTRE 80 DERECE KOLONYA - 125TL - KARGO BEDAVA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
4.870
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Fiyatın pahalılı konusunda bim'i örnek gösteriyorsunuz ama çoğu bimde kolonya yok, karayelle selin kalitesi bir değil ayrıca.
    İşyerine gelen müşterileri dezenfekte etmek için tam alacakken fiyat 149 TL çıkmış, neyse başka zaman artık dezenfektan alayım o daha ucuz.
  • BİM'in sevkiyat günlerini sorarsanız yardımcı oluyorlar emin olun. Ben aldıktan sonra defalarca 400 ml ve küçük el spreyi şeklinde kaç kere geldi. Kalite iki kat pahalı olmasını gerektirmez. 80 derece limon kolonyası sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 16 Nisan 2020; 22:54:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzzzzz buzzzzz..... Daha 1 hafta evvel Boğaziçi 5lt 78tl ye almıştık, tutturabildiğine... Bu tür fiyatların normal akıl sıcak olmadığını biliyor, fırsat diye lanse etmeyin arkadaşlar ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 derece demek %80 demek değildir. 80 derece %40 alkol demek oluyor. İngilizce olarak şöyle kaynak verebilirim.https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_proof

    Yani %40 alkollü 5 litre ürüne 125 lira vereceğime eczacıbaşının ürettiği %70 alkollü dezenfektana 134 lira veririm ve hatta avansas hediye çeki kullanarak bu üründen daha bile ucuza onu alırım. Lütfen şu kolonya %80 alkollü yanılgısından çıkalım. Sizin mantığınıza göre şu linkteki absolute 100 vodkanın tamamı alkol;http://absolut.com/us/products/absolut-100/

    Almak isteyenler için dezenfektan linki:https://www.avansas.com/maratem-m105-alkol-bazli-el-dezenfektani-5-lt-p-76767




  • chucker C kullanıcısına yanıt
    Her şey sosyal medyada dolaşan bir bilgi ile başladı. 80 derece kolonyada yüzde 40 alkol bulunduğu ve bu derece alkolün virüsü öldürmekte yetersiz kaldığı iddia edildi. Bu nedenle pek çok kişi evlerde kendi kolonyasını üretmek için etil alkol peşine düştü.

    Ancak uzmanlar kolonya ile ilgili yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla bir bildiri hazırladı. Prof Dr. İ. Hamit Hancı- Prof. Dr. L. Didem Kozacı- Dr. Setenay Mit ve Doç. Dr. Neslihan Gürbüz imzasını taşıyan bildiri virüsten korunmak için önemli bir veri kabul edildi.

    Adli Tıp Enstitüsü uzmanlarının hazırladığı bildiri şöyle:

    "Kolonya ile ilgili yanlış bilgilendirme büyük bir hızla yayılıyor. Koronavirüsü öldürmek için en az yüzde 60- yüzde 70 alkol oranı olan ürünler kullanmak gerektiği kolonyaların ise en fazla 70-80 derece olduğu söyleniyor. Üstelik 80° derece ifadesinde ("80-proof") bahsolunan içindeki saf alkol yüzdesi değil. Bu değer alkoldeki etanol miktarına işaret ediyor. Alkol oranı (yani ABV Alcohol by Volume) yaklaşık bunun yarısına tekabül ediyor yani yüzde 40 ve yeterli değil. "Kolonyalara fazla para harcamayın, koronavirüsü öldürmüyor" diye açıklamalar yapılıyor.

    Bu bilgiler doğru değil, üstelik yanıltıcıdır. Doğrusu; 'Alcohol proof' deyimi içeceklerdeki alkol miktarı için kullanılır ve belirtilen miktarın yarısı kadar alkol olur. Kolonyadaki derece tanımı kullanılan alkolün yüzdesini gösterir. Yani 80 derecelik kolonya da yüzde 80 alkol içermektedir.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.