Şimdi Ara

5 kanal ses verebilen kulaklık; ALLA AL-DP100V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ALLA'nın 5 kanal ses verebilen kulaklığı


    Kulaklık ve çeşitli aksesuarlar üreten Japon elektronik firması Alla, 5 kanaldan ses verebilen kafa üstü kulaklığını duyurdu.


    AL-DP100V model isimli kulaklık, sağ ve sol bölümde beşer tane olmak üzere toplam 10 adet sürücü barındırıyor. Daha yüksek başarım sağlayabilmek için herbiri farklı frekans aralıklarına yönelik geliştirilmiş bu sürücüler, 27 mm(2 adet), 10 mm(4 adet, 2 tür), 40 mm(2 adet) ve 13 mm(2 adet)'lik çaplara sahipler. Herbir sürücünün teknik özelliklerine aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz.


     



     


    Kulaklık, bir amfiyle beraber satılıyor. Bu amfi, AC3, AAC ve LPCM formatlarındaki sesleri çözebilen Dolby Digital ses teknolojisine destek veriyor. Ayrıca üzerinde iki adet kulaklık girişiyle beraber koaksiyel ve optik portlar da bulunuyor. Bu iki özelliği çok kanal ses verebilen kulaklığı tam anlamıyla kullanabilmenize olanak tanıyacak. Kutu içeriğinde adaptörü, optik, koaksiyel, 3,5 mm jack ve USB kabloları da yer alıyor. 10 adet sürücüsüne rağmen yalnızca 168 gram'lık ağırlığa sahip olan AL-DP100V, yaklaşık 300 Dolar'lık fiyat etiketiyle Japonya için satışa sunuldu. Japonya dışı için henüz bilgi bulunmuyor.


     











  • Sony MDR-DS1000 vardı bende bunu görünce soğudum bi miktar..

    Eline sağlık haber için
  • Hepsinin frekans aralığı berbat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LesEnfantsTerribles

    Sony MDR-DS1000 vardı bende bunu görünce soğudum bi miktar..

    Eline sağlık haber için

    Teşekkürler

    ----------------------------------------

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Hepsinin frekans aralığı berbat.


    quote:

    Haberden alıntı
    Daha yüksek başarım sağlayabilmek için herbiri farklı frekans aralıklarına yönelik geliştirilmiş bu sürücüler


    Frekans aralıklarına bakarak hangi sürücünün tizlere, midlere ya da baslara yönelik geliştirilmiş olduğunu anlayabilirsiniz. Örneğin; 40 mm çapındakiler 25 Hz - 7000 Hz ile düşük frekans aralığına sahip olduğundan bas sürücüleri olarak adlandırılırlar. Herbiri bu şekilde farklı aralıklara sınırlanmış olduklarından değerlerde bir terslik yok

    -----------------------------------------

    Ekleme: Sanırım yanlış anlama var. A'dan Z'ye kadar alfabeyi olması gereken frekans aralığı olarak düşünün. Normalde tek sürücüler size tüm alfabeyi bu sürücüden verecekti ama çoklu sürücülerde bir sürücü A-F arasını, diğeri F-M arasını bir diğeri de M-Z arasını veriyor. Yani toplamda tüm alfabeyi alıyorsunuz yine. Ama tek sürücüye çok iş yüklemek yerine birçok sürücüye bölüyorsunuz böylece daha yüksek başarım ile alıyorsunuz, fark bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 19 Mart 2010; 0:32:52 >




  • @Figure;

    A.ıkçası i-Pod kulaklıkları bile 20 - 20.000 arasında frekans aralığına sahip. Kalite olarak fark vardır belki, ama benim gibi metal müzik düşkünü yüksek tiz ve yüksek bass arıyor. 5.1 kanalı da ses sistemiyle temin etmek mantıklı geliyor. Onun haricinde stereo kulaklıklar bence hâlâ lider.
  • Bence de frekans aralıkları berbat. böyle bir kulaklıkta çok daha iyi olması gerekirdi diye düşünüyorum ayrıca fiyatı da biraz fazla gibi...
  • Beyler bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz.

    Her bi sürücü belli frekans aralığını vermesi için geliştirilmiş diye belirtilmiş haberde. Belli frekans aralıklarına belli sürücülerin atanması genel anlamda daha iyidir, bütün frekansı tek bir sürücüden beklemeye kıyasla.

    Ayrıca sadece frekans aralığına bakarak kulaklık kalitesini anlayamazsınız. O mantığa göre frekans aralığı "10 - 17000 Hz" verilmiş imzamdaki Triple.fi kulaklıklar, ipod'un 20 - 20000 Hz'lik kulaklıklarından daha mı kötü oluyor?

    Siz siz olun, kağıt üzerindeki ohm, db, frekans aralığı gibi değerlere bakarak kulaklık almayın, çok üzülürsünüz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonalp

    quote:

    Hepsinin frekans aralığı berbat.


    neye göre kime göre ? kimsin arkadaşım bilip bilmeden atıp tutuyorsun ? yeterliliğin nedir konu hakkında ?



    Yeterlilik ? Bence sizde bir kısım yetersizlik var ki, ceza almayı düşünemediniz.

    1 -) Kulaklık şahane olabilir, mükemmel olabilir. Markayı bilmiyorum.

    2- ) Frekans aralıklarına bakarak bass veya tiz ağırlıklı bir kulaklık olduğunu anlayabilecek yeterlilikteyim (Aradığın şey, hani görüp de yetersizlikten dolayı algılayamazsanız.)

    3 ) Birçok kulak içi kulaklık buradaki cihazların bin misli (bana göre) frekans aralığına sahip.

    27mm'lik sürücüye bakın. 250hz verebildiği en düşük frekans. Bu ne berbat bass tonu verir ! O kulaklıkla bass gitar sesi duysam, intihar ederim ! Keza 13mm'likteki sürücüler biraz daha düşük frekanslı. O da hassasiyetten kaybediyor.

    Başlığıa okuyanlara birkaç örnek göstereyim, YETERLİ(liğe) sahip olur belki. (Saygısızlık yapmayı sevmem. Yapılmasını da istemem. Yapılınca da sessiz kalamam. Yöneticilerden şimden özür dilerim.)


    http://www.apple.com/ipod/in-ear-headphones/

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=520&productid=bd49822#tablnk


    Bunlar daha aklıma gelen ilk iki kulaklık. Gerisini siz düşünün, yeterlilik varsa dediği gibi arkadaşın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko
    Ayrıca sadece frekans aralığına bakarak kulaklık kalitesini anlayamazsınız. O mantığa göre frekans aralığı "10 - 17000 Hz" verilmiş imzamdaki Triple.fi kulaklıklar, ipod'un 20 - 20000 Hz'lik kulaklıklarından daha mı kötü oluyor?


    Neeee, 10-17000 Hz mi?! O kadar da para saymışın hocam ne gerek vardı, burada 6Hz ~ 23kHz frekans aralığına sahip Ep630 ve 5Hz-21kHz'lik Apple dururken?!

    @sertacaygun, kusura bakma ama EXcom_Zkko'nun yorumunu/örneğini daha dikkatli okuma zahmetini göstersen, şu "tartışma"yı uzatma gereği duymayarak başlıktaki tek atımlık mesajını yazmakla kalabilir, başlığın gidişatını bu yöne çekmeyebilirdin. Kısaca her şey ohm, frekans vs. değildir. Evet katılıyorum, başta bir fikir verebilir ancak HER ŞEY değildir. Dinlemeden hemen nasıl atıp tutuyorsunuz anlamış değilim. Üstelik herkesin algısı ve beğenisi de farklıdır. Bunu saymıyorum bile.




  • 300 dolar..... bi kulaklığa verilmeyecek kadar yüksek bir miktar.. eve tesisat kurulur biraz daha üstüne eklenip
  • freedom36;

    Tartışmanın kimin yarattığını bence siz düşünün.

    Dedim ya; Kulaklık iyi olabilir. Ama o frekans aralıklarında ne bass gitar adam insan gibi tatmin eder, ne de bateristin zilleri tatmin eder...

    POP veya RAP değil dinlediğim. Onlar bile olsa... İnsan kulağı 20 - 20k arasını duyduğunu herkes biliyor.

    Kulaklık kalitesi %100 almış olabilir incelemelerde. Tamamdır. Ama beni asla tatmin edemeyecektir o bass ve o tiz aralıkları.

    Aralarındaki en barbat 40mm'lik kulaklığa bakın. En düşük frekansları o veriyor ama tiz diye birşey yok.

    En iyi tiz verene bakın, 250hz düşük frekans verebiliyor. Kaliteli kulaklıktır, sesi hoş kualklıktır... Ama adaptör kullanıp, 100dB'yi geçememiş, o kadar seçenek arasında iyi bir aralık tuttaramamış kulaklığın alınması taraftarı değilim.

    Frekans değerleri, empedans önemli olmayabilir tek başına haklısın. Ama bir kulaklık alırken de bakılacak ilk şey arasında oluyor genelde.

    Şahsen kulaklık almadan önce beni tatmin edebilecek 20 - 20k arasındaki "sınır"a yakın olan kulaklıkların haricindekileri eledikten sonra, aralarında araştırma yapmak en mantıklısı geliyor.

    Bu durumda; Tek başına önemli olmayan teknik verilen, kulaklık alırken en önemli etmen haline geliyor, gördüğün gibi.

    En kaliteli , en pahalı kulaklığı alıp, hayattaki en güzel şeylerden birisi olan metal müzikten zevk alamamak mı, yoksa orta kalite kulaklıkta bass gitaristin parmaklarını ve bateristin zillerini zihninde hissetmek mi ? Bence ikincisi. Pantolonunu açmadan yapabileceğin en güzel şeylerden birisi oluyor.

    Dediklerim müzik zevkiyle, tatmin olabilme durumuyla (başka tarafa çekmeyin) alakalı şeylerdir.

    EXcom_Zkko'nun kendi kulakları da gayet iyi frekans aralığna sahip ve iyi kulaklılar. Ama başlıktaki kulaklara göre kıyaslayacak olursanız, bu başlığın açılmaması bile gerekirdi.

    Ayrıca EXcom_Zkko, 5 kanallı kulaklık ile 2 kanallı kulaklığı karşılaştırmış.

    Bence başka birilerinin başlığı tekrar okuması gerekiyor...

    Tartışmayı iyice alevlendirmemek için bir daha bu başlığa cevap atmayacağım. Sadece yazdıklarınıza gülebilirim, ya da "doğru" diyebilirim...

    Kalık sağlıcakla...




  • Kısa ve öz yazacağım. Her frekans aralığındaki titreşimleri tek bir diyagramdan yada sürücüden almanın kalitesiyle kıyaslanamaz bile bu ürünün yapısı.
    Yani şu, tek bir sürücü bass çıkartırken aynı anda tiz ve orta sesleri çıkartmak zorunda. Sürücü diyagramı titreşimi yetiştiremez, yetiştirse bile boğuk-kalitesiz bir ses çıkartır. O anlamda kaliteli bir ürün fiyatı dışında...
  • Sizin anlayamadığınız kısım şu;

    Mesela 250hze kadar düşen hoparlör bas vermiyor. Onun özelliği o. O tiz veriyor.

    Mesela 25e kadar inip 7000e kadar çıkan da tiz vermiyor, bas veriyor. Onun da özelliği o.

    Yani ilk yazdığım hoparlör ile ikinci yazdığım hoparlör kendi vermeleri gereken yere özelleşerek daha iyi bir başarım sağlamışlar.

    Böylece tüm hoparlörler sürekli aynı anda çalıştığından, sizin frekans anlamında farkedebileceğiniz hiçbirşey olmamasına ek olarak hoparlörler kendi yaptıkları işte özelleştirildiklerinden daha iyi bir ses kaltiesi elde edeceksiniz... Yani bu kulaklığın frekans aralığı 25Hz-18Khz'dir..

    Yani sizin karıştırdığınız kısım hoparlörlerin tek tek çalışması galiba. Muhtemelen tek tek çalışmıyor hoparlörler, hepsi aynı anda çalışırken biri daha fazla ses veriyor. Aynı 5.1lerdeki gibi...

    Ha şöyle birşey var, herhangi bir kulaklık kesinlikle 25Hzden daha aşağı inebilmeli, 15lere kadar.. 18K'nın üzerini zaten birçoğumuz duyamayız..

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Tartışmanın kimin yarattığını bence siz düşünün.

    Dedim ya; Kulaklık iyi olabilir. Ama o frekans aralıklarında ne bass gitar adam insan gibi tatmin eder, ne de bateristin zilleri tatmin eder...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 19 Mart 2010; 10:55:47 >




  • @freedom36

    Boşa para saydık hocam bu kulaklığa.. Hemen gidip bi Philips alıyorum 24 khz'e kadar çıkabiliyor 15 liralık kulaklıkları, en iyisi onlar..



    @MuttFTS

    İşte arkadaşın anlamak istemediği kısım bu hoparlörlerin aynı anda çalıp, bütün frekans aralığını kaplayacak olması..


    Her hoparlörün farklı frekanslar için geliştirilmiş olması; hem daha iyi ses verebilmesi, hem de kulaklık içindeki konumlamalarına göre sanal bir sahne genişliği yaratılmasına katkı sağlayabilir.

    Bu arada DTS çözmesini beklerdim..


    edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 19 Mart 2010; 16:21:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun


    quote:

    Orijinalden alıntı: sonalp

    quote:

    Hepsinin frekans aralığı berbat.


    neye göre kime göre ? kimsin arkadaşım bilip bilmeden atıp tutuyorsun ? yeterliliğin nedir konu hakkında ?



    Yeterlilik ? Bence sizde bir kısım yetersizlik var ki, ceza almayı düşünemediniz.

    1 -) Kulaklık şahane olabilir, mükemmel olabilir. Markayı bilmiyorum.

    2- ) Frekans aralıklarına bakarak bass veya tiz ağırlıklı bir kulaklık olduğunu anlayabilecek yeterlilikteyim (Aradığın şey, hani görüp de yetersizlikten dolayı algılayamazsanız.)

    3 ) Birçok kulak içi kulaklık buradaki cihazların bin misli (bana göre) frekans aralığına sahip.

    27mm'lik sürücüye bakın. 250hz verebildiği en düşük frekans. Bu ne berbat bass tonu verir ! O kulaklıkla bass gitar sesi duysam, intihar ederim ! Keza 13mm'likteki sürücüler biraz daha düşük frekanslı. O da hassasiyetten kaybediyor.

    Başlığıa okuyanlara birkaç örnek göstereyim, YETERLİ(liğe) sahip olur belki. (Saygısızlık yapmayı sevmem. Yapılmasını da istemem. Yapılınca da sessiz kalamam. Yöneticilerden şimden özür dilerim.)


    http://www.apple.com/ipod/in-ear-headphones/

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=520&productid=bd49822#tablnk


    Bunlar daha aklıma gelen ilk iki kulaklık. Gerisini siz düşünün, yeterlilik varsa dediği gibi arkadaşın...



    Şu an kullandığım kulaklığın frekans aralığı yukarıda yazdığım gibi "10 - 17000" Hz. Şimdi bahsettiğiniz o yeterliliğinizle bu kulaklık hakkında yorum yapar mısınız? Mesela bass ağırlık mı, tiz ağırlıklı mı? Ve neye göre?



    edit: aaa, Hepsiburada linkinin EP-630'a çıktığını yeni farkettim. Yorum isteyerek boş yere yordum sizi. Bildiğiniz yolda devam ediniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 19 Mart 2010; 16:27:37 >




  • EXcom_Zkko ; Sanırım en başından beri dediklerim birilerine dokundu...

    Cevap yazmayacağımı söyledim. Ama yine de yazıyorum:

    Tekrar tekrar söylüyorum (Yeterliliğinize bağlı olarak görmüşsünüzdür ) ; Kulaklık iyi olabilir. FAKAT : Tizin ve basın önemli olduğu müzik tarzıma HİTAP ETMİYOR ! Anlayamadığınız nokta şu : Kulaklığın iiy olup olmadığı hakkında yorum yapmıyorum. Beni tatmin etmiyor, yeterli gelmiyor frekans aralığı.

    Söyleyin bana : Bu kulaklıklardan hangisini siz ne için alırsınız ? Müzik için mi ? Film için mi ?

    Film içinse hangi sürücüye sahip cihazı alırdınız ?

    Söylediğim gibi; Sizin kulaklığın iyi olduğunu, frekans aralığının da gayet yeterli olduğuna deyinmiştim...

    Dediklerim aşırı mı insanlara dokunuyor, "benim ki en iyisi" , ya da hafiften elinizdeki ürünlere bi' "leke" gelmeye başladığında savunmaya mı geçtiniz, anlamış değilim... Hayret verici...




  • Ayrıca ekliyorum :

    Figure'un dediği gibi :

    Ekleme: Sanırım yanlış anlama var. A'dan Z'ye kadar alfabeyi olması gereken frekans aralığı olarak düşünün. Normalde tek sürücüler size tüm alfabeyi bu sürücüden verecekti ama çoklu sürücülerde bir sürücü A-F arasını, diğeri F-M arasını bir diğeri de M-Z arasını veriyor. Yani toplamda tüm alfabeyi alıyorsunuz yine. Ama tek sürücüye çok iş yüklemek yerine birçok sürücüye bölüyorsunuz böylece daha yüksek başarım ile alıyorsunuz, fark bu.



    ___________________


    Şimdi, en başından beri bizim tartığımız nokta ne ?

    Benim savunduğum nokta : Frekans aralığının yetersizliği ve ADAPTÖR* kullanmasına rağmen az hassasiyet sunması.

    Sizin savunduğunuz nedir ? Elinizdeki ürünle, başlıktaki ürün arasında bir bağlantı kurup, elinizdeki ürünün kötü olmadığını savunuyorsunuz (Durduk yerde. Bu savunmaya geçmenizdeki amacı anlamışsınızdır, ben anladım. ).

    Sizin savunduğunuz ayrı bir nokta ise : Figure'un söylediği, her sürücüye tek belirli frekans aralığı verip, hepsinden en büyük verimi almak. Tamam. Haklısınız. Ama yine benim dediğime ulaşamıyor. Çünkü tek sürücü var.

    Bir sürücüye 10 - 500, ikincisine 500- 15k, diğerine de 15k - 20k frekans aralığı verseniz, sizinle aynı görüşte olurum ve savunurum. Sürücüler iyi olabilir, kulaklıklar iyi olabilir. Ama yine benim dediğim noktaya ULAŞAMADINIZ !

    Tek sürücüye tüm frekansları vermektense, ayrı ayrı sürücüler kuıllanıp, en iyisini elde edildiği zaman, sizi savunabilirdim ! Ama yine metal müzik dinlemek için yetersiz bir kulaklığa sahip oluyorsunuz....

    Yeterlilik meselesiydi, değil mi ? Aynı şeyi terkar tekrar yazdım....


    Saygısızlık ettim, affola... Saygısızlığı sevmediğimi söyledim, yapılınca da karşılığını alacağınızı söyledim...



    * Değiştirilme sebebidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 19 Mart 2010; 16:39:53 >




  • bu kulaklığı alacağıma en kral ses sistemini yaparım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TornadQ

    bu kulaklığı alacağıma en kral ses sistemini yaparım


    En başından beri savunduğum noktalardan birisiydi... 5 kanalı ses sistemiyle almanın mantıklığı olduğunu düşünmüştüm ve söylemiştim...

    Yeterlilik konusuna bağlandığında ; 2 kanallı kulaklık ile 5 kanallı kulaklığı karşılaştıran kimdi ? Evet yahu ! Yeterlilik, yeterlilik... İşte tüm mesele bu !
  • Arkadaşlar, cidden çok büyük yanlış anlaşılma olmuş...

    Sabah başlığı okuduğumda sadece bir kulaklık için bir çift sürücü seçiliyor gibisinden birşey kaldı aklımda. Sonrasında talihsiz bir yorum yapmış oldum.

    Şimdi işin aslına, yani ortak noktaya ulaşıp , hepimizin dediği noktaya geldik.

    Özür diliyorum terkar... Affola...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.