Şimdi Ara

5.25' yerine fan koyduk.sizce nasıl olmuş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugün oc ve mod yapabilmek için gidip kasa aldım
    baktım laptoba olmuyor bizde kasaya yapalım dedik.

bütün herşeyi geçtim bir sıkıntımız var.oda optik sürücü takılan bölümlerde toplamda 4 bölüm var.1 tanesinde dvd rw var ve kalan 3ü boş.aynı zamanda kapama kapaklarıda yok.buraya 12cmlik fan hemen hemen sığıyor.yükseklik olarak pek bir boşluk kalmasada yanlardan 1-2 şer cm boşluk kalıyor.bu bölüme 12cmlik güzel duracak şekilde nasıl fan koyabiliriz

aslında googlede felan aramayı düşünüyordumda ne yazacağım aklıma gelmedi.belki yapan vardır yada yapanı gören vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Ekim 2011; 21:14:04 >

• Buna benzer bişey yapabilirsiniz mesela.. siz kapak yerine fiberglass kullanabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_34410443/tm.htm
  • ama kapaklarin tirnaklari var kasaya tutunuyor bu tirnaklari fiberglass yada plexiye nasil yapacagiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

ama kapaklarin tirnaklari var kasaya tutunuyor bu tirnaklari fiberglass yada plexiye nasil yapacagiz?

macun veya yapıştırıcı kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thxdolby
    macun veya yapıştırıcı kullanabilirsiniz.

plexi olduğu için macun yapmak mantıklı olmaz.
    yapıştırıcı kullanırsakta plexiyi eritir buzlu cam haline getirir.
    en iyi si başka yöntem düşünmek lazım.
  • plexi yi şeffaf kullanmayın zaten siyah renk güzel durur. macunda kullana biirsiniz hem veya yapıştırıcı.
  • plexi bulmakta sorun :) aslında silikonda var.kasayı ilerde parlak siyaha boyamayı düşünüyorum.plexi olmasıda pek şart değil olmadı boyarız.yapıştırırkende silikon kullanırız ama yaptığımızda orjinal durmalı.güzel bişey olmalı.biraz daha araştıralım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.50TL var ne yapayım.
    13 yıl önce açıldı
    20/50 yerine 15/40 nasıl olur ?
    16 yıl önce açıldı
    20 tekrar çok mu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bulduğum bir kaç çalışma;

• En rahat kesip biçebileceğin plexi glass diğerleri çok uğraştırır kasanın ön taraf boşluğunun ölçüsünü al ve reklamcılarda vs tabela yapan yerlerde plexi kestir, plexiyi koyduğunda ön tarafa vidalama yada silikon hangisi uygun olursa onu yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: micrones

En rahat kesip biçebileceğin plexi glass diğerleri çok uğraştırır kasanın ön taraf boşluğunun ölçüsünü al ve reklamcılarda vs tabela yapan yerlerde plexi kestir, plexiyi koyduğunda ön tarafa vidalama yada silikon hangisi uygun olursa onu yap.

ölçüleri almıştım

böyle bişey yapmak lazım.

• celik macunla kaparsan güzel durur gene 2 el den parca bulup onlarıda modlayabilirsin
  • yarın dekupaj bakmaya gideceğim.uygun bişey bulursamda alacağım.aldıntan sonrada nasıl olsa ölçüler belli sacdan yada ince suntadan kesip ayarlayacağım.elimde boyada var.sonrada boyarım.
    yanlız 12cmlik fanın yuvarlağını nasıl çizeceğim?
  • en iyisi eski kasaların kapakları için hurdacıları dolaşmalısın. renkleri tutmasa bile boya ile halledilmeyecek bir şey değil. pleksiglas içinse optik sürücüleri sabitlemekte kullandığımız, vida deliklerinden yararlanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

en iyisi eski kasaların kapakları için hurdacıları dolaşmalısın. renkleri tutmasa bile boya ile halledilmeyecek bir şey değil. pleksiglas içinse optik sürücüleri sabitlemekte kullandığımız, vida deliklerinden yararlanabilirsin.

aslında bu aklıma gelmedi güzel fikir
    ama 2 kapakla yapıncada 3. kapak olmadığından (altta ve üstte 1 er tane olduğundan) fanın ortasında sağında ve solunda 1.4er cm boşluk kalacak.pek hoş gözükmez gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

en iyisi eski kasaların kapakları için hurdacıları dolaşmalısın. renkleri tutmasa bile boya ile halledilmeyecek bir şey değil. pleksiglas içinse optik sürücüleri sabitlemekte kullandığımız, vida deliklerinden yararlanabilirsin.

aslında bu aklıma gelmedi güzel fikir
    ama 2 kapakla yapıncada 3. kapak olmadığından (altta ve üstte 1 er tane olduğundan) fanın ortasında sağında ve solunda 1.4er cm boşluk kalacak.pek hoş gözükmez gibi

sorununu basit bir çözümü var. önce 3 kapağı yerleştirirsin. sonra kıskaçlar üzerinden 3 kapağıda bir parça ile yapıştırırsın. sonrasında ise, sadece kesmek kaşıyor.

• @dergul
    yarın bunu yapmayı çalışıcam.bana pek olur gibi gelmiyor ama
    kapakları kestikten sonra silikonlarım arkalarından.
    yanlız bende grill de yok almak lazım.
  • bu arada bu 3 kapaga fanin oldugu daireyi nasil cizerim diye dusunuyordum.
    ilk once bilgisayardan bulur yazicidan cikti alir ustune cizerim dedim.
    sonra olmadi pergel alip yari capini 6cm yapar o sekilde cizerim dedim.ama pergel yok :)

sonra arastirirken gordum ki cok basit bir yontemi var.

bos cd yada dolu cd fark etmiyor capi 12cm

etrafini kalemle cizmemiz yeterli :)

belki benim gibi bilmeyenler vardir.onun icin yazayim dedim.
  • işlem tamamlanmıştır.
    öncelikle bu fikri veren ve yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    sıra resimlerde

• Hocam güzel çalışılmış =) ona bi fan gril alınsa tamamdır =) Işıklandırsanız daha güzel durmaz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Hocam güzel çalışılmış =) ona bi fan gril alınsa tamamdır =) Işıklandırsanız daha güzel durmaz mı ?

valla bende çok beğendim teşekkür ederim
    grill elimde yoktu takamadım.elimde başka 12lik fanlarda var.
    sistemi şuan yeni yeni topluyorum.topluca almayı düşünüyorum grilleri ama takmasak daha güzel duracak gibi
    [ ilerki haftalarda 1-2 süpriz daha var.ama şimdilik gizli :) ]
    fanlarda bulunan ışıklandırma pek hoşuma gitmiyor.kasaya yeni başladığımdan yan kapağı plexi yapınca neon tarzı düşünüyorum.

bu arada dvd rom yamuk duruyor sanırım sağ tarafın vidaları yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Ekim 2011; 22:48:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.