Şimdi Ara

5.1 SİSTEMİ HEM PC'YE HEM LCD TV'YE BAĞLANABİLİR Mİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar microlab fc-861 ses sistemim var. sistem şu an 5.1 olarak pc ye bağlı. playvision digital sound decoder alıp sistemi lcd tv ye optikten bağlamayı düşünüyorum. istediğim şu; microlab sistemi hem pc ye hem lcd tv ye aynı anda 5.1 ses alacak şekilde bağlayabilme imkanım var mı? bunun için aparatlar veya çoklayıcılar mevcut mu?

    microlab'ın bağlantıları olanakları resimdedir.

    http://img254.yukle.tc/images/6936DSC00027.JPG

    amfide en üstte boş olarak gözüken kırmızı ve beyaz girişler stereo bağlantı için. benim yapmak istediğim kırmızı-beyaz, sarı-siyah, gri-mavi uçların bağlı olduğu 5.1 ses alabildiğim kısım için bir çokayıcı bulabilir miyim?







  • PC nizin anakartı imzanızdaki GIGABYTE MA790X-DS4 ise bu kart üzerinden SP/DIF out var gözüküyor. Yani PC yide playvision decodere dijital olarak bağlayabilirsiniz. PC yi illede analog 5.1 olarak bağlamak istemenizin özel bir sebebi var mı?
  • hayır illa analog bağlama derdinde değilim. önerin çok mantıklı , hiç aklıma gelmemişti bu yöntem:) peki sp/dif bağlantı ile analog bağlantı arasında ses kalitesi açısından bir fark olur mu?
  • Özellikle DTS veya Dolby 5.1 fimlerde, dijital çıkıştan sesi direkt decodere ileterek çok güzel sonuç alabilirsin.(passtrough yaptırarak) Analog bağlantıya göre çok daha kaliteli olur. Şahsen oyunlarda da playvision decoderi dijital bağlantı ile kullanıyorum ve gayet güzel ses alabiliyorum. Amaç 5.1 ses almak ise dijital çıkış çok daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.