Şimdi Ara

5.1 ses sistemini LCD tv'ye bağlamak[Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ben Eve yakında bir samsung ev sinema sistemi aldım ve bu sistemi LCD TV'ye bağlamak istiyorum.Fakat şöyle bir sorunum var.
    Ses sistemimden çıkan kabloları DVD'ye bağlamak zorundayım.Çünkü Hoperlörlerin arkasında sadece dvd ye giden çıkış kabloları var.Normalde bütün hoperlörlerin kabloları DVD'de toplanıyor.DVD'nin HDMI kablosunuda LCD TV'ye bağladığım zaman DVD'de film müzik dinlediğimde ses sistemi çalışıyor.Fakat benim istediğim TV izlerkende ses sistemini kullanabilmek. Dvd Playerimin arkasına baktığımda galiba 2 veya 3 tane ses çıkış kablosu var aux yazıyor. yalarında da L-R Yazıyor. Ben şimdi bu kabloları gidip alsam ve taksam diğer uçlarıda televizyonda izlerkende ses sistemimi kullanabilmek için digitürk ün ses girişinemi takcam yoksa LCD Tv nin ses girişine takcam.

    Yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeatsTr -- 8 Ağustos 2012; 17:59:35 >



    _____________________________




  • Ses sisteminde optik giriş var ise ve uydu alıcısınında optik çıkışı var ise, bu bağlantı noktalarına optik kablo bağlayarak ses alabilirsin hatta 5.1 ses bile alırsın (Örneğin TRT HD kanalı 5.1 Dolby Dijital ses çıkışlı yayın yapmakta).Veya uydu alıcısının R+L şeklindeki kırmızı-beyaz ses çıkışlarını yine ses sisteminin aynı renkteki aux-in girişlerine bağlayarak ses alabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manolpan

    Ses sisteminde optik giriş var ise ve uydu alıcısınında optik çıkışı var ise, bu bağlantı noktalarına optik kablo bağlayarak ses alabilirsin hatta 5.1 ses bile alırsın (Örneğin TRT HD kanalı 5.1 Dolby Dijital ses çıkışlı yayın yapmakta).Veya uydu alıcısının R+L şeklindeki kırmızı-beyaz ses çıkışlarını yine ses sisteminin aynı renkteki aux-in girişlerine bağlayarak ses alabilirsin.

    Evet var 2 tane giriş var R+L (KIRMIZI-BEYAZ) Uydu alıcısındada var. Peki ben bu girişlerden 5.1 ses alabilirmiyim ? Çünkü sadece L+R Varda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeatsTr -- 6 Ağustos 2012; 22:18:59 >
    _____________________________
  • malesef L+R (sol+sağ) stereo ses iletir
    _____________________________
    hp Pavilion P202NT; mi Note 10 Lite; LG 49SM8200; Canon IXUS 500 HS
  • Tamam teşekkür ederim
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.