Şimdi Ara

5+1 ses sistemini laptop da kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar datron marka laptop ım var ayrıca creative 5.1 ses sistemim var. laptop da bunu nasıl kullnacağım zira ses sisteminin 4-5 tane girişi var normal masaüstü bilgisayarıın ses kartı girişine

halbuki laptop da sadece 1 tane girişi var line out line in ve sanırım birde microphone

fikri olan varmı?

• e tamam işte abi yeterli bu..

3 taneye birer tane çoğaltıcı takarsan 6 tane olur zaten takabilirsen mikrofon çıkışından bile ses alabiliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamutkaya
    mikrofon çıkışından bile ses alabiliyorsun.

Hergün bişey öğreniyoruz.

Nasıl yapıldığınıda yazarmısın.
  • kardeş çogaltıcılar var mesela 2 tane hoperlör kablosunu bitane olarak yapıyor.2 tane ondan alırsan zaten 5+1lerin 3 tane kablosu oluyor.o çogatıcıları kullanarak en son bitane giriş elde edersin o girşide laptopa takarsın.5+1 den tam verim alamazsın ama tüm hoperlörler çalışır.ben eski masaüstü bilgisayarımda öyle yapıyordum bi sorunda olmuyordu
  • bana ne gerekli şimdi tam anlamadım

• kardeş yarına resmini çeker koyarım buraya
  • bir adet 1 ytl ye sterio coklayıcı alacaksın o coklayıcıya ses sitemndeki turuncu hariç ikisini takacaksın ses sitemin 4+1 olarak çalacak o coklayıcıyıda bilgisayarın arkasındaki sesi girişine tak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMI Ses Sistemi ve 5+1
    2 yıl önce açıldı
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı dizüstü bilgisayarlarda kullanılan ses kontrolcüleri, ses giriş/çıkış ve mikrofon girişlerini bağımsız kontrol etmenize izin verir (Kontrolden kastım, gerçek 5+1 girişi olarak kullanabilirsiniz). Ancak bunun gerçekleşebilmesi için ayrıca, dizüstü üreticisinin de, bu özellikten istifade edebilecek şekilde ürününü tasarlaması gerekiyor... Örnek olarak; kullanılan Realtek ALC883 ses kontrolcüsü sayesinde kendi dizüstü bilgisayarımda ben bunu gerçekleştirebiliyorum. Bu durumda, ses kontrolcüsünün programında, 6 kanal modunun seçilmesi ve giriş/çıkış için olan 3 adet konnektörün, ön/arka/subwoofer olarak yapılandırılması gerekiyor.

Sizin kullanmış olduğunuz Datron dizüstü bilgisayarınızın teknik özelliklerini teferruatlı inceler iseniz ya da mütereddid olmanız durumunda, tam model/ürün bilgilerini buraya aktarabilir iseniz, sanırım sağlıklı bir cevap alacaksınızdır. Aksi tüm diğer durumlarda, arkadaşların aktardığı ve iki stereo hoparlörü bir-birine paralel bağlama şeklinin karşılığı olan yöntemleri kullanarak, 4 hoparlörden oluşan standart stereo bir sistem kurabilirsiniz... Takdir edersiniz ki, bu durumda subwoofer'ı da unutmanız gerekir. Gerçek 5+1 sonuç almanın sizin için kaçınılmaz olduğu durumlarda ise; dilediğiniz kalitede "PCMCIA" ve/veya dizüstü bilgisayarınızda şayet var ise "PCI Express" yuvalarından birine takılabilen bir ses kartı da alabilirsiniz.

Açıklayıcı olması ümidi ile...
    Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: cankart

bir adet 1 ytl ye sterio coklayıcı alacaksın o coklayıcıya ses sitemndeki turuncu hariç ikisini takacaksın ses sitemin 4+1 olarak çalacak o coklayıcıyıda bilgisayarın arkasındaki sesi girişine tak

walla benim yapacagımı arkadaş yapmış sağolsun

• ben bir tane aldım ama resimdeki gibi değil

elemana anlattım ve bana şöle bişi verdi :

kablonun bi ucunda 2 tane erkek var. birisi beyaz renkte diğeri kırmızı

diğer ucuda labtop a giriyo işte. o kdr

beyazı sokmak için anfide beyaz girişli yer var. ama kırmızı yı sokmak için yer yok. Ordan uygun birşey çıkartınca kırmızıyıda sokabiliyorum ve bütün hepsinden ses geliyor ama az ses geliyor.

Hepsinden az ses geliyor olayın özeti

ne yapmalıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.