Şimdi Ara

5+1 Ses Sistemi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar iş yerimde şöyle müziğin derinliklerinde gezebileceğim bas ve tiz konusunda başarılı fiyatı 350,00 TL yi geçmeyecek biçimde 5+1 Ses Sistemi tavsiyesi istiyorum ...

MICROLAB X-23 99W RMS 5.1 SIYAH HOPARLOR toptancımda 255,00 TL

Bu ürün çok dikkatimi çekiyor kullanan memnun kalan yada kalmayanlar düşüncelerinizi merak ediyorum...

Creative Sound Blaster Audigy 5.1 Ses Kartı ile kullanılacaktır...

Logitech Z906 diyenleriniz çıkacaktır o kadar yüksek sese sahip bir cihazı dinleyecek ortam yok maalesef bu nedenle fazla para ödemek yersiz diye düşünüyorum...

• Yokmu tavsiye verebilecek kimse ?
  • 2. el Creative Megaworks THX 550 bulabilirsen seni üzmeyecek bir sistemin olur.
  • mtayfur83 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle müzik için 5.1 sistem almak yanlış bir seçim olacaktır. Eğer işyeriniz ofis gibi bir ortam ise ve müziği diğer noktalara yaymak gibi bir amacınız yoksa 2.1 sistemlere yönelmenizi öneririm. Güncel Pc hoparlörlerini pek takip etmediğim için şu ürünü alın diyemeyeceğim fakat 5.1 tercih etmeyiniz. Bulabiliyorsanız edifier s530 yada creative t40 vs alabilirsiniz.

Zaten müzikler normalde 2 kanal stereo olarak kaydedilir. Bu sesi sanal olarak 5 kanala yaymak kalitesini düşürmekten başka bir şeye yaramaz.

Bunların dışında 400tl gibi bir bütçe ile monitör hoparlörler de iyi bir seçenek olabilir. M-Audio av30 yada 40 modellerini tercih edebilirsiniz.
    http://www.compel.com.tr/P/2-10-2667

Yada aşağıda linkini paylaştığım T sınıfı bir amfi ve raf tipi bir hoparlör de güzel bir seçenek olur. Bu başlıkta benim çektiğim videolar da mevcut. Amfinin kalitesi hakkında fikir verecektir.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72708317
    http://m.ebay.com/itm/290751162586?cmd=VIDESC

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam selamlar. Bende 5+1 ve 2+1 arasında kalmıştım ama. Güçlü bir 2+1 in işimi rahat görebileceğini anladım.

Kaç gündür araştırma yapıyorum kafam allak bullak oldu açıkcası. Sizin bana önerebileceğiniz bi sistem var mı?

Bütçem 150 TL. Edifier M3200 düşünüyorum ama ses çıkışı güçlü değilmiş sanırım

Hoparlor işinde toplam watt a mı bakmalıyım anlamadım. çünkü yanlış olabiliyormuş.

Bana aslında odayı AZ da olsa titretecek bi sistem lazım.
  • Dostum nedir bu odayı titretme merakı anlamıyorum. Herkesin zevki farklıdır ama benim önceliğim sesi net olarak duyabilmektir.

Herneyse, öncelikle 150tl'lik bir cihaz ile maalesef istediğiniz titreşimi zaten hissedemezsiniz. Bu sebeple bu fiyat aralığında mümkün olduğunca doğal ve net bir ses veren bir cihaz bakmanız daha faydalı olacaktır.

Edifier genel olarak daha dengeli bir ses karakterine sahiptir. Eğer hiphop yada elektronik gibi bas yoğun müzikler dinliyorsanız Logitech daha doğru bir tercih olabilir. Fakat ben kendim için alacak olsam, edifier tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim...

Edifier modelleri piyasada pek bulunmadığı için Logitech Microlab ve Creative seçenekleri arasından şu an Microlab X-23 ü almış bulunmaktayım.

İlk izlenimim parasına göre hiç fena bir sistem değil. En az Creative kadar temiz ses veriyor. Bas olarak sesin önüne geçmeyen derin bas vuruşları var...

Malzeme Kalitesi 10 üzerinden 8
    Ses kalitesi 10 üzerinden 9 Logitech Z506 gibi son seste bas ile boğulmuyor. En son seviye ses te bile bozulma %3 gibi küçük bir değer.
    5.1 olarak bağlayıp test etmedim henüz ama iyi bir deneyim sunacağını düşünüyorum.
    Set görüntü olarak gayet şık tek zaafı woofer biraz basit tasarıma sahip. Oda o kadar önemsenmeyecek bir durum en nihayetinde yerde bir yer bulacak kendine. :D
    Kumandası son derece kibar ve işlevsel sistemi açma kapama ses açma kısma vb bir çok işlevi oturduğunuz yerden ayarlayabiliyorsunuz...

Sözün özü 3 - 4 saatlik tecrübeme dayanarak söylüyorum.

Temiz ve net ses, basla boğulmayan hoş bir sistem, tavsiye ederim...

Odamı sallasın isteyenler bu fiyatlara kusura bakmasınlar Logitech Z906 almalılar onunda fiyatı en düşük 955,00 TL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün 2 günlük Microlab X-23 deneyiminin son bulduğu gün... Ürünü PC de müzik dinlemek maksatlı almıştım ama zamanla müzik konusunda çok başarılı bir sistem olmadığını bizzat tespit ettim. Bilhassa Bass konusunda Microlab en az 10 fırın ekmek yemeli. Bazı şarkılarda bası duyabilmek için SubWoofera yaklaşmak gerektiğini farkettim :D
    Tamamen tasarım ve ses performansı TV de Film izlemek için yapılmış Fiyatı uygun ev sinema sistemi olduğunu anladım... Ürünü iade etmek için üstelik 28 TL kargo ücreti ödedim... :D
    Sağlık olsun en azından Microlab la Logitech in ses kalitesini ikisinide kendi bilgisayarımda bizzat aynı anda test etme şansına sahip oldum. Z506 yı vatanda dinleme imkanım olmuştu ses yükseltince boğuyor gibi gelmiti bana kimbilir belkide o ürün teşhirde bir zarar görmüş olabilirdi.

Geriye kalan ve tek alternatif seçim olan Logitech Z506 5.1 in siparişini dün hemen verdim ve PC de daha Barış Manço - Gül Pembe eserini açar açmaz işte aradığım ses bu dedim. Creative ses kartıma bağlamadan onboard ses kartıyla bile süper performansı var.

Kesinlikle Bilgisayarda Müzik dinleyecekler için Logitech Z506 5.1 75W Ses Sistemi bu işin en iyisi... Başka Marka ve modellere bakmanıza gerek bile yok...

Ses Kalitesi 10 üzerinden 9
    Malzeme Kalitesi 10 üzerinden 9
    SubWoofer biraz daha büyük tasarlanabilir yada sistem 100W RMS değerlerinde daha güçlü bir ses gücüne sahip olabilirdi...
    Bu haliylede hiç fena değil ama ben en az 100W değerlerinde olması gerekirdi diye düşünüyorum...

Yaşadığım bu tecrübeyi paylaşıyorum 5.1 ses sistemi sınıfında şu anda piyasada bulunan modeller arsında uygun fiyatlı ve performansı yüksek sadece Logitech Z506 var Creative 5.1 Modelleri pek tatmin edici gelmedi bana karar sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 18 Haziran 2014; 14:48:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.