Ses sistemi almayı düşünüyorum LOGITECH Z-5500 param yeterse alacağım yetmez ise CREATIVE GIGAWORKS G500 almaya karar verdim. Şimdi ben asıl sorumu sorayım sizlere : Ben yeni tv, dvd player ve ses sistemi alarak home sinema salon kuracağım eve şimdi ben bu iki üründen herhangi birini alsam alacak olduğum dvd playere 5+1 olarak bağlayabilirmiyim? Öyle birşeyki hem pc de hemde dvd playerde film izlerken kullanmak istiyorum. Zart zırt kablo çıkar tak yapmak istemiyorum aynı oda içerisinde pc ve dvd player ve tv olacak. Bu şekilde kullanacağım.
Gel gelelim ses kartı konusunda kararsızım ne alsam diye? Şimdi yukarda bahsettim nasıl bir sistem istediğimi. İstediğim sisteme göre ses kartı alsam ne almam gerekir? Hem dvd hem pc de kullanabilmem için harici ses kartları varmı? dvd izlerken bile ses kartından yararlanarak filmimizi izleyebilirmiyiz?
Bütçeme gelince ses kartı için 250 max. 300 ytl bütçe ayırabilirim. Haa bu sisteme 500 ytl lik bir ses kartı gider istediğini ancak böyle yapabilirsin derseniz 2.el olarak alırım bu kadar parayla. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
ilk önce söyliye biliceğim şey ses sistemi olarak alabiliyorsan z5500 ü al bi iki hafta içinde bende alıcam bitane....harici ses kartı var ama dvd ye uyumlumu bilmiyorum CREATİVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI. Ama pc ye takıcaksan X-FI XTREME AUDIO SES KARTI ve X-FI XTREME GAMER SES KARTI'nı sıfır olarak verdiğin 250 max. 300 ytl'lik fiyattan alabilirsin. ikinci el bulabilirsende X-FI PLATINUM FATAL1TY CHAMPION ve X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E SES KARTINI tavsiye edebilirim ama bu son ikisini bulmaya çalış bnce bu son iki kart arasında (sıfırlarının) 20 ytl e fark var. birincisi PCI, 2. olan PCI-E arabirimini kullanıyo... Ben 1. olanı almayı düşünüyorum tabi ikinci elini bulabilirsem Birde 5+1 & 7+1 destekli dvd player alırsan Z5500 bağlarsın olur biter benim sana önerebiliceğim kartlar bunlar tabi daha düşük bütçelileride var, ama ne kadar düşersen o kadar da ses kalitesini az alırsın bunuda unutmamamak lazım
bende xi-fi extreme gamer ve creative T7900 7+1 ses sistemi var hazizarndan beri kullanıyorum cok memnunum tavsiye ederim ikisini 400-450 ytl civarında almıstım.