Şimdi Ara

5.1 ses sistemi pc ye nasıl bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • logitech X-530 model ses sistemi aldım ancak 5.1 desteklediğni bildiğim laptobuma bağlamayı beceremedim bu nedenle yardıma ihtiyacım var.pc de 4 adet giriş mevcut,ses sisteminde ise 3 adet jack bu bağlantı nasıl olacak bilmiyorum.daha kolay olması açısından resim ekledim...pc de Realtek in ses programının dışında birde THX TrueStudio diye driver ile beraber yüklenen bir program var.

Ses kartı: THX TruStudio PRO™
    Surround Desteği : THX TruStudio Pro Audio 7.1CH Audio output supported by headphone, microphone, S/PDIF & Line-In Jack

Ayrıca bu bağlantıda ses sistemiyle birlikte geldi işe yarar mı bilmiyorum?
     5.1 ses sistemi pc ye nasıl bağlanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2PacLove -- 1 Kasım 2011; 22:40:29 >

• Hadii ama aksam oldu evime gidiyorum hala cevap yok yardim edin lutfen!
    Eve gidip cilginlar gibi muzik dinlemek istiyorum
  • Dostum bilgisayarında 5.1 ses desteği dijital şekilde verilmiş yani analog 5.1 ses desteğine sahip değil senin ses sistemin analog.Bu sorunu aşmak için ya dijital girişe sahip bir ses sistemi(ki pahalı) alacaksın yada analog 5.1 ses desteği veren harici bir ses kartına ihtiyacın var(Creative x-fi Surround 5.1 harici ses kartı gibi daha ucuz bir yöntem).En altta sorduğun aparatta stereo sesi sahip olduğun 5.1 ses sistemine dağıtıyor yani sanal surround yapmanı sağlıyor.
  • işte bu beni üzer ses kartını yakında alabilirim. ancak o bahsedilen aparat ile şuan pc me bağlantı yapamammı yani?
  • bağlarsınız ama ses sizi tatmin etmez 5.1 hissi vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

bağlarsınız ama ses sizi tatmin etmez 5.1 hissi vermez

5.1 işine yeni girecegim için kalit cokta onemli degil sadece film izlerken surround ses almak istiyorum bu mumkunmu ?
  • Dostum o aparatı bağlarsın aynen resimde gördüğün şekilde bağlantı yapacaksın o kadar.Yalnız surround olayı dediğim gibi sanal yani bu aparat ön hoparlörden gelen sesin aynısını arka hoparlörlerede taşıyor yani yeni başladığın için anlayacağın şekilde söyleyeyim her hoparlörden farklı ses alamıyorsun.Bu senin için yeterli olacaksa bağla gitsin ileride de dediğim şekilde bir ses kartı alırsan asıl o zaman gerçek 5.1 in tadına varırsın tabi bunun içinde dd ve dts filmlere sahip olman gerekli yada oyunlarının dolby surround özellikli olması gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcirak

Dostum o aparatı bağlarsın aynen resimde gördüğün şekilde bağlantı yapacaksın o kadar.Yalnız surround olayı dediğim gibi sanal yani bu aparat ön hoparlörden gelen sesin aynısını arka hoparlörlerede taşıyor yani yeni başladığın için anlayacağın şekilde söyleyeyim her hoparlörden farklı ses alamıyorsun.Bu senin için yeterli olacaksa bağla gitsin ileride de dediğim şekilde bir ses kartı alırsan asıl o zaman gerçek 5.1 in tadına varırsın tabi bunun içinde dd ve dts filmlere sahip olman gerekli yada oyunlarının dolby surround özellikli olması gerekli.

evet dediğiniz yöntemi uygulayacağım film izlemeye ve oyun oynamaya meraklıyım zaten bu yuzden imzamda gordugunuz cihazı aldım yani en son film ve oyunları takip ediyorum...yeni oyunlarda dolby surround vardır diye tahmin ediyorum ama dd ve dts hakkında bilgim yok boyle filmler bulmak zormu ?

• Hayır zor değil piyasadaki dvd ler yada hiç olmadı internetten her şekilde indirebilirsin illegal olaya girdiği için detay veremiyorum hiç olmadı divxplanet gibi sitelerde araştır anlarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.