Şimdi Ara

5+1 Ses Sistemi Entegre Yanması LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Merhaba Arkadaşlar. Elimde Creative 5+1 Ses sistemi Var. Ancak Led Bağlar İken Artı Ve Eksinin Birbirine Değmesi Sonucu Subwooferdan Ses Gelmiyor. Entegrenin Yandığını Tespit Ettim. Ancak Yanan Entegrenin Aynısını Hiçbir Yerde Bulamadım. Bunun Yerine Hangi Entegre Olur Lütfen Yardım Edin!!! Buyrun Resmi:
    5+1 Ses Sistemi Entegre Yanması LÜTFEN YARDIM



  • YARDIMM
  • Philips tfa9843 oluyor Yabancı sitelerde söylediğine göre ancak ayak dizilişi tersten sanırım entegreyi kartın diğer tarafına monte etmek gerekebilir şu anda onunla uğraşıyorum sonucu Buraya yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TFA9843J ile aynı entegre. İsim değişikliği yapılarak bir taktik uyguluyor üretici. Eskiden sadece isim değiştiriyordu artık bacak dizilimini de değiştiriyor. TFA9843J nin 8 ve 9 numaralı bacaklarını ters takarak değiştirebilirsiniz.
  • Selo-man kullanıcısına yanıt
    hocam yani bt9843 te vcc 8 iken tfada bu 9 mu yanlış mı anladım , tam olarak nasıl olacak bu bağlantı
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axelfoly

    hocam yani bt9843 te vcc 8 iken tfada bu 9 mu yanlış mı anladım , tam olarak nasıl olacak bu bağlantı
    yok mu bir bilen nasıl olacağını
  • Merhabalar,


    BT9843'ün muadili TFA9843J adlı entegre doğrudur. Doğru olduğunu şu an bass hoparlörü çalışan Creative 5+1 ses sistemimden biliyorum. 5+1 Ses Sistemi Entegre Yanması LÜTFEN YARDIM Ben de forumdan öğrendim, paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim fakat adam akıllı detay paylaşmadıkları için de kendilerine biraz kızgınım.


    Şimdi gelelim TFA9843J'yi devre kartına nasıl monte edeceğinize;


    Eski Entegreyi Sökme: Bunu yaparken dikkatli olun hatta pek tecrübeniz yoksa bilen birine yaptırın. Ben sökerken devre kartını berbad ettim bakırlar plaketten kısmen kalktı. 5+1 Ses Sistemi Entegre Yanması LÜTFEN YARDIM  Ama kalkması bir nebze de olsa işime yaradı. Nasıl işime yaradığını devamında anlayacaksınız.


    Bacak kıvrımları: Her iki entegrenin bacaklarının kıvrımları birbirinden farklı. BT9843'ü bacakları sola bakacak şekilde yere koyduğunuzda üstten 1 numaralı bacak önde olacak şekilde kıvrılmış fakat TFA9843J'de tam tersi 1 numaralı bacak geride olacak şekilde üretilmiş. Sorunsuz montaj yapabilmek için TFA9843J'nin bacak kıvrımlarını BT9843 gibi yapmalısınız. (ince ağızlı bir kargaburnuyla çok rahat yapılabilir, iki entegreyi de elinize aldığınızda ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız, bu işlemi gerçekleştirirken dikkatli olun malumunuz entegrenin bacakları hassas)

    5+1 Ses Sistemi Entegre Yanması LÜTFEN YARDIM
    5+1 Ses Sistemi Entegre Yanması LÜTFEN YARDIM

    Fotoğraflarda her iki entegrenin de orijinal dizilimi. (TFA9843J biraz yıpranmış olabilir kusuruna bakmayın .s)


    Montaj: Bacak kıvrımlarını hallettikten sonra bozuk BT9843 nasıl monte edilmiş ise aynı şekilde devre kartına yerleştiriyoruz. fakat 8 ve 9. bacaklar birbirinin yerine lehimlenecek. Bunu ben şu şekilde yaptım; 8 ve 9 nolu bacakların olduğu yerdeki bakırları plaketten kazıdım, zaten arızalı entegreyi sökerken kalkan yollar olmuştu zor olmadı. :) ve yolları takip ederek 8 numaralı bacağı küçük bir kablo ile 9. numaralı bacağın bağlanması gereken yere lehimledim. Aynı şekilde 9 numaralı bacağı da 8 numaralı bacağın bağlanması gereken yere lehimledim. (köprü attım diyebiliriz sanırım)


    Not: Yok tersten takacaksın yok takla attıracaksın diyen arkadaşlar haksız değil o şekilde de yapabilirsiniz ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bacak kıvrımlarını düzenlemek yerine tersten takmak elbette daha kolay fakat bu durumda soğutma sağlamak için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İlla tersten takacağım diyorsanız bacak kıvrımlarına kesinlikle dokunmuyorsunuz olduğu gibi takıyorsunuz entegreyi ve yine 8 ve 9 nolu bacakların yeri yine değişecek.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.