Şimdi Ara

5+1 ses sistemi arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncellikle merhabalar. Yaklaşık 4 ay önce elimde bulunan "Asahi" markalı 46w gücünde 5+1 ses sistemi, çalışır haldeyken birdenbire ışıkları söndü ve subwofer'dan sanki motor sesi gibi ses geldi. Ses geldikten sonra hemen fişten çektim. Tekrar taktığımda hiç çalışmadı. Akabinde elektronikle uğraşan, radyo tamir eden bir dükkana götürdüm. Çıkışı yanmış dedi hallederiz yarın gel al dedi. Büyük olasılıkla entegreyi değiştirdi. Herneyse gittim aldım eve geldim uyduları falan taktım sorun yok, ilk başta gayet güzel çalıştı, lakin sesi yükseltince aynı sorun tekrardan lüks etti. Tekrardan elektronikçiye götürdüm yapmak için bayağı bir uğraştı diyotları falan değiştirdi ama iflah etmedi. En sonunda trafo yanmış dedi. Ama yaklaşık 4 aydır uygun trafo bulunamadı. Ve sistem 4 aydır dükkanda yatmakta. Sizce sorun gerçekten trafodan mı kaynaklanıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabahmavisi -- 19 Nisan 2016; 19:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Anlayan birisi yok mu acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • santral mı kardeşim bu trafo yansın. elektrik beselemesi yanmıştır. yani bilgisayardaki psu benzeri ünite. yani bir anlamda trafo da denilebilir. 20-30 liralara çözülemiyorsa hiç masraf etmeyin atın çöpe gitsin. değmez cnkü masraf yapmaya.
  • çöpe atmak doğru;
    amma biz biraz daha zor olan diriltme yoluna gideceğiz.
    trafo işi kolay...
    elektronikçiye saygımız var. trafo dediyse trafodur. zaten hiç çalışmamasından %99 besleme hatası olduğu belli
    mesele trafo niye yandı? ya cihazdaki kısa devreden yanar ya da başka bir şeyden. trafonun sisteme güç yetirememe gibi durumu.
    cihazın trafosu üzerinde trafo çıkış voltajı yazıyorsa aynı watt ve voltaja sahip başka bir trafo temin edin değiştirin-değiştirilsin.
  • Peki sağolun. Paralel olarak fazladan bir tane hoparlör bağlamıştım onun neden olduğunu düşünüyorum. Trafo'yu internetten satın almak gerekecek sanırım çünkü parça bulamadık. Bir ara dükkana uğrayıp trofa'nın kaç volt olduğunu sorarım. Umarım internette bulabilirim. Olmazsa çöpe atarız yapacak bir şey yok ayrıca hiç çalışmıyor değil, belli bir müddet çalışıyor yapıldığında, sonra tekrar aynı sorun lüks ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabahmavisi -- 20 Nisan 2016; 13:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.