Şimdi Ara

4x50 watt anfi için ideal hoparlör kabini ve hoparlör çapı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nette sık rastlanan tda7560 ile 4x50 watt lık anfi yapmayı düşünüyorum ve hoparlörünü de kendim yapmak istiyorum. kabin ölçüleri ve kullanılacak hoparlörün çapını, cinsini kalitesini nasıl seçmeliyim?

not: ses sistemi ev için olacak. ayrıca konuyu yanlış yere açtıysam affola

• hoparlörün ve kabinin ideal ölçüsü olmadığına inananlardanım..
    insan bazen 50-60 litre kabinde koca bir woofer gümlesin ister, bazen de 16 cm'lik hi-fi hoparlörün ve pc kasası boyundaki kabinin hoş tınısını duymak ister..
    benim "cep radyosu sesini" bile özlediğim oluyor.. tamamen zevk meselesi..

şu sıralar 2x50 watt amfim için yeni kabinler hazırlıyorum.. hoparlörlerim 17 cm.. kabin boyutları 120x20x20 cm.. sesi çok hoş oldu (bence) ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız yukarıda yazdıklarımı tavsiye olarak almayın.. çünkü 16-17 cm olup RMS 50 watt verebilecek hoparlör bulmak zordur.. arkasında kendi kadar mıknatısı olması gerekir..

20-25 cm'liklere yönelirseniz daha kolay bulursunuz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kabin bu işin en kilit noktasıdır alacağın sesin frekans aralığı ne kadar hoparlor ıle alakalı ise bilki işte o hoparlor kabinsiz bir megafondur. Cok ustalık ve hesap isteyen bir iştir amatorler için hoparlor capını watt ı ve frekans aralıgını verdiğinde sana hoparlorun hacmini cizimini şeklini resim olarak veren güzel programlar var arasan cok kolay bulabilirsin...
  • hocam tda 7560 araba teyplerinde kullanılan 4 x 50 watt toplam 200 watt verebilen bir entegredir. Bu entegreyi mümkün olduğunca iyi regüle edilmiş bir adaptörle çalıştırmalısınız

kanal başına 50 watt güç veriyor bu kanallara takılacak hoparlörler min 150 watt olmalı şöyle örnek vereyim anfi 50 watt ise hoparlör 150watt 200 watt civarında olmalıdır... size uygun sürücü hoparlör ise 16 cm 2 yollu veya 3 yollu bass medium tiz veyahut 6 x 9 oval 200 watt hoparlör kullanmanızdır..

kabine gelecek olursak en öenmli unsurlardan biri hiç şüphesiz kabindir size tavsiyem örnek marka pioneer kenwood Mtx Audio gibi hoparlörlerin datasheetlerini inceleyerek oradaki orjinal kabin ölçülerinde bir kabin yapmanızdır...

kabini kesinlikle 1,8 mm MDF den yapıp vida yerine hızlı yapıştırıcı veya deniz tutkalı denen sağlam yapıştırıcılar ile hava almayacak şekilde kabin yapmanızdır... internette DIY AUDIO adlı sitede bu dediklerimi daha detail bulabilirsiniz iyi günler !!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anfi ve empedans uyumu?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.