Merhaba, çalıştığım şirkette 4Mbps internet bağlantısı var. Bir dosya indirmek istediğimde 300-350 kb hız ile indirebiliyorum. Ancak herhangi bir web sitesine girerken (Hatta google'a bile) çok zorlanıyorum. Sayfa çok çok yavaş geliyor. Bilgisayarımdavirüs olmadığından eminim(yeni kurulu sistem ile de aynı sorunu yaşıyorum). Ayrıca şirketteki diğer arkadaşlarımda da aynı şekilde sayfalar çok yavaş açılıyor. (Şirkette interneti 4 kişi kullanıyoruz ve sayfalar yavaş açılırken o sırada diğerlerinin dosya indiriyor olmadığını da biliyoruz.) Sorun ne olabilir, fikri olan var mı?
Tarayıcıdan ise Google Chrome son versiyon deneyin. Pingleri saçmalıyorsa Cfosspeed deneyebilirsiniz. DNS de ilk yanıt süresini etkiler, gerçi varsayılan TTNET DNS'leri iyidir, sadece sansürlü :D
Modemden falan desen çok dandik bir modem olması gerekir.
Benden bu kadar, diğer arkadaş ne diyecek bakalım.
İnternet arkasında çalışan aktif bir firewall var mı?Eğer varsa 80 portuna en düşük öncelik atanmış ve en az bant genişliği tahsis edilmiş olabilir.Firewall yoksa bile modemin kendi ayarlarından bu durum sağlanmış olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Gücdevani
İnternet arkasında çalışan aktif bir firewall var mı?Eğer varsa 80 portuna en düşük öncelik atanmış ve en az bant genişliği tahsis edilmiş olabilir.Firewall yoksa bile modemin kendi ayarlarından bu durum sağlanmış olabilir.
Evet ama bir döküman indirirken 300-350 kb ile indirebiliyorum. Dosya da 80 portundan indirilmiyor mu?