Şimdi Ara

[4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
8
Favori
27.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vbalikci

Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bu ekranda pip var, 2. kaynaktan gelen görüntüyü, ekranın "dört" kenarından bir yerine atayabiliyoruz değil mi? Peki bunu sadece monitör üzerinden mi yapıyoruz, bir programı falan var mı acaba?

pip özelliği donanımsal yanı monitorun desteği
    farklı seçenekler var ister ekranı tam ortdan bölüyorsunuz
    isterseniz ikinci ekranı monitorun farklı köşelerine koyabiliyorsunuz ufak boyutta
  • Hocam sana monitörle ilgili bi sorum olcak ama bilgin varmıdır bilmiyorum yada konuya hakimmisin?
  • Şimdi kullandığım oyuncu laptopumu monitöre bağlayı düşünüyorum ve bunun içinde Asus VG248QE karar kılmıştım fakat biraz araştırdım 120hz için dvi dual veya display port çıkışı istiyor.Bende ise sadece HDMI 1.4b çıkışı var sorum şu şekilde;
    -HDMI dan DVI Dual Link dönüştürücü alsam sorunu çözermiyim?
    -HDMI 1.4b destekli kablolar 2k çözünürlüğde destek veriyo bu kablo ile sorunu çözermiyim?

Eğer hiçbir şekilde 60 hz üzerinde tazeleme alamayacaksam bu monitörü alıcam.Cevabınızı bekliyorum iyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrStolas

Şimdi kullandığım oyuncu laptopumu monitöre bağlayı düşünüyorum ve bunun içinde Asus VG248QE karar kılmıştım fakat biraz araştırdım 120hz için dvi dual veya display port çıkışı istiyor.Bende ise sadece HDMI 1.4b çıkışı var sorum şu şekilde;
    -HDMI 1.4b destekli kablolar 2k çözünürlüğde destek veriyo bu kablo ile sorunu çözermiyim?

Eğer hiçbir şekilde 60 hz üzerinde tazeleme alamayacaksam bu monitörü alıcam.Cevabınızı bekliyorum iyi forumlar..

samsung monitorun bilgi sayfasında

*Supports HDMI 1.4 (3840 x 2160, 30Hz) and Display Port 1.2 (3840 x 2160, 60Hz)

yazmış hdmi üstünden 30 geçemiyor ben bunu ilkkurunca denedım hdmi 30 hz dp 60hz geçiş yapıyordu.

1.4b gelince

hdmi.org sayfasındada

"4K is a term used to describe displays with resolutions that are essentially four times that of a 1080p device – or roughly 4,000 lines wide by 2,000 lines high. The HDMI 1.4 specification supports multiple 4K formats:

3840 pixels wide by 2160 pixels high @ 24Hz | 25Hz | 30Hz
    4096 pixels wide by 2160 pixels high @ 24Hz
    "

anladığım kadarı ile 30hz geçmiyor 1.4b ler

ek bilgiler.
    http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

• quote:

Orijinalden alıntı: MrStolas

Şimdi kullandığım oyuncu laptopumu monitöre bağlayı düşünüyorum ve bunun içinde Asus VG248QE karar kılmıştım fakat biraz araştırdım 120hz için dvi dual veya display port çıkışı istiyor.Bende ise sadece HDMI 1.4b çıkışı var sorum şu şekilde;

bu monitörde hdmi'dan 60hz mümkün değil DP ile mümkün. Sorduğun öteki sorundan tam emin değilim ama 1080p'de 120hz hdmi veriyor olması gerek düzgün kabloyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 12 Temmuz 2014; 17:30:42 >

• HDMI 2.0 ile mümkün fakat üreticiler monitörlere daha bunu koymaya başlamadı.

Benim dell'in içinden mini dp kablo çıktı sadece (monitörde 1 dp, 1 mini dp ve hdmi 1.4 mevcut). 30Hz'de monitörü kullanması işkence oluyor özellikle desktopta.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar,
    Aslında bu monitör ikinci planımdaydı Asus önceliğimdi fakat şimdide sırf 120hz için böyle bi monitörü kaçırmak istemem ki HDMI'dan hiçbir türlü 120 hz almak mümkün değil gibi duruyor..
    Bu monitöründe 1ms tepki süresi,1 milyar renk ve 4K ile daha cazip geliyor fiyat farkı çok ama hiç olmazsa sistem toplarsam ilerisi içinde yatırım yapmış olurum.
  • bende aranıza katıldım arkadaşlar. yalnız bir şey soracağım. bilgisayar kapalıyken monitörde açıkkken ekranın bazı noktaları beyaz oluyor sizdede öyle mi ?
    birde yukardan baktığımda sağ altta bu şekilde küçük bir karartı var. normal kullanımda sorun çıkarmıyor ama servise göndermelimiyim ?
     [4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@M@Y -- 15 Temmuz 2014; 22:59:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenaton.

Hocam bu monitör 32 inç'mi ?

28''

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VEGETTO kullanıcısına yanıt
  • T@M@Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullan.

Monitöre kullanım açınız ne ise yani tam karşıdan bakarak kullanıyor vede gözünüze takılan bir durum yoksa bence bir sorun yoktur. Bu tarz ufak şeyler canınızı sıkmayın derim. Ancak, yine dikkatinizi çeken veya dağıtan bir durumsa hemen değişime gönderin. Umarım netten sipariş vermişsinizdir.

Bu arada oyunları game mod dışında cinema modda denedim daha hoşuma gitti.
  • Yok normal açıda sıkıntı yok eğer ilerde sorun olursa garantiye gönderirim. GAME modda oynuyorum şuan kitap gibi görüntü :-)

Bence gönderin servise. Bu bir kusurdur ve değişim isteyin internetten aldiysaniz. 2 hafta içinde koşulsuz hakkiniz var buna.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Bence gönderin servise. Bu bir kusurdur ve değişim isteyin internetten aldiysaniz. 2 hafta içinde koşulsuz hakkiniz var buna.

valla haklısınız aslında kafama takılacağına ben göndereyim olmadı. ilerde satmak istediğimde alan kişide sorun yapacaktır bunu.

https://imageshack.com/i/nlwo35j
    https://imageshack.com/i/nd4tg7yj
    https://imageshack.com/i/npsfde4j
    https://imageshack.com/i/n6dnwsxj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@M@Y -- 16 Temmuz 2014; 11:04:42 >

• O taraflarda manyetik bir sey yoksa hoparlör gibi... bence bu büyük bi kusur.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

O taraflarda manyetik bir sey yoksa hoparlör gibi... bence bu büyük bi kusur.

yaklaşık 30 cm lik bir arkada logitech in 1+1 lik hoparlöründen var ama onun o kadar aynı noktada etki edeceğini sanmıyorum çünkü seri numarasına bakarken yan çevirdiğimdede duruyordu o leke. samsung.com.tr den ürünü kaydedip destek talebi açtım. Resimleride gönderdim cevap bekliyorum. teknobiyotik direk servise gönderirseniz daha hızlı sonuçlanır bize gönderdiğinizde bizde inceleyip servise göndereceğiz 3-4 gün daha uzar dediler.
    Anladım. Iyi bakalım umarım sonraki daha sağlam olur.

• Benim monitörden ucuzmuş yala
  • Arkadaşlar bu monitörden bir kaç ay içinde almayı planlıyorum lakin crossfire r9 280x vaporx yeterli olur mu? Oyun olarak diablo 3 ve dota 2 oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onererkut -- 23 Temmuz 2014; 23:37:49 >
  • Arkadaşlar monitörümü 16.07.2014 tarihinde servise verdim.
    18.07.2014 tarihinde sorun çözüldü diye sms geldi servisten. gittim sorun bulunamadı dendi.
    Bankodaki bayan arkadaşa çektiğim resimleri gösterdim. Sizce sorun yokmu dedim gölgeyi göremiyormusunuz dedim. Görüyorum dedi, Teknik servisteki arkadaş nasıl görememiş kendisi nerede şu anda dedim. Dışarıda olduğunu söylediler neyse Teslim almadım monitörü. 4 gün boş boş beklediler. ilk 2 gününde teknik ekipler inceliyor dendi. Değişim talebimi ilettim başından beri. son 2 günde sorduğumda değişim talebimiz var samsungdan cevap bekliyoruz dendi benim sigortalar attı. Samsung la direk görüştüm değişim talep ettim size iletmiş yetkili servis sizden cevap bekliyorlarmış dedim. Baktılar herhangi bir talep yok yetkili servisle tekrar görüşün dediler. Teknik ekiple çözemiyorum sorunu, ilgilenmiyorlar kaç gündür sallıyorlar siz benim adıma arayıp kendileri ile görüşürmüsünüz dedim kabul ettiler. Görüşüp 5 dk sonra döndüler. Teknik ekip 10 dk sonra değişim talebini bize iletecek dediler. 24.07.2014 tarihinde. sikayetvar.com aracılığı ile aynı gün şikayet ettim. (http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2586556#gorusmeler )

Bu gün samsung ile görüştüm değişim talebim onaylanmış. ben görüştükten 5 dk sonra Samsung dan telefon geldi sikayetvar.com dan şikayetime istinaden değişim onayını söylediler.
    Benim sorunum çözüldü sayılır inşallah. Eğer sizdede bu şekilde gölgeler varsa ekranda bunu arıza olarak görüp benimkini değiştirdiler bilginiz olsun.

r9 290 cros yaptım bekliyorum bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@M@Y -- 25 Temmuz 2014; 21:52:36 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.