Şimdi Ara

4K BLURAY PLAYER SORUNSALI? 4K Ev Sinema Sistemi Var mı? Gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Bluray Player içeren bir 5.1 veya 7.1 hatta 9.1 li bir ev sinema sistemi almayı düşünüyorum. 2-3 ay içerisinde. Marka olarak sadece LG düşünüyorum. nedenini tam ben de bilmiyorum ama teknomarketlerde soundbar ları baya test ettim. En net sesleri LG den aldım hep. Aşağıda linkleri olan 2 sistemde karar kılmıştım. Birisi 1500TL birisi 2000Tl. Almışken en iyisini alayım diye 2000 verecektim.
    Ancak asıl olay bundan sonra başlıyor. 4K olayı kafama takıldı. Henüz 4K bir TV yok evimde. Ama tahminen 1 yıl içerisinde alırım. Millet 4K TV lere bu kadar büyük meblağlar bayılıyorlar ama piyasada ne 4K player ne de 4K film var. Duuyduğuma göre Samsung yeni bi 4K player getiriyormuş ama henüz hiç bi yerde satılmıyor galiba bulamadım zira.
    Bu konuda bir tartışma platformu oluşturmak istedim. Haydi buyrun...

    2000Tl lik LG BH9540TW
    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-BH9540TW

    1500TL lik LG BH7540TW
    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-BH7540TW

    Not: AYnı sistemlerin sonu 30 ile biten modelleri de var aralarındaki fark ne bi türlü çözemedim :)







  • Üstteki sistem bende var apartmanda oturuyorsan karakolluk olursun gece ses seviyesi 3-4 de bile olsa(max 40) duvarlar gümlüyor 2 kere alt komşu yukarı çıktı ki ice age İzliyorduk er ryan izlesek nolurdu bilmem çok kaliteli malzemesi var player i oldukça güzel sistemin 4k upscaling yapıyor dvd ler bluray kalitesine yakın bluray disc ler muhteşem ki benim tv de 4k değil full hd piyasadaki en iyi hazır sistem diyebilirim alırsan üsttekini al kesinlikle..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackbauer

    Üstteki sistem bende var apartmanda oturuyorsan karakolluk olursun gece ses seviyesi 3-4 de bile olsa(max 40) duvarlar gümlüyor 2 kere alt komşu yukarı çıktı ki ice age İzliyorduk er ryan izlesek nolurdu bilmem çok kaliteli malzemesi var player i oldukça güzel sistemin 4k upscaling yapıyor dvd ler bluray kalitesine yakın bluray disc ler muhteşem ki benim tv de 4k değil full hd piyasadaki en iyi hazır sistem diyebilirim alırsan üsttekini al kesinlikle..

    Üstteki kesinlikle daha iyi bir sistem ama 4K Playerlı Ev sinema sistemlerini bekleyesim var. Ha gelir mi? Gelirse fiyat aralığı ne olur onu bilemiyoruz. Sistemde bass ayarı yok mu gece bass ayarını kıstık mı hallolur diye düşünüyorum. Zira eski 5+1 sistemimde gece modu vardı.
  • elessar13 E kullanıcısına yanıt
    Bundada var night mode ama benim eski 1000w şampanya model sisteme göre bunda inanılmaz ses var heleki filmde 3d 9+1 moda aldığınızda resmen ortalık yıkılıyor bluray disclerde genelde dts veya truehd var orjinal dillerde gece izlemek benim için sıkıntı ve zevksiz ses açamadığım için birazda bizim duvarlarda ince sanırım üstteki hapşursa biz alttan çok yaşa diyoruz ama sistem fena 4k nın gelmesi oturması en az 5 sene bence..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackbauer J kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin gibi bizim duvarlar da kağıt gibi. Son 10 yılda yapılan evlerin hepsi aynı sanırım. Bizim ilk evimiz şu anda 35 yıl civarında olmuştur. Ne alt kattan ne üst kattan en ufak bi ses gelmezdi kalmadı o kalitede evler. Dediğin gibi gece izlemek sıkıntı ama bu hangi ses sistemini alırsan al olacak. 4K nın oturması 5 yıl dedin ya bitirdin beni naptın ya. Bu yıl fuarda 8K TV ler tanıtılacak deniliyor. Adamlar paso kandırıyolar milleti helal olsun.
  • elessar13 E kullanıcısına yanıt
    Daha full hd oturmadıki sd kanal var bir ton düşün çıkalı 10 seneden fazla oldu bluray filmler halen daha 50-60 tl kaç kişi alabiliyor?netten indirsen akk var 4k filmler birde boyut olarak devasa olacaklar elimde fury filmi var 165 gb düşün ve hiçbir tv oynatamadı takılmadan üstelik bu sistemde 4k upscaling var tercih senin ama daha ortada 4k ne player var ne film bayağı bir beklersin gibime geliyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackbauer J kullanıcısına yanıt
    Evet çok haklısın, upscalling ile idare edeceğiz mecburen bu gidişle. Yalnız başka bir sorun büyük mağazalrın hiçbirinde bu modeller yok artık. İnternetten buldum güvenilir mi o da ayrı konu. Ben yoka girince acaba 4K modeller mi geliyor diye düşünmüştüm pek öyle değil anlaşılan.
  • elessar13 E kullanıcısına yanıt
    Bende n11den aldım 1999 tl ye...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler denon x1100 x2100 ve üstü modellerde 4k video oynatma desteği var.
    Upscale ederek değil direkt oynatıyor.ben de zamanında araştırdım.
    Apartmanda oturduğum için ve biraz pahalıya denk geleceği için vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcuksert38 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bahsettiğini x2100 modelini ben de araştırdım ama amfi hoparlör EQ falan derken 4-5 bini buluyor sistem. Bir de hoparlör seçmek gerçekten çok zor, hem hazır sistemlerde arka hoparlörler kablosuz olduğundan çok avantajlı diye düşünüyorum.
  • dediğiniz gibi sistem bayağı tuzlu oluyor.hem de komşular rahatsız olmasın diye minimumda kullanacaksak ne anlamı kalacak güzelim sistemin.
    kablosuz arka hoparlörler aslında kablolu. çünkü güç çıkış kablosu var. ayrıca kablosuz özelliğini kullanmak için opsiyonel olarak ekstradan satılan aparatını da almanız gerek. o da yaklaşık 100 dolar.
  • selcuksert38 kullanıcısına yanıt
    Arka hoparlörlerin tabi ki elektrik bağlantıları olacak ama sistemden taa arkaya giden ses kablosu olmaması büyük rahatlık bence. Ayrıca o aparta hazır sistemlerde fiyata dahil oluyor. En azından benim baktığım LG ler de ve gördüğüm bi kaç Sony ve Samsung ta öyleydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.