Şimdi Ara

4gb destekli board konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Donanım konusunda çok fazla bilgim olmadıgı için size danışmak istedim.

4 sene önce aldıgım bilgisayarımı şuan test amaçlı server olarak evde kullandıgım için artık üzerindekiler yetersiz geliyor.Upgrade etmek istiyorum.Geçen ay 1gb DDR ram daha aldım (birde o fiyata) ama yinede yetmiyor.
    Üzerinde şuan
    - 2 GB DDR RAM
    - P4 2.8 HT işlemci
    Gigabyte i845G chipsetli board
    - 2 SATA HDD
    - 3 Ethernet
    - 9550 ATİ 256mb ekran kartı
    vs.

Problemim RAM in yetmemesi.Board 2gb ye kadar destek veriyor.Ben hem elimdeki DDR ları hemde alacagım DDR2 ları kullanacagım 4 GB RAM destekli bir board arıyorum.Ama marka model çipset konularında eksik oldugumdan sizden yardım istiyorum.
    2. el stabil çalışması benim için yeterli.Çok üstün bir model düşünmüyorum.Sadece bu saydıklarımı takabileceğim bir board olması kafi.

2. el olarak satan veya farklı önerisi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.
    Performanslı ve çok abartıya kaçmayan DDR ve DDR2 desteği olan bir board.

not:O/C konusunda hiç bilgim yok.Server oldugundan performans gerekli.Bu işlemci ve boardlarda O/C yapma konusunda makale, yazı vs varsa bunlarıda okumak isterim.Yeni başlayanlar grubundan makaleler.. :)

Şimdiden teşekkürler

• selam

oncelıkle elınde ddr ramlerı ddr2 ramlerle bırlıkte kullanamazsın ıkısını bır arada calıstıran bır anakart ben duymadım war olduğunuda zannetmıyorum

elındekı sıstem artık performans werecek durumda değil teknolojı olarak serverda kullanılmayacak kadar zayıf kalmıs

ddr2 ram kullanmak ıstıyorsan anakart ve cpu değiştirmen gerekli olacak

benım sana tavsıyem ıslemcı ve p35 chıpsetlı anakart 2x1 gb ddr2 ram ,elındekı hdd leride (bırbırının aynısı ıse) raid yaparak kullanman olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 26 Haziran 2008; 5:19:24 >

Haklısın sistem artık çok eski.. değişmesi gerekli.
    Peki ben sadece bu üzerindeki işlemciyi destekleyen bir board la değiştirsem eskisini ? sadece ana amacım 4gb desteklemesi ki rahat rahat çalıştırayım sanal sunucuları.Nedir önerin ? 2. el pazarında varsa oradan alırım zaten.

Bu arada ilgin için tekrar teşekkürler
  • hocam sızın dedığınız ram olayı soyle uzerınde hem ddr hemde ddr2 ramlerın takılabıleceğı 2lı slotlar halınde olan combo dıye tabır ettığımız ankartlar war burda ok.yız ama benım bıldığın bu tarz anakartlarda butun slotlara ram takamazsınız ya ddr olanları kullanacaksınız yada ddr 2 olanları ben bu sekılde bılıyorum yanlısım warsa daha bılgılı arkadaslar duzeltır

sızın kullandığınız ıslemcı buyuk ıhtımalle soket 478 bır ıslemcı eğerkı soket 478 ıse bunu destekleyen yenı anakart yok ama soket 775 ( lga) ıse pıyasadakı bı cok anakart bu ıslemcıyı destekler

sen bu sısteme 10 gb da ram taksan artık bu sıstemden pek fazla hayır bekleme elektronık komponentlerınde bır omru war yıllar sonra ılk gunkı performansını wermıyor zamanla performans dusuyor

o acıdan yenı bır sıstem alman her acıdan daha faydalı olacaktır ama ısın maddı boyutu senı zora sokarmı bılemıyorum

eğer 2.el board alacaksan ıslemcıde soket 478 ıse en guzel verım alacağın anakartlar "ASUS P4P800" VE "GIGABYTE GA-8IPE1000-G" soket 478 den bu anakartların hatırı sayılır performansı wardır

lga alırsanda saten suandakı guncel ankartların bırını tercıh edebılırsın

ama yınede benım tavsıyem p35 chıpsetlı kalıtelı bır anakart , cıft cekırdek işlemcı , 2*1 gb yada 2*2 gb ram ve raıd 0 seklınde bağlı hddler

edit: 4 gb ram i wın xp desteklemıyor dıye bılıyorum aklınızda olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 27 Haziran 2008; 6:40:50 >

• http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2206

ddr2 2GB ram 38.5dolar+kdv

ben 4 tane aldım 188ytl (kdv dahil) odedim, toplam 8GB oldu sende uygun anakart bulursan boyle birşey yapabilirsin
  • eldekileri satıp ob vga ya sahip anakart ve giriş-orta seviye bir işlemci alabilirsiniz(E2160,E2180,x2 4200,X2 4400 gibi)..ddr2 ram ler zaten ucuz..bence eldeki üzerine ısrar etmek yanlış olur.

SOKET AM2 AMD-ATHLON 64 X2 3600+ AM2 48.0000 USD 1 48 USD + KDV(fiyatına göre harika)
    SOKET AM2 BIOSTAR-TA690G 70.0000 USD 1 70 USD + KDV
    DDR2 SDRAM VERITECH-2 GB DDR2 800 38.5000 USD 2 77 USD + KDV
    TOPLAM : 195 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 230,10 USD

ram 2*2 gb..fiyatlar gigatek.com.tr...anakart üzerinde görüntü yongası var..

bu arada ddr ve ddr2 ramleri bir arada kullanamazsınız..ddr2+ddr anakart var ama ya ddr yada ddr2 seçip kullanmak için...yinede o sisteme yatırım önermem...eldekini satıp bişeyler kurmak mantıklı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 27 Haziran 2008; 17:17:39 >

Evdeki sistem sadece test amaçlı kurulan bir sunucu.Enterprise sürümü 32gb ram desteği var.Aşırı işlem yogunlugu olmadıgından ısınma pek olmuyor.. diğer sistemleri bilmiyorum ama dün ilk defa 44 derece işlemci ısısını gördüm.hiç yükselmiyor bu bendeki.şuan 34 de.

Önerilerinizi dikkate alıcam çok teşekkürler..
    Sanırım elden çıkarıp bir sistem kurmak en iyisi olacak.

@ usb2.0 ;

önerini inceliyorum şimdi.Ekran kartının yetip yetmediğini araştırıyorum.2003 server üzerinde COD4 oynamak gibi bazı garip huylarım var ara sıra :) ati 9550 açıyor ama herşey low tutuldugunda.. yeni kartın daha iyi olmasını istiyorum o yüzden.
    Board benim için yeterli keza işlemcide öyle.fiyatlarda çok pahallı değil hatta iyi baya..

• cod4 oynamak istiyorsan 690G anakartlardaki ekran kartı yetmeyecektir..o takdirde ya 2. el bir ekran kartına yönelirsin yada amd nin 780G chipsetli anakartlarına..780G lerdeki vga cod 4 oynatır..öte yandan 2. elde 50-60 ytl ye alacağın 7600gt,1650xt tarzı bir ekran kartı(forumun 2.el bölümüne yada gittigidiyora bakabilirsin) hepsinden iyi oyun performansı sunacaktır..tavsiyem 690G anakart ve harici ekran kartı yönünde olur..sonuçta 690G ler ile 780G ler arasındada en kötü 30-40ytl var..ucuz 780G anakartlarda olabilir ama anakart stabilite için önemli parçadır..ucuza kaçılmasını önermem..bütçeyi aşar dersen yine 30-40ytl ye alacağın x1550, 1300pro,6600 gibi ekran kartlarıda cod4 oynatır...(128bit ve 256mb olan modellere bak)..yine 10-20 fazla vermek ilerdeki oyunlar açısından mantıklı olur..param var dersen 80-90ytl ye 2. el 8600gt de alınabilir bu işin sonu yok tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 28 Haziran 2008; 1:52:53 >

•  4gb destekli board konusunda yardım

233usd + kdv

forumdan nvıdıa 6600gt yada 7600gt , atı 1600 pro yada 16550xt kart alırsan canavar gıbı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 28 Haziran 2008; 4:56:34 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.