Şimdi Ara

49k'Dan Mezuna Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sınav sonucum yukarıda .5 Ağıstosta başlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun umarım istediğin sonucu seneye alırsın.
  • Dershaneye gidip gitmemek konusunda hala kararsızım.Yukarıdaki sonuca bakarak ne tavsiye edersiniz ?

• Up

• Hocam 45k gibi bir sıralamadan mezuna bırakıp bu sene sayısalda 11k civarı bir sıralama elde ettim. Dershanesiz. Sadece dershaneye benzer bir kursla haftada bir denemeye gitmek için anlaştım, farklı yayınların denemelerini yapıyorlardı. Ona uygun fiyat ödeyerek haftada bir denemelerine katıldım, öneririm.

Kimisi kanlı canlı biri ister kimisi buna gerek duymaz. Çok kişisel mevzular bunlar. Evde veya kütüphanede kendin internetten çalışmayı denedin mi? Benim fikrimce dershanede olup da internetten edinemeyeceğin herhangi bir şey yok hatta fazlası var. Tek sıkıntın sosyallik olabilir onu da forumdan oradan buradan veya gerçek hayattan kendi ayarında ve üstünde kişilerle takılarak halledebiliyorsan hallet derim. Önemli bir detay, bu yolu yalnız yürümeye kalkarsan fazla yıpranabilirsin, dertleşeceğin sohbet edip kafa dağıtacağın birilerinin olması önemli. Fark ettiysen başarılı kişilerin genelde başarılı arkadaşlıkları vardır, kendisi gibi hedefleri olan kendi ayarında ve üstünde kişilerle gerek internetten olsun gerek de fiziksel hayattan vakit geçirirler. İşin kilit noktalarından birisidir bu. Fen liselerinin bu kadar başarılı olmasındaki ana etkendir.

Bekir Avşar'ın mezunlar için önerilerini dinlemeni, yüzde yüz olmasa da uygulayabildiğin kadar uygulamanı öneririm. Forum, bekir hoca ve öğrencileri ve daha birçok kanal, yer, oluşum.. Farkındaysan internet sana kendi ortamını, dershaneni oluşturma imkanını ücretsiz veriyor :)

Ha bu arada bir diğer dershanesiz çalışmanın ve internetten çalışmanın zor yanı ise İRADE. Bu herkesin sandığından daha ağır bir yan dostum. Öyle kimse evden, internetten kendi başına çalışıp kazanmayı, mezun olmayı kolay bulmasın her işin kendine has zorlukları var. Tecrübe etmeyen bilemez. Mezuna kalmayan anlayamaz. Ama bu şekilde hedef ve hayallerle mezuna bırakan bilinçli, sorumlu bireylerin üstesinden gelemeyeceği korkulacak bir sorun da değil kardeşim merak etme :)

Kısaca KENDİ ADIMA konuşmak gerekirse dershanesiz bal gibi kaymak, pekmez gibi de olduranlar var kardeşim. Olduramayanı da var onlar da benim gördüğüm kadarıyla genellikle sınav anında kontrolü fazlasıyla kaybetmiş veya sene boyunca gerekli özeni göstermemiş kişiler.
    Araştırırsan çokça dershanesiz başarılı olmuş kişi görebilirsin. Dershaneye gidip pişman olan kendi devam eden kişileri de gördük dershaneyi savunanı da bana kalırsa kalitesiz işgüzar dershaneler, ticarethaneler çokça var ve bunların sonu yakın.

En başta dediğim gibi kişisel bir durum sana bağlı tamamen, ikisini de artıları ve eksileriyle karşılaştır sana göre en uygun olanını seç. Dershaneye gitme kararı alırsan da mutlaka hedefleri olan bilinçli kişilerle ortam oluşturmana bak derim. Olay bu çünkü, ORTAM :)

Aslında daha kendi adıma anlatacak, bahsedecek çok şeyim var fakat bu kadarı şimdilik kafi :) Zaten bunun için meseleyi toparlamam ve adeta ufak bir kitap yazmam lazım zor iş :D. Belki ileride konu açabilirim.

Soruların varsa buradan veya pm'den sorabilirsin.

NOT: DENEME ÇÖZMEK ÇOK ÖNEMLİ

• Hubatuko H kullanıcısına yanıt
    Gerek Yazılılar olsun gerek sınav süreci olsun kendim çalışırken çok daha iyi verim aldım. Ama ailem dershaneye yazılmamı istiyor.Birde Kartal’da oturuyorum ve sadece deneme için girebileceğim kurum yok.Ama şöyle bir durum da var geçen sene en az 2.5 ay salak okul sınavlarına gitmiştir.Ayrıca okul da uzaktı evime.1.5 ay hasta oldum.Evde dursam bunalıp bırakma ihtimalimde var.Dershane deneme sıralaması töder gibi sınavlardaki sıralama(denemeler gerçek sınava benzemesene) gene fikir verir bence.Gerçek sınavda son sınavımdan 4-5 arasında daha yüksek puan aldım.

• 55K dan mezuna kalarak 26K ya çekebildim.İlk senemde de mezun senemde de dershaneye veya herhehangi bir kursa gitmedim.Üstte arkadaş detaylı bir şekilde açıklamış.Benim değinmek istediğim şeyse sınav anı.Bu sene AYT'de sınav anım çok kötü geçti bunu göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    10 binden mezuna kalmak
    5 yıl önce açıldı
    7. mezuna kalmak?
    2 yıl önce açıldı
    YKS MEZUNA KALMAK MANTIKLIMI
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Hayırlı olsun çok doğru karar, ayt mat netiniz tyt matta işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor, kapasitenizi kullanamamışsınız.
    Dilerim ki bu yıl hayallerinizin ulaşamadığı yerleri seneye siz beğenmezsiniz, başarınız daim olsun.
  • Dershane konusunda emin değilim hala.

• Dershane ye vereceğin parayı özel derse verebilirsin bence. Birebir anlatımı hiçbir şey tutmuyor. Ayrıca sorumluluğun olduğu için verilen ödevleri de yapmak zorunda oluyorsun. Böyle olunca hasta olsan bile ders çalışıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakınınızda en azından öğrencilerine deneme yapan kurumlara, dershanelere bir sorun, sadece denemeler için gitmek istediğinizi buna uygun ödeme yapacağınızı söyleyin ben böyle yaptım çünkü. Her hafta 45dk-1 saat yolculukla deneme yapmaya giderdim arkadasimla. O gun de kafa dagittigim gun olurdu genellikle sadece deneme ve durum analizi yapardım; yapamadığım, yanlış yaptığım soruları öğrenirdim. Ha illa böyle bir şey yapma şansım yok kardeşim kurumlar, dershaneler izin vermiyor diyorsaniz; kaydolun bir dershaneye, kendi ihtiyaçlariniza göre kullanabilirsiniz dershaneyi. Böyle yapan da çok. Belki biraz gereksiz para gidiyor ama olsun hiç önemi yok hayatındaki önemli sınavlardan birine gireceksin sonuçta di mi kardeşim buna para harcamayacaksın da nereye harcayacaksın?

Veya arkadaşın dediği gibi dershaneye gideceğin parayla bir koç veya özel ders hocası da tutabilirsin;(Dershaneden daha pahalıya bile gelebilir gerçi orası değişken) disiplin ve yalnızlık çekmeme, biriyle dayanışma sağlama açısından da faydalı olabilir illa gerekli olmasa da.

Edafosakademik diye bir instagram hesabi var bir incele istersen. Seray abla, kendisi bir mezun koçu.

Ben yine gerçek hayatta, sanalda dayanışma sağlayacağın arkadaşlarının olmasını öneriyorum dostum. Öbür türlü gene olur ancak daha zor bir süreç geçirirsin.

• ayt kısmında matematiği yüklenin
    istediğinize ulaşacaksınız hocam
    yolunuz açık olsun
    motivasyonunuzu bozmayın sene boyunca
    motivasyon kilit nokta

• Mezuna kalanlar kaçtan kaça çekti ve Nasıl bir yol izledi ?

• ben 49kdan 10kya çektim bu sene yaparsınız hocam çalışın düzgünce
  • Hocam mf 155 binden 46 bine cektim. Her sey mümkün yeter ki azminiz olsun.

• Dershane olayı aklımı kurcalıyor.Büyük ikilemde kaldım.Mezunlar dershaneye gittiniz mü bu sene ?

• Up

• yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydamadam12 -- 28 Temmuz 2020; 14:12:36 >
  • 155 den 38 e çektim tekrar gireceğim bu yıl çok iyi çekenler var çalışırsan istediğin yere gelirsin bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.