Şimdi Ara

13k dan mezuna kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sınav sonucu tahmini 14-12 k gelecek gibi. Hedefim itü ehm idi. Bu sonuçla gelmeyecek gibi duruyor. Hacettepe yazmayı düşündüm ama babam pek razi değil bu sıralamaya tıp yazmamı istiyor. ODTÜ gelseydi tıp dermiydin diye sordum Hayır dedi. ODTU de iş ve maaş imkanı fazla olduğu içinmış.
    Babam da kalp cerrahı ve cerrahliğin zor ve az gelirli olduğunu söylüyor.Göz , Cildiye vb. bölümler için tusa yks den fazla çalışmak gerekiyormuş. Madem tusa yks den fazla çalışmak lazım o zaman mezuna kalır istediğim mesleği yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz 13k dan mezuna kalmaya değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendislikteki rekabet TUS a benzemez. İyice araştırmanı tavsiye ederim.

• Önce şunu cevapla: seneye daha yüksek yapabilecek misin? Eğer gerçekten çalıştıysan ve bir şanssızlık olmadıysa iş kumara döner. Sonra da şunu cevapla: hangi mesleği yapmak istiyorsun? Bu iki soruya cevabın netse zaten yapacağın şey bellidir.
  • Hocam netlerinizi yazar misiniz

• Doktor olup da iyi bir uzmanlık kazanmak için belki 1 belki iki yıl TUS çalışır, biraz daha rahatlarsın,

Ama mühendislikte öyle olmadığını düşünüyorum,
    İyi bir mühendis olup bir şeyler ortaya koymak için de çok çalışmak lazım, uzun yıllar çabalamak lazım,

• Bence kalınmaz. Senin istemediğin sıralama benim gibilerin hayali

• 16.8 k dan mezunum 2.5 k bekliyorum obp 77

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    49k'Dan Mezuna Kalmak
    6 yıl önce açıldı
    10 binden mezuna kalmak
    5 yıl önce açıldı
    7. mezuna kalmak?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence kalınmaz.O sıralamaya iyice bir araştırma ile seni memnun edecek bir bölüm çok rahat bulunur.İtüde diğer mühendislikler geliyor olabilir bakmanı öneririm.

Hayatta insan kendini tek bir şeye bağlamamalı.Hayat sana bazen çok farklı kapılar açabiliyor.Ben tıp istiyordum.İki senede denedim olmadı.Şimdi gazide makine okuyorum.Ve gayette memnunum.Hatta şu an diyorum ki mühendislik bana daha uygunmus, çevremin gazıyla tıp istiyormusum.O yuzden dostum sen kafanda kendi planını kur ama biraz da esnek ol.Senin çok kötü diye düşündüğün bir yer senin için çok hayırlı olabilir.Her sey gönlünce olsun
  • Eğer bilinçli bir şekilde hedeflerinin farkında isen mezuna kalmanda problem yok ben de 6.3k dan mezuna kaldım. Ayrıca ne iş yaparsan yap meslektaşlarından sıyrılmak için bir şeyler yapmalısın. Tıpta bunun adı TUS mühendislikte birtakım başka şeyler. İyice araştırıp öyle karar vermelisin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam netleri yazar mısın
    Kalma mezuna falan riskli sıralama. Seneye ne yapacağının garantisi yok. Şans faktörü çok etkili.

• Talatpasha T kullanıcısına yanıt
    Tyt den emin değilim 90 civarı
    Ayt 67.75

• Çok idealistsen kal yoksa riskli

• Arkadaşlar tıpı istemiyorum hedefim baştan beri mühendislikti. Babamın şartları çok yoğundu ondan da etkilenmiş olabilirim

• Hacettepe elektronik İTÜ'ye göre çok kötü değil zaten kalmak istemezsen yaz rahatlıkla.O sıralamadan yazacağın tıp da çok iyi olmayacaktır.Kalırsan dereceye oynayabilirsin tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 19 Haziran 2019; 14:17:3 >
  • Adam gibi fen denemesi bile bitirmedim. Bazı özel sıkıntılar sebebiyle iğrenç bir yıl geçirdim.

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde itü deydiniz sanırsam. Ben savunma sanayinde çalışmak istiyorum lakin aselsen daki mühendislere baktım bin küsür tane Odtü lü üç yüz küsür hacettepeli var. Zaten okula erken gitmişim mezuna kalsam pek bir şey fark etmeyecek gibi. Bilemiyorum kararsızım

• ebcc E kullanıcısına yanıt
    Dostum savunma sanayisinde çalışmak istiyorsan ankaradaki üniversiteleri tercih etmen daha karlı.Yukarda yazdım ben de gazide okuyorum.İyi bir ortalama yaptığın takdirde aselsandan aday mühendislik öneriyorlar.Hacettepeyi düşünebilirsin sen de.
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın ama ben maddi durumu iyi bir ailede büyüdüm babam haklı olarak prestijli bir okuldan mezun bir mühendis olmamı ya da doktor olmamı istiyor ki küçüklüğümdeki şartlarım sağlansın.

• İtü ehm için kalınır👍

• ebcc E kullanıcısına yanıt
    Hocam babanın da senin de tek takıldığı şey üniversitenin ismi.Elbette odtü hacettepeden çok daha iyi bir üniversitedir.Ama bu bir uçurum olduğu anlamına gelmez.Üniversitenin imkanlarını kullanacak ve kendini yetiştirecek yine sensin.Maddi durumunuz iyiyse o halde bilkent gibi özel üniversiteleri de düşünmeni öneririm. Her şey gönlünce olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.