Şimdi Ara

4690 İŞLEMCİM ÇOK ISINIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar Asus'un z97-a anakartına takılı stok soğutucu ile kullandığım i5 4690 işlemcim oyun sırasında 70 derece ortalama olsada 80 dereceyi anlık gördüğü oluyor. Stok soğutucu için normal diyebilirsiniz ama herhangi bir overclook yapmıyorum, bana anormal bişeyler var gibi geliyor. Kullandığım ekran kartı msi gtx 980 onun işlemciyi doğrudan bu kadar zorlayacağınıda çok sanmıyorum kaldı ki ekran kartı hiçbir oyunda 70 dereceye bile ulaşmıyor işlemcinin bu kadar ısınması gerçekten çok garip. İşlemci yanması gibi bir durum olabilir mi ? kullandığım kasada 6 tane de kendinden fan olduğunu belirteyim (kasanın linkihttp://www.gold.com.tr/gigabyte-sumo-y-1000w-atx-siyah-kasa-gz-zsubwb_u )







  • fakemessiah kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz yeni ise termal macunu da yenidir diye düşünüyorum, hatam varsa düzeltin.

    Sıcaklık değerlerini başka 1-2 program ile daha ölçerek karşılaştırın bence, BIOS'dan da bakın çünkü özellikle sıcaklık değerleri programa göre çok fazla değişiyor. BIOS'da bile sıcaklık için çelişkili değerler görebilirsiniz.

    Eğer sıcaklık işlemcinize zarar verebilecek noktaya kadar yükselirse sistem otomatik olarak restart yapar ve işlemci yanmaz.
  • Normal gayet isiniyor o islemci :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal.Yine de içinizin rahat olması açısından bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için. Bende çok sorun olacağını düşünmedim aslında ama tomshardware'de bu işlemcinin güvenliği için 77 dereceyi geçmemesi gerektiği yazıyordu. Noolur noolmaz dedim yani. Sizce bu soğutucu termal macunla yeterli olur mu?http://www.aliexpress.com/item/CPU-cooler-2pcs-8025-fan-2-heatpipe-tower-side-blown-Intel-LGA-775-1155-1156-AMD/1953485084.html?spm=2114.32010308.4.2.R9KrTW



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakemessiah -- 8 Haziran 2015; 22:34:07 >




  • Macunla pek olacak iş değil.İşlemci yeniymiş zaten.En iyisi yukarıda linki atılan gaia 2yi almak.Isıdan tamamen kurtulmuş olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakemessiah

    Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için. Bende çok sorun olacağını düşünmedim aslında ama tomshardware'de bu işlemcinin güvenliği için 77 dereceyi geçmemesi gerektiği yazıyordu. Noolur noolmaz dedim yani. Sizce bu soğutucu termal macunla yeterli olur mu?http://www.aliexpress.com/item/CPU-cooler-2pcs-8025-fan-2-heatpipe-tower-side-blown-Intel-LGA-775-1155-1156-AMD/1953485084.html?spm=2114.32010308.4.2.R9KrTW

    İşlemci sıcaklığının 70 dereceyi geçmemesi gerekiyor, çünkü bu değerden sonra işlemci 'thermal migration' yaşamaya başlar. Başka bir deyişle işlemci fiziksel olarak hasar görmeye başlar. Ömründen gider yani.

    Önceki mesajımda dediğim gibi sıcaklık ölçümü için farklı programlar deneyin mutlaka. İşlemcinin sıcak olduğundan eminseniz; ilk önce stok fanınızı, termal macun yeniledikten sonra tekrar takın, yetmezse o zaman yeni bir soğutucu alırsınız.




  • Bende i5 3570k var bu sıcaklarda oyunda en fazla 65 ekran kartı msi gtx760 oda ocli halde 62 😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik olarak mobo vcore autoda fazla vermiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stock sogutucu icin normal degerler, o islemci oc yapilmadan oyunlarda 70-75 derecede calisir. Eger 60'lara dussun isterseniz 100 lira civarinda bir hava sogutucu isinizi gorecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci için 60°'den yukarısı sıkıntı sayılır. Sorunu çözmek için odaya klima bile takabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monaktus

    İşlemci için 60°'den yukarısı sıkıntı sayılır. Sorunu çözmek için odaya klima bile takabilirsiniz.

    70° gayet normal. Stok fan o kadar yetiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx 8350 için sıkıntı yaratıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monaktus

    İşlemci için 60°'den yukarısı sıkıntı sayılır. Sorunu çözmek için odaya klima bile takabilirsiniz.

    Klima takınca islemcinin soguyacagi mantigini ilk defa sizden duydum
    kardeşim o değerler çok makul sonuçta stok fan var bence ilerleyen vakitlerde sogutucu alirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkanenes kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi soğutmak için ortamdaki hava kullanılmıyor mu? Oda sıcaklığı ne kadar fazla olursa işlemci o kadar yüksek sıcaklıkta çalışacaktır. Kışın elde ettiğiniz sıcaklıklarla yazın elde ettiğiniz sıcaklıklar aynı mıdır?
  • sonrada amd ısınıyor derler
    şimdide soğutucu öneriliyor soğutucu aldıktan sonra intel almanın ne mantığı kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes P.

    sonrada amd ısınıyor derler
    şimdide soğutucu öneriliyor soğutucu aldıktan sonra intel almanın ne mantığı kalıyor.

    evet iki markaya da soğutucu almak gerekiyor sıcak işlemci ve ses istemiyoruz diyenler için.soğutucu bir lüks değildir ama bazı insanlar stok fanla da kullanabiliyor almayana niye almadın alana niye aldın dememek lazım.sizin itirazınız sanırım 8300 serisine bir de fan alınca intel 4460 alırım diyenler için ama 4460'a da fan alınsa uygun olur o yüzden haklısınız buna fan almazsak ucuz oluyor hesaplarına girmemek lazım.her işlemciye soğutucu alacakmış gibi hareket etmek lazım.
  • bios üzerinden el ile voltaj girmeyi deneyin, turbo boostu kapatıp, işlemciyi 3.5ghz'e downclock'layın. 1,10 volt vermeniz yeter ve artar bile. (muhtemelen 1,325v tanımlıdır şu an.) hatta daha sonra ince ayar işe 0,85'lere kadar düşürebilirsiniz. bu işlemden sonra sıcaklıklar kafadan 15 derece düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle güzel özetlemişsiniz bence de stok fanla olmuyor artık keşke firmalar bu soğutucular yerine 50 lira işlemci fiyatını yükseltse adam gibi soğutucu koysa amdden böyle bi hareketi beklerdim fx'in çıkışıyla beraber
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.