Şimdi Ara

4670k AI suite 3 mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.biostan oc yapmayi cok iyi bilmedigim icin ai suite 3 le oto oc yapmak istedim.anakartim asus z87 pro islemci 4670k tt frii advanced fan gskill ripsjaw 1333 2×4 gb cl7.AI suitte 4 way optmizasyon secenegini tikladm islemci 4.7 ye cikti ve mavi ekran verdi.sonra reset atti ancak 5 6 kez ustuste reset atti surekli mavi ekran hatasi verdi.normalde max hiza cikip 1 kez mavi ekran veiryordu.sonra optimize ediyordu.sorun neyden kaynaklaniyo olabilir.yardim edecek arkadaslara simdiden tesekur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar yokmu hic basina benzeri bi sorun gelen yada aciklama yapabilecek?

• Bıosu resetleyin ve öyle tekrar deneyin.Anlaşılan program işlemciyi stabil hıza çıkaramadığı için boot etmeden mavi ekran alıyorsunuz.Anakartın bıosundan defaulta alıp tekrar deneyin olmazsa cmos ile bıosu fabrika ayarlarına getirin.4.7 ghz yüksek bir hız ve bu hız için anakartta fazlaca voltaj vermiştir.En güvenli yol kendinizin manuel olarak oc yapmasıdır bir dahakine şansınız yanınızda olmayabilir.
  • Aynı işlemciye ve anakarta sahibiz. Sistemi ilk topladığımda ben de AI Suite ile OC denemesi yapmıştım; program her bir çekirdek için kendince stabilite testi yapıyor ve mavi ekran alana kadar çarpan yükseltiyor, sistem mavi ekran verdiğinde de çarpanı bir öncekine getirip testi diğer çekirdek için tekrarlıyor. Benim sistemim bu şekilde stabil olarak çalışmadı, Prime95 testini başlattığımda mavi ekran alıyordum. Sonrasında tüm ayarlamaları BIOS üzerinden kendim yaptım ve sistem şu anda OCCT, Prime95, LinX gibi stres testlerinden sorunsuzca geçiyor. Size de önerim overclock işlemini AI Suite yazılımı ile değil BIOS üzerinden sizin yapmanız olacaktır. Zaten işlemcinin 4.7GHz'de çalıştığını yazmışsınız ki bu değer i5-4670K işlemcilerin çoğu için yüksek voltaj isteyen ve dolayısıyla hava soğutma ile rahat soğutulamayacak bir değer.
  • Manuel olarak yapmayi bilmiorum ama iyice arastirip ogrenmeye calisiyorum.bu arada ben ai suit voltaj vermiyo saniyordum.

• tupac3385 kullanıcısına yanıt
    Evet biraz araştırıp öyle oc yapmaya başlarsanız işlemler daha kolay olacaktır size şöyle yardımcı olayım.Soğutucunuz yeterli ise günlük kullanım için 1.3 v üstünü geçmeyin ghz ise 4.2-4.5 arasında bir değeri en uygun voltajla bulup sorunsuzca kullanabilirsiniz.Anakartınıza ait videolardan yada asus forumlarından çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.Stabilite testi içinde prıme95 yerine aıda64 stabilite testini öneririm her ne kadar prime kadar ısıtmasada tüm sistem stabilitesi ve haswell işlemciler için önerilen bir programdır.Prime ise daha çok extra güçle gelen ısıtma özelliği nedeniyle çok çabuk 90 lı derecelere işlemciyi çıkarabilir.1 saat civarı test yapıp sıcaklıklarınız 90 c geçmezse sorun olmaz.Oyunda vs. ise zaten bu testler kadarda ısınmaz.Oc yapmadan öncede hem asus programlarının hemde anakart bıosunu güncel tutmayı unutmayın.

• Bilgiler icin tesekur ederim hocam .tam detayli ogrenmeden yapmicam ama bahsettiklerinize dikkat edecegm yaparken.daha once hic denemedigim icin biraz karisik geliyo suan:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ai suite sacmaliyo hep.ogrenebilirsem kendim yapacagim manuel olarak.hayirlisi

• O.c Manuel olarak yap Voltaj değerlerini Ghz yi yükselttikce ver. Sen işlemci hızını yukseltmişin ama Voltaj Mutlaka az Geliyor Manuel olarak yaparsan sorunsuz kullanırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.