Şimdi Ara

45W amfi 100W hoparlöre çok gelirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar marantz pm6004 amfi ve monitor audio bx2 hoparlörüm yeni ulaştı elime. sesi fln çok güzel tam ayarında kulağıma da gayet hoş geliyo. benim müzik/kulak çizgim bu. ancak amfide hoparlörde 8ohm empedans değerine sahip olduğu halde bu 45 wattlık amfi 100wattlık hoparlöre çok geldi sanırım. sesi yarıya kadar açtığım da üst üste bas vuruşlarında titreme oluyo.bunun sebebi başka bir şey olabilirmi ? yoksa gerçekten amfi büyükmü oldu yada hoparlör küçükmü oldu ? Üstadların yardımını bekliyorum.

Not: ses %45 civarına kadar açıkken yükseklik ve kalite bakımından gayet tatmin edici.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aryel

Arkadaşlar marantz pm6004 amfi ve monitor audio bx2 hoparlörüm yeni ulaştı elime. sesi fln çok güzel tam ayarında kulağıma da gayet hoş geliyo. benim müzik/kulak çizgim bu. ancak amfide hoparlörde 8ohm empedans değerine sahip olduğu halde bu 45 wattlık amfi 100wattlık hoparlöre çok geldi sanırım. sesi yarıya kadar açtığım da üst üste bas vuruşlarında titreme oluyo.bunun sebebi başka bir şey olabilirmi ? yoksa gerçekten amfi büyükmü oldu yada hoparlör küçükmü oldu ? Üstadların yardımını bekliyorum.

Not: ses %45 civarına kadar açıkken yükseklik ve kalite bakımından gayet tatmin edici.

merhaba , bildiğim kadarıyla amfinin gücü yetersiz kaldığında da böyle bir durumla karşılaşılıyor, zaten yazdığın değerlere göre de amfinin gücü hoparlöre göre daha düşük. okuduğum yazılarda amfinin gücünün hoparlörün gücünden biraz fazla olması öneriliyordu. bilgili arkadaşlar yanlışsa düzeltirler.

• bu arada iyi günlerde dinlemek nasip olsun, hem amfin hem hoparlörlerin incelemelerde olumlu yorumlar alan cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafak76 -- 13 Şubat 2013; 12:25:23 >
  • Tam tersi olsaydı yani anfiniz 100w hoparlörleriniz 45 watt olsaydı emin olun şu anki sıkıntıyı yaşamazdınız Anfinizin thd oranı nedir bilmiyorum ama, sanırım yüksek? Anfiniz hoparlörleri değil kendini zorladığından dolayı ses bozuluyor
  • sağolun verdiğiniz bilgi içimi rahatlattı :) ben gerçekten çok ters düşünmüşüm demekki.enteresan geldi zaten çünkü yarı yarıya fark var.ses kalitesi olarak da çok memnunum zaten.cesajans hocam size bir sorum olcak bu arada.ben bu hoparlörleri bağladım ama doğrumu bağladım bilmiyorum.sizden uzman yardımı istiyorum
  • Birde ben sesi yarım dahi açmadan böyle bozuldu. Amfim o kadar güçsüzmüymüş ya :)
  • Estafurullah "uzman" benim bulunduğum konumum için yüksek bir rütbe oldu.

Hoparlörleri düzgün bağlamışsınızdır muhtemelen, Bir zorluğu olmadığı kanısındayım? :)
    Nasıl bağladığınızı tarif ederseniz bu sorunuza cevap vermek dahada kolaylaşır

ALllahalla? sesi genelde yarım açtığınızda zaten 10-20watt civarı bir kazanç oluşturur. Bu ses seviyesinde nasıl olurda bozulur anlayamadım açıkçası? Anfi üzerinde bas tiz kazanç potları mevcutmu? mevcutsa "0" db de deneyin lütfen belki bass seviyor ve bass potu sonuna kadar dayıyor olabilirmisiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sağolun verdiğiniz bilgi içimi rahatlattı :)

Bu konudada tersini dusunuyorsun yanlis olarak.

Hoparlorler guclu amfiden degil, zayif amfiden zarar gorurler.
  • Hocam şöyle ki; amfi de a ve b çıkışı var, hoparlörlerin arkasında da H ve L olmak üzere 2 giriş var, bu hoparlör arkasındaki girişlerin arasında bir köprü de var, ben L kısmının + ve- bağlantısından kablomu amfinin a çıkışındaki + ve - ye düzgün bir şekilde bağladım. doğru yanları mı kullandım emin olamadım.

Evet bütün potlar ortada yani 0'da. ses de %40 45 e kadar sıkıntı yok, sonrasında üst üste vuran baslarda titreme oluyor. Ama bu tek vuruşlarda %60 70 de dahi bozulma olmuyordu. Tam bir inceleme yapmam lazım sanırım. Hoparlör ve amfinin de empedans değeri 8 ohm.yanlışlık yapmadıysam doğru bağladıysam tablo bu yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Hoparlör zayıf amfiden zorlanmaz diye düşündüm ben düz mantıklı ama acemiliğime verin. Açıklarmısınız biraz ? Birde sizce izlemem gereken yol nedir bu saatten sonra ?
  • quote:

quote:

quote:

Hoparlör zayıf amfiden zorlanmaz diye düşündüm ben düz mantıklı ama acemiliğime verin. Açıklarmısınız biraz ? Birde sizce izlemem gereken yol nedir bu saatten sonra ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_%28audio%29

quote:

Effects of clipping

In power amplifiers, the signal from an amplifier operating in clipping has two characteristics that could damage a connected loudspeaker:

Difference between clipped and maximum unclipped waveforms
    Because the clipped waveform has more area underneath it than the smaller maximum unclipped waveform, the amplifier produces more output power. (See the waveform to the right for an example.) This extra power can cause damage to loudspeaker components, including the woofer, tweeter, or crossover, via overheating.
    In the frequency domain, clipping produces harmonics at higher frequencies than the unclipped signal. This additional high frequency energy has the potential to damage a loudspeaker's tweeter via overheating.

Other effects of clipping include:

Music which is clipped experiences amplitude compression, whereby all notes begin to sound equally loud because loud notes are being clipped to the same output level as softer notes.

Wikiden alintidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_%28audio%29

quote:

Effects of clipping

In power amplifiers, the signal from an amplifier operating in clipping has two characteristics that could damage a connected loudspeaker:

Difference between clipped and maximum unclipped waveforms
    Because the clipped waveform has more area underneath it than the smaller maximum unclipped waveform, the amplifier produces more output power. (See the waveform to the right for an example.) This extra power can cause damage to loudspeaker components, including the woofer, tweeter, or crossover, via overheating.
    In the frequency domain, clipping produces harmonics at higher frequencies than the unclipped signal. This additional high frequency energy has the potential to damage a loudspeaker's tweeter via overheating.

Other effects of clipping include:

Music which is clipped experiences amplitude compression, whereby all notes begin to sound equally loud because loud notes are being clipped to the same output level as softer notes.

Wikiden alintidir.

Hocam olan ingilizcemle okuyup anlamaya çalıştım, anladıklarımdan da benim amfinin gücünden az olan hoparlörü beslerken az güç verdiği, ancak daha güçlü bir hoparlör için hakimiyetini kaybedip sesi bozduğunu çıkardım. Yanlışsam düzeltin. Bunun üzerine size bir sorum olcak. Şimdi yapmam gereken sesi %50 civarında kullanmakmı? Değilse; ben şimdi ne yapıcam ?

• quote:

Hocam olan ingilizcemle okuyup anlamaya çalıştım, anladıklarımdan da benim amfinin gücünden az olan hoparlörü beslerken az güç verdiği, ancak daha güçlü bir hoparlör için hakimiyetini kaybedip sesi bozduğunu çıkardım. Yanlışsam düzeltin. Bunun üzerine size bir sorum olcak. Şimdi yapmam gereken sesi %50 civarında kullanmakmı? Değilse; ben şimdi ne yapıcam ?

Şimdi sen ne yapacaksın? Güzel soru, yanlış yada doğru aslında birbirinden farklı, yada uyumsuz iki başarılı ürüne sahipsin.
    Olması gereken, ya anfine hoparlör uyduracaksın yada hoparlörüne anfi.

İdare edilebilir durum : Anfinin sınırlarında müzik dinleyeceksin, distorsiyona sokmadan sınırda!

Ama anladığım kadarıyla bu iş senin canını sıktı biraz? Yinede ses renginden memnunsan sence tonlar yerli yerindeyse, ses gücünden biraz fedakarlık edebilirsin , şahsi görüşüm bu yönde.

Hiç kafana takma ve kullanmaya devam et.

Yoksa olacakları bir canlandıralım.

Muhtemelen yeni bir uyum peşinde koşmaya başlıyacaksın ve çeşitli tavsiyeler almaya başlayacaksın çevrenden, satıcılardan, en sakatıda , çok bilen audiophile dostların seni zehirleyecekler

Yapman gereken, dik durmak ve savaşmak

Şaka bir yana, zaten sesinden memnun olduğundan bahsetmiştin, kullanmaya devam et zaman içerisinde sırayla değişimlere başlarsın zaten. Ama unutma bundan sonraki alımında, sadece kendin dinle test et satıcıyı bayılt ve içine sinerek al ürününü

• Evet amfiyi distorsiyona sokmazsan zarar vermez. O sekilde kullan iste..
  • Dusuk seste problem yok yuksek ses diorsan anfin hoperlırlerınder 50 cüvarı fazla guclu olmalı.aksi taodirde yuksek seste hoperlor yeter lı gucu cekemez.anfiyi haslar.ses bozulması anfıden kaynaklı gucu yetmedıgı ıcın sacmalıo.tecrube ile sabit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaratos -- 13 Şubat 2013; 21:08:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) her söylediğinizden bilgi sahibi oldum çok sağolun.sanırım amfiyi hoparlöre uydurmam çok masraflı olur.belki bx2 leri satıp klipsch rb41 alırım yada amfime güzel müşteri bulursam onu satıp daha güçlüsünü almaya çalışırım napim artıkın öyle :)

• Güle güle kullan
  • @SemihYilmaz sağol hocam.

Problem kalmadı gibi.benim sağ hoparlörde arıza varmış.yüksek sesde basa vurdukça tweeter bozuk ses veriyo.bass da problem yokmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.