Şimdi Ara

45 NM mi yoksa 65 NM mi ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 45 nm ve 65 nm arasında ne fark var...işlemci alınırken dikkat edilmesi gereken bir unsur mu?

• üretim teknolojisi farkı var. iki transistör arası uzaklığı belirtiyor diye biliyorum. 45nm olunca daha az ısınma oluyor. overclock falan yapmıyorsanız o kadar önemli değil.
  • İşlemciler transistörlerden oluşur.İşte bu transistörler arasındaki mesafe Nanometre cinsinden hesaplanıyor.

Nanometre metrenin milyonda biridir. Az olması iyidir.Ne kadar az olursa o kadar az güç çekiyor,hızlı olur ve daha az ısınır
  • 45nm ısıya daha az dayanıklı diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slayer_

45nm ısıya daha az dayanıklı diye biliyorum

ısıya dayanıklı mı bende bilmiyorum amabir 65 nm ye göre daha az ısınıyor
    fakat oc için daha ideal belki dayanıklı olduğundan olabilir
    yada ısı üretemediği için mecbur 4000mhz de çalışıyodur garibim
    ben neden alıntı yapmıştım konu biraz karıştı

• 45nm işlemcilerin en önemli artısı, High-K Metal Gate Silicon teknolojisi ile üretimidir. Transistorlerin verimliliğini %20 daha fazla kullanır, kullanılan hafnium madde sebebiyle oxide sızıntıları 10 kat daha azdır, bu da daha yüksek saat hızları ve daha düşük ısı verir. Ayrıca SSE4'e eklenen 50 adet yeni komut seti ve %50 daha fazla cache vardır.
  • 45nm de transiztördeki kanal boyu daha kısa. Buradaki mesafe daha kısa olduğu için direnç azalıyor. Direnç in azalması demek daha az ısınması demek. Aynı zamanda bu işlemciler daha az güç çeker (boşta iken çok daha az) Aynı zamanda yeni komut setleri de içerdiğinde daha iyiler. E7200 45 nm bir işlemci olup fiyat performans açısında iyi bir işlemcidir mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar

üretim teknolojisi farkı var. iki transistör arası uzaklığı belirtiyor diye biliyorum. 45nm olunca daha az ısınma oluyor. overclock falan yapmıyorsanız o kadar önemli değil.

45nm ısınmaya dayanıklı değil diye biliorm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.