Şimdi Ara

42X20E PANASONIC PLAZMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 42X20E PANASONIC PLAZMA HAKKINDA BILSI OLAN VARMI
    SIZCE NASIL TEKNOSADA 1.499 TL
    Ekran Boyutu : 42"
    Çözünürlük (piksel) : 1024 x 768
    Kontrast Oranı : 2000000:1
    Hdmı Girişleri : 3 Adet
    Menşei : İthal
    Güç Tüketimi (w) : 215
    Programlanabilir Zamanlayıcı : Var
    Çıkışlar : Optik Dijital
    Girişler 2 : RCA
    Girişler 1 : Kompozit, Komponent
    Ekran Formatı : 16:9
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Güç Gereksinimi : AC 220 - 240 V, 50/60Hz
    Ağırlık (kg) : 26
    Model : TX-P42X20E
    Boyutlar(gxyxd) (mm) : 1029 x 704 x 334
    Parlamayı Önleyen Ekran : Var
    Hz : 100
    Picture İn Picture : Yok
    Tipi : HD Ready
    Kutunun İçindekiler : Uzaktan Kumanda

• Sormak istediğiniz özel bir şey varsa bugun mağazada inceliyecem ama detaylı değil yüzeysel olarak bakacağım. Blu-ray deniyeceğim biraz da sd ye bakacam. Görüşmek üzere saygılar,
  • SD PERFORMANS OLARAK KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM İZLENİMLERİNİ BEKLİYORUM
  • Mantıken sd performansta ıyı olması gerekır ama benı acmadı ılk ızlenımler, goruntu sankı puslu gıbıydı ve derınlık hıc alamadım 100hz ı kapattım detayı kısdım herseyı denedım gercı magaza ortamı oldugu ıcın belkıde tvye gelen sınyaldemı bırsey var dıye dusundum. Cok acele etmeyın bence x20 ıcın. benım suana kadar olan gozlemlerım ve forumdan okuduklarım ısıgında g15 gercekten basarılı bır serı. Daha detaylı ınceledıkten sonra yıne yazacagım.
  • Sd olarak kullaancaksanız ve uygun fiyatlı düşünüyorsanız ilk izlenimlerimde samsung 42b430 keskinlik ve derinlik olarak daha iyi gibi duruyor. Ama mutlaka mağaza ortamında incelemenizi tavsiye ediyorum. Fiyat iki üründe de aynı 1499. 42B430 güzel bir alternatif. Lg tavsiye etmiyorum nedenini bende bilmiyorum ama bu lg' ye ısınamadım ben :))))
  • TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMIN İÇİN EN SEVMEDİĞİM ŞEY PUSLU GÖRÜNTÜDÜR.ŞİMDİ SANA 42PQ6000 NASIL DİYE SORMAK İSTERDİM GERÇİ LG YE KARŞI ISINAMADIĞINI SÖLEDİN AMA BİMEKSTTE 1450 TL CİVARINDA HEM ÖDEMEYE 3 AY SONRA BAŞLAYACAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera1905 -- 22 Nisan 2010; 16:48:33 >
  • selam bu tv yeni bir urun mu yoksa stoktaki eskilerden mi??internette pek fazla bilgi bulamadim hakkinda..

puslu goruntu konusu ise cok gorecelidir, karsilastirdiginiz capcanli lcdler se eger.ve de magaza icerisindeki
    florasanlar altinda olma, ayarsizlik vs etken faktordur.
    plazmalardaki dogalligi diger teknolojilerdeki yapay parlak goruntulerle degismem sahsen..bu tv 2010 un modeli midir?

magazalardaki yanilticilik uzerine bir baska konu ..panasonicin en tutulan bir serisi (g15) ile ilgili hem de
    bakmanizi tavsiye ederim
    http://forum.donanimhaber.com/m_37497106/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugasa -- 23 Nisan 2010; 14:36:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 64d8000 Plazma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BENIM BILDIGIM KADAR 2010 MODEL PANASONICLERDEN BU MODEL AMA DAHA KONUYA HAKİM BİRİ CEVAP VERIRSE DAHA IYI OLUR
  • ben goruntunun puslu oldugunu soyledım ve deneyımı magaza ortamında 576i görüntüde yaptım. samsung 42B430 daha net ve derınlıgı daha ıyıydı. Ama onemlı olan ev ortamında tecrube etmek. Sanırım bunun ıcın beklemek gerekecek. Dvb t-c olması guzel bır ozellık. Blurayde de penı pek acmadı. Bugun ayrıca v10 ve g20 yı kıyasladım ben fark goremedım. 10dk lık bır ınceleme sonucu g15 hala dogru secım gıbı duruyor. F/p olarak. Saygılar,
  • 42X20E plazma sd girişi hangi film formatını destekliyor arkadaşlar...
  • teknosada bugün gördüm. 1099 lira 12 taksit
  • Bu panelin native çözünürlüğü 1024x768 dolayısıyla HD READY bile değil.
    Bu çözünürlükdeki bir panele para vermeyin derim.
    Doğru SD yayınları iyi gösterecektir ama ya diğerleri? 720p bir sinyalin içinden bile hatırı sayılır bir datayı yutacak ve o şekilde size sunacaktır. 1080p'yi hiç düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bu panelin native çözünürlüğü 1024x768 dolayısıyla HD READY bile değil.
    Bu çözünürlükdeki bir panele para vermeyin derim.
    Doğru SD yayınları iyi gösterecektir ama ya diğerleri? 720p bir sinyalin içinden bile hatırı sayılır bir datayı yutacak ve o şekilde size sunacaktır. 1080p'yi hiç düşünemiyorum bile.

Hmmm hd ready bile değil diyorsunuz, peki sizce 1024x768 deki 768 ne oluyor?
    Yada şöyle sorayım, 720p dediğinizdeki 720p nereden geliyor sizce?
    768 > 720 bilmem birşey ifade ediyor mu?( > büyüktür işareti anlamında kullanılmıştır)

Yanıltıcı bilgi vermeyelim lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 4 Aralık 2010; 22:27:03 >
  • CaRaBeeN
    1280 720 nerede 1024 768 nerede
    Ekran 16/9 ama çözünürlük 4/3, Bende olsam almazdım.
  • 1024x768 çözünürlük:
    - Uydu receiver'ını bağlayıp SD yayın izleyecek olanlar için en iyi çözünürlüktür.
    - DVD player bağlayıp upscale yapmadan DVD izleyecekler için en iyi çözünürlüktür.
    - Sadece SD tv yayını izleyecek olan eş dosta anneye babaya önerilecek en iyi çözünürlüktür. (Yada primer amacı SD yayın izleyecek olup, arada HD bağlayabileceği bir kaynağı olupta HD rip materyalleri izleyecekler için gayette uygundur)
    - HD Ready'dir ve 720p'dir
    - Gayette güzel pc,media player vb. bağlanıp 16:9 olarak 720p yayın izlenebilir.
    - 42" için ideal bir çözünürlük olup 50" için 1366x768'in daha uygun olduğu bir çözünürlüktür.

Keşke hala kaliteli 42" 1024x768 çözünürlüğe sahip paneller olsa. Örneğin Pio 4280XA gibi , Pana 42PX80 gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

1024x768 çözünürlük:
    - Uydu receiver'ını bağlayıp SD yayın izleyecek olanlar için en iyi çözünürlüktür.
    - DVD player bağlayıp upscale yapmadan DVD izleyecekler için en iyi çözünürlüktür.
    - Sadece SD tv yayını izleyecek olan eş dosta anneye babaya önerilecek en iyi çözünürlüktür. (Yada primer amacı SD yayın izleyecek olup, arada HD bağlayabileceği bir kaynağı olupta HD rip materyalleri izleyecekler için gayette uygundur)
    - HD Ready'dir ve 720p'dir
    - Gayette güzel pc,media player vb. bağlanıp 16:9 olarak 720p yayın izlenebilir.
    - 42" için ideal bir çözünürlük olup 50" için 1366x768'in daha uygun olduğu bir çözünürlüktür.

Keşke hala kaliteli 42" 1024x768 çözünürlüğe sahip paneller olsa. Örneğin Pio 4280XA gibi , Pana 42PX80 gibi

çok doğru bir yorum imzamda görünen pioneer 4280xa plazma tv sahibiyim ve çok full hd led lcd ve lcd tv meraklısını üzdüm. Bu arada karşılaştırmalar ps3 ile oyun ve blu-ray filmlerde oldu, sd yayını kıyasladık zannetmeyin.2-2,5 metrelik izleme mesafesinden 720p ve 1080p arasındaki farkı ayırt edemezsiniz.Zaten çoğu lcd tv özellikle hareketli sahnelerde 1080 satırın ancak yarısını işleyebiliyor Olay yalnızca tv de ki piksel sayısı ile bitmiyor tv nin görüntü işlemcisi hakkını veremiyorsa piksel sayısı bir şey ifade etmiyor.

• HD olarak kabul gören minimum standart 1280x720 dir ve bu çözünürlükte 921.600 adet pixel yeralmalıdır.

1024x768 çözünürlüğünde ise 786.432 adet pixel bulunur ve 135.168 adet pixel bilgi bu panellerde heba olmaktadır ne yazık ki.

Amacım kimseyi yanlış bilgilendirmek değil. Sadece uyarmak ...
    Dediğim gibi SD yayınlarda bu panellerin güzel göstermesine diyeceğim birşey yok ancak HD dünyasında da bu panellerin yeri olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

HD olarak kabul gören minimum standart 1280x720 dir ve bu çözünürlükte 921.600 adet pixel yeralmalıdır.

1024x768 çözünürlüğünde ise 786.432 adet pixel bulunur ve 135.168 adet pixel bilgi bu panellerde heba olmaktadır ne yazık ki.

Amacım kimseyi yanlış bilgilendirmek değil. Sadece uyarmak ...
    Dediğim gibi SD yayınlarda bu panellerin güzel göstermesine diyeceğim birşey yok ancak HD dünyasında da bu panellerin yeri olduğunu düşünmüyorum.

aradaki farkı izleme mesafenden senin gözün ayırt edebiliyor mu ? 900.000 tane pikseli oturup sayabilir misin? Arkadaşım kullanmadan hd dünyasında yeri yok deme yukarıda da belirttim olay yalnızca piksel sayısı değil tv nin görüntü işlemcisi vs.... ekranda oluşan görüntüde oldukça etkili.

• Sizin dediğiniz gibi olsa kimse FULL HD panellere para vermezdi değil mi?

Siz keyifle TV'nizi seyretmeye devam edin.
  • ben iddiamın her zaman arkasındayım hiç kimse 40-42 inçlik bir panelde 720p ve 1080p görüntü arasındaki farkı 2,5 - 3 metre mesafeden algılayamaz.Ama 1024*768 çözünürlüklü bir tv için HD değildir denmesi yanlıştır.Linkteki bilgileri okuyabilirsin http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm yatay satır sayısı 720 ve üzeri olan her panel dikey satır sayısı önemsenmeksizin hd panel olarak kabul edilir, hd yayınlara uygundur ve hd yayın gösterebilme yateneğine sahiptir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.