Şimdi Ara

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
1
Favori
133.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

quote:

quote:

bunlar ücretsizse ozmn teledünyanın adam gbi hd kanalı yok anlaştigı

BBC HD ile 2 belgesel. Kart paylaşımlı HD bir receiverla Hotbird uydusundan izleyebileceğiniz yayınlar. Escales, Animaux, AB Motors, Encylopedia, BBC HD, National Geo. Wild HD, National Geo. HD gibi Teledünya kanalları uydudan kolaylıkla izleniyor. Kart sharing ücretleri 6 aylık 100 lira civarında ancak senelik 100 liralara düşmek üzere. Nedeni de yerlileri artık vermekte çok zorlanmaları 2-3 ay sonra D-Smart'tan sonra Digitürk'de Kart sharing defterini tamamen kapatacak gibi gözükmekte.

En iyisi HD Linux cihaz asgari Dm800 klon veya Vu+ bir cihaz ve server aboneliği. Sırf yabancı HD yayınlar için bile alınır. Red Light mı neydi ismi o bile HD yayın yapıyor.

Digitürk pahallı, serverlı modül takılan Vu+ alacaksınız Teledünya kanallarını ana yayıncılardan izleyeceksiniz bir de D-Smart 180 lira senelik modüllü üyelik ile Türkçe içeriği çözeceksiniz tek eksiğiniz Türkçe destekli dizi kanalı olarak kalacak onu da internetten indireceksiniz. Ben ingilizce izlerim anlarım da diyorsanız zaten HD dizi ve film kanalı dolu hotbird. Yanına Astra'da çakarsanız sırtınız yere gelmez.

kendi verdikleri (uydunetin)kutusunda bu denilenler yapılabiliyormu

Teledünya'ya abone olmayıp 350 lira ile 650 çift tunerlıları 1000 liralara kadar varan receiverlarla Teledünya yerine daha iyi alternatifler sunuyorum. Teledünya bazı kanalları Teledünya abonesi olmaksızın da uydudan izlenebilmektedir. Teledünya artı sinema TV 17 lira, serverda aynı paraya geliyor. İlk yatırımı biraz daha fazla tabi. Uydunuz yoksa onları takıcaksınız, HD ve güzel bir cihaz alacaksınız ki en çok parayı bu tutucak. Minimum 350 ortalama 700 üst seviye minimum 1000 lira tutacak receiver masrafı.

dedikleriniz iyi güzelde bir anda baya bi masraf yapmak gerekiyor sanırım.

bu işlerden pek anlamadığımdan soruyorum.şuan bende tek çanak ve normal bir receveir var.şimdi dediğiniz gibi yayınları izlemek için önce sağlam hd bir uydu receveir sonra 2.bir çanak almam lazım sanırım.bunlara ek olarak başka bir şeye gerek varmı?birde alacağım bu receveir ne özelliklerde olmalı önerebilceğiniz iş görecek uygun receveir hangisidir?

Dreambox 800 HD: Klon olanları 350 liradır. Orjinali 1000 liradır. İster klon olsun ister orjinal sorunlu bir seridir. Esasen dreambox cihazların her modeli her zaman sorunludur. Ufak tefek sorunlardır,; diseqc seçme, aşırı ısınma gibi. Fiyatı sürekli düşüştedir. Sene başında 500 liralarda olan cihazı gittigidiyorda şu an 350'ye satıyorlar. Harici HDD bağlanabilir, HDMI çıkışı yerine DVI çıkışı vardır.

Vu+ Solo: 680 lira distrübütör perakende fiyatıdır. Uydu forumlarından izlediğim kadarıyla cihaz sorunsuzdur. DTS'yi kendisi çözmeden optik çıkışla ses sistemine aktarır, MKV video da izleyebileceğiniz bir cihazdır. Dreambox'tan artısı modül yuvası olmasıdır ki bu modül yuvası sayesinde D-Smart veya modüllü abonelik vermesi halinde digitürk abonesi olmanızda mümkündür. Forumlarda verilen bilgilere göre USB'den cable tuner bağlayarak cihaz hem teledünya uyumlu hale getirilir hem de çift tunerlı olarak kullanılabilir. PVR özelliği için harici HDD bağlamak gereklidir. HDMI çıkışı vardır.

Dreambox 500hd: 750 lira orjinalinin fiyatıdır, ısınma problemine pek rastlamadım. Orjinal bir dreambox almak isteyenlere hitap edebilir. HDMI çıkışı vardır. 680'lik Vu+solo'nun özelliklerini ben daha çok beğeniyorum.

Vu+ Duo: 950 liradır, çift tunerlıdır, aynı anda 8 kanalı kayıt edebilir. Dahili veya harici harddisk bağlanabilir. USB'den DVB-C tuner bağlanabilir. Çift tuner özelliğini kullanmak için çiftli lnb çatıdan ile çift kablo inmek gereklidir. Dreambox'larda muadili olan Dreambox 8000 HD fiyatı 1000 euro yaklaşık 2300 lira civarıdır. Cihazın HDMI çıkışı vardır.

Vu+ Uno: Haziran ayında piyasaya çıkması beklenmektedir. Vu+ Solo'nun yeni modelidir diyebileceğimiz cihaz Vu+Solo ile benzer özelliklere sahiptir. İncelemedim ama işlemcisi sanırım daha güçlüdür. Fiyat bilgisi yok, çıkmasıyla beraber Vu+solo'dan ucuz olabilir, ya da aynı fiyat olabilir Vu+solo fiyatında düşme olabilir.

Vu+ Ultimo: Uydu dünyasının yeni gözdesi olacak bu cihaz da DVB-C/T ve 2 adet HD uydu tunerı mevcuttur. Fiyatı belli değildir, yaz aylarının sonuna doğru çıkması beklenmektedir.

Atlanta HD Box ve benzerleri: Bu cihazlar piyasada tutunup tutunmamasına göre fiyatlara satılırlar. Vu+ ve Dreamboxlar açık kaynak kodu kullanırken, yazılımını herkes geliştirirken bu cihazlarda yazılım için firmaya muhtaçsınız. Örneğin X paketinin şifresini direk çıkan bir emu çıkar üstte saydığım receiverlarla kumandadan cihazın menüsünden istediğiniz emuyu indirirsiniz ve otomatik kurulur. Atlanta HD Box ve benzerlerinde ise firma yeni yazılım çıkardığı zaman ancak yeni emuya adapte olabilirsiniz. Firma yeterince bu cihazdan sattım; yenisini çıkarayım eskisine yazılım desteğini keseyim dediği anda yine bir receiver almanız gerekir. 10 yıl önce SD gerçek linux alanlar bugün hala güncel emu desteği ile kullanabilmektedir. Atlanta ve benzeri cihazların ömrü kısadır, ayrıca firma güncel yazılımı çıkarmakta gecikebilir çıkardığında da hiçbir güncelliği kalmamış olabilir. Linuxlarda ise bir emu ilk çıktığında elinize geçer. Örneğin 2006 Nisan ayında Digitürk emuya düşmüştür, güncel yazılımları yerli firmalar uzunca bir süre vermemiştir. Haziran sonuna kadar dreambox sahipleri bütün kanalları izlemişken diğer receiver sahipleri ancak haziran ortasında liglerin bitmesiyle yeni yazılım görebilmiştir.

Azbox: Linux bir cihaz olmakla beraber çok popüler değildir. Fiyat konusunda da Vu+solo'dan biraz pahallıdır. Dolayısıyla gereksiz bir makinedir.

Gelelim anten sorunuza. Tahmin ediyorum Turksat çanağınız var. Yeni 2 çanak hatta mümkünse 3 çanak takmanızı öneririm. 2 çanak için önerim birisi 7 derece digitürk uydusuna bakar çanak 6 dereceye ayarlanır ve hem 5 derece siriustan hem de w3 digitürk uydusundan sinyal alınır. Bu çanak ile abone olarak ya da olmadan şifresiz digitürk kanallarını, PB ve PG isimli Private Blue ve Hustler TV yetişkin kanallarını, Romanya kanallarını izleyebilirsiniz. 2. çanak içinse direk hotbirde çevirebilirsiniz ya da 19 derece astra'yı odaklayıp bir aparat vasıtasıyla 2 lnb takarak hem astra hem hotbird izleyebilirsiniz.
    3. bir çanak takmanız durumunda birisi Astra birisi Hotbird'de olabilir.

39 derece Bullsat paketi şu anda emudadır. Dilerseniz yine aparatla Turksat çanağınıza LNB ilave ettirip bu kanalları da alabilirsiniz.

Bir de 1 çanaktan fazla ilave taktıramam diyorsanız yeni çanağınızı 120'lik alıp Astra odaklayıp Astra'nın yanısıra aparat ile hem digitürk hem hotbird uydularından sinyal almanızda mümkün.

Uydu seçiminizi de iyi yapmalısınız. 39 dereceye de lnb alırsanız toplam 5 Lnb olur ve diseqc 8'li almanız gerekir. Biraz daha pahallıdır. Astra istemezseniz yine tek anteni hotbirde odaklayıp aparatla 2. lnb takarak w3 ve 5 derece uydularından sinyal alabilirsiniz.

LNB seçimi: Vu+ Duo tarzı çift tunerlı bir cihaz alacaksanız veya mevcut receiverınızı evde başka bir odaya koymak isterseniz hangi sinyallerin ikinci uyduya gitmesini istiyorsanız o uydular için LNB çiftli tercih etmelisiniz. Çiftli LNB ile çatıdan çift çıkış inip aynı odaya veya 2 farklı odaya kablo çekmeniz mümkün.

Benim önerim şimdilik masrafı dengede tutmak için 100 liralık SD bir Dreambox 500 alıp hem bu cihazlarla tanışmanız hem de bütün masrafları bir arada yapmamanız.

Tahmini bütçe: Çanak 25-100 lira arası (kalite ve boyuta göre değişir fiyat), Çiftli LNB ortalama bir LNB 25-30 liradır., tekli LNB'ler de 15-20 liraya bulursunuz. 120'lik çanak net fiyatını bilmiyorum ama tek çanak ilave edecekseniz onu 75 saysak, 3 tane tekli lnb alsanız 50 4 tane çiftli alsanız 100 lira, 50 metrede kablo gitse kalitelisinden 40 lira da o tutar. 40 da montaja alsalar 200-250 arası anten masrafınız olacaktır. Dreambox 500s ile serverı da en fazla 200 en az 180 tutar. Toplamda 400-430 arası olacaktır. Cihaz hd olursa direk bu fiyata 20 lira server farkı (HD server için farklı fiyat istiyorlar) ve 100 liralık cihaz ile seçeceğiniz cihaz arasındaki fark biner. Minimum cihaz 350 olduğuna göre toplamda 700'e çıkar. 700 bir anda ağır gelebilir o yüzden SD Dm500s cihaz ile başlamanızı öneririm. Müsait olunca da HD güzel bir cihaz alırsınız. Hem de arada cihaz fiyatları da biraz düşmüş olur.

SD deyip de geçmeyin, ben şu an 500s ile SD kanallardan güzel görüntü alıyorum; albümde resimlerini de koydum. Yabancı kanalların büyük çoğunluğu da 16:9 yayın yapmaktadır. İzmir'deyseniz server konusunda da yönlendirebilirim ancak bu teklif size özeldir diğer arkadaşlar lütfen pm ile rahatsız etmesin kesinlikle kimseye server önermiyorum, satmıyorum, uyducu falan değilim. Rahatsız eden arkadaşlara da standart bir adres veriyorumwww.cwdw.info adresine girin ne istiyorsanız alın. Ucuzunu istiyorsanız da forumda el altından server satan çok var, o arkadaşları bulmakla uğraşın.

Edit: Ekonomik menü :) Dilerseniz 100'lük bir çanak alıp çift LNB takın Astra olmadan Hotbird, w3 ve 5 dereceden sinyal alın. Tekli LNB ile kablo masrafınızda olmaz. Diseqc ile birleşir diğer uydunuzla tek kablodan gelir. Çanak+Lnb+Aparat+işçilik 100 lira olur ya da az geçer. Bir de HD receiver alın (HD çünkü LNB'nin tekli, bir tane daha SD alıp kirlilik yaratmaya gerek yok. HD alınca çöp olacak şeye yatırım yapmayın) toplam fiyat 450 lira olur. İlerde dilerseniz LNB'leri kendiniz değiştirip 2. kablo da inebilir ve farklı bir oda da yine yayın izleyebilirsiniz.

Bu arada unutmadan üstte saydığım Atlanta hariç diğer linux receiverların hepsini yerel ağınızdan bilgisayar üzerinden izlemeniz mümkün. Örneğin laptop varsa balkonda oturup da izleyebilirsiniz kablosuz ağdan, hatta çift tunerlı Vu+Duo'da içeride pembe dizi açıkken siz bilgisayardan başka uydudan başka kanalda izleyebilirsiniz. HD modellerin hemen hemen hepsine (yazılım destekliyorsa) wireless usb takıp kablosuz internete de sokabilirsiniz. (Kablolu veya kablosuz olsun bu cihazların internete girmesi şarttır. Server ile açılan kanalları internetten açar, emu ile açılanlar için sadece internete gerek yoktur. PB ve PG kanalları ile Bullsat paketi şu an internetsiz açılmaktadır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 19 Mayıs 2011; 16:40:24 >

• hayranlıkla okudum vallahi tüm yazınızı.bütün herşeyi anlatan süper bir mesaj olmuş.öncellikle teşekkür ederim.dediğiniz şeyler gayet güzel önerilerinizde öyle.fakat şuan için gerçekleştirmem biraz zor bütçe nedeniyle

keşke 1 sene önce hiç uydu bağlatmadan önce bu işleri araştırıp öyle yapsaymışım diyorum.1 sene önce metabox receveir diye bi receveir 90lık çanak çift çıkış lnb kurulum(kablo hariç)140 lira para vermiştim.o zaman bu işleri düşünseydim en azından şimdiye sistemi kurmuş olurdum sanırım.

siz nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?o zaman bu digitürk teledünya gibi abonelikler pek bir işe yaramıyor sanırım anlattıklarınıza göre.şuan teledünya ayda 9.5 en ucuz paketi.zaten bir yılda 120 lira gibi bir para veriyorsun.tek cazip yani 9.5-9.5 ödemek.onun dışında şuan receveirlerde taksitle alınabilcek şeyler kredi kartıyla.ama şunuda düşünmeden edemiyorum.çok fazla tv izleyen biri değilim.tvden kayıt hiç yapmadım şimdiye kadar yapmayıda düşünmedim.benim için öncellik kaliteli yayın almak.

• quote:

hayranlıkla okudum vallahi tüm yazınızı.bütün herşeyi anlatan süper bir mesaj olmuş.öncellikle teşekkür ederim.dediğiniz şeyler gayet güzel önerilerinizde öyle.fakat şuan için gerçekleştirmem biraz zor bütçe nedeniyle

keşke 1 sene önce hiç uydu bağlatmadan önce bu işleri araştırıp öyle yapsaymışım diyorum.1 sene önce metabox receveir diye bi receveir 90lık çanak çift çıkış lnb kurulum(kablo hariç)140 lira para vermiştim.o zaman bu işleri düşünseydim en azından şimdiye sistemi kurmuş olurdum sanırım.

siz nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?o zaman bu digitürk teledünya gibi abonelikler pek bir işe yaramıyor sanırım anlattıklarınıza göre.şuan teledünya ayda 9.5 en ucuz paketi.zaten bir yılda 120 lira gibi bir para veriyorsun.tek cazip yani 9.5-9.5 ödemek.onun dışında şuan receveirlerde taksitle alınabilcek şeyler kredi kartıyla.ama şunuda düşünmeden edemiyorum.çok fazla tv izleyen biri değilim.tvden kayıt hiç yapmadım şimdiye kadar yapmayıda düşünmedim.benim için öncellik kaliteli yayın almak.

Aynı masraf derdi benim başımda da var. LNB'lerim bozuldu. Diseqc ve lnb'leri değiştiricem. Bir de adam gibi montajdan anlayan birini bulursam Astra'ya aparat taktırıcam. Şu an 3 çanak var Turksat, W3+5 derece tek lnbden ve Hotbird. 4'lü lnb ile değiştirmeyi planlıyorum lnblerimi. Sadece LNB 120 tutacak, montajı yeni ilave kablo derken 200-250'yi bulacak benim de masraf. Bir de Vu+ Uno modelini bekliyorum. Bakalım, önce anten işini halledeyim seneye Eylül gibi Vu+ ya da duruma göre ekonomik olsun diye Dm800 klon alırım herhalde. Tam da karar veremedim açıkçası bazen de yakın bir akrabamın üzerinden engelli indirimli digitürk abonesi olsam mı diye düşünüyorum. İndirimli fiyatla 25 lira sinema paketi 7 lira HD cihaz kirası. Öte yandan digitürk kanal sayısı da öyle ahım şahım değil. İçerik güzel ama kanal sayısı az. Server alsam digitürk olmasa bile bir sürü HD yayın olacak.

Bir diğer ihtimal HDMI çıkışı arızalı componentli elimdeki HD receiverı kullanmak, yabancı uyduları daha rahat çözüyor digitürke de abone olurum serverdan yabancıları izlerim kısa vadede ucuza gelir uzun vadede daha çok para öderim.

Çift tunerlı cihazlar bence de gereksiz. Çift tunerlı vu+ duo alacağıma Vu+solo ve dreambox800 hd 2'sini birden alırım biri kayıt yaparken ötekini izlerim hem de 2 farklı odada hd cihazım olur. Bana da çok cazip gelmiyor çift tuner. Vu+ cihaz fiyatı düşmezse mecburen klon800'e yönelicem herhalde. Anlaşıldığı üzere ne izleyeceğim konusunda oldukça kararsızım. Kesin olan tek bir şey var: Teledünya çok yetersiz.

• evet teledünya nın kanal sayısı yetersiz yıllardır yerinde sayıyor bu bir gerçek.benim merak ettiğim acaba bu hd kutusuyla görüntü kalitesi nasıl yayınının?sd ve hd kanalllarda.

anlaşılan adam gibi tv izlemek istiyorsak 700-1000 arası masrafı gözden çıkarıcaz
  • quote:

evet teledünya nın kanal sayısı yetersiz yıllardır yerinde sayıyor bu bir gerçek.benim merak ettiğim acaba bu hd kutusuyla görüntü kalitesi nasıl yayınının?sd ve hd kanalllarda.

anlaşılan adam gibi tv izlemek istiyorsak 700-1000 arası masrafı gözden çıkarıcaz

Kutu neden alıyorsunuz? 70 liraya gittigidiyorda gitronik'ten modül aldım taktım tv'ye hd veya sd herşeyi izliyorum. Zaten kablo tv abonesiyseniz hele bir de uydu net nedeni ile mecburi aboneyseniz direk alın bir modül ve modüllü teledünya üyeliği 7 lira analoga vericeğinize 2.5 lira farkla digitale geçin. Teledünya'yı uydunet kullandığım sürece kapatmam, sadece şikayet ederim.

700-1000 diye bakıp gözünüzü korkutmayın. Şimdi ekonomik dediğim kısımdaki işi yaptırın mesela antenleriniz hazır olsun. 120 lira'ya biter sanırım. Yaz sonu gibi de HD receiver bakarsınız. Dm800HD'ler de 300'e kesin düşer, belki de 250'ye düşmüş olur. Bir de server konusu var, illaki server almak zorunda değilsiniz. Örneğin server yerine JSC Sports aboneliği alırsınız senelik 100 euroya veya redlight-mct gibi bir adult paket üyeliği alırsınız, internette C line değişimi yapılan sitelere girersiniz. Birinden Sky italia alırsınız berikinden başka paket onlar sizin yayınınızı izler siz de onların yayınlarını izlersiniz. Bu kart paylaşım denilen olayın özü zaten karşılıklı değişimdir. Para ile server satılması paylaşımlı cihazların klonlarının piyasaya çıkması ve ucuzlaması ile başlayan bir iş. Sonuç olarak paylaşım kolay kolay bitmez, sadece bazı paketler paylaşımdan çekilebilir. Sonuçta bir JSC, bir MCT sadece kart veriyor ve bu kartlar her receiverda çalışıyor. Paylaşım illaki olacak sadece içerik daralıp genişleyebilir.

JSC sports paketi de önemli bir pakettir. Anlaşma tekrar yaparlarsa Süper Lig de yine JSC'de yayınlanabilir. Avrupa'nın en önemli ligleri, Avrupa kupası maçları 8 SD 1 HD olmak üzere 9 kanaldan verilmektedir bu paketle. Abone olup yeterli sayıda peer/ortak da bulursanız izlemediğiniz yayın kalmaz ve de en önemli artısı 2. receiver almanız durumunda veya bir arkadaşınıza da bu yayınları aktarabilirsiniz. Mesela sadece JSC kartı alacağınıza 2 adult kart ilave alırsınız 3 arkadaş ortak ödersiniz çok daha rahat bir şekilde çok daha fazla paylaşım yapacak kullanıcı bulursunuz. Server koptu derdiniz de olmaz, aynı anda belki 20 tane servera bağlanıyor olursunuz. Size anlatınca başıma bir de bu masraf çıktı. Bir de JSC sports kartı alıp server masrafından kurtulmalıyım.

• Ve de güncel gelişme:http://forum.donanimhaber.com/m_38101271/tm.htm

Dm500 Hd klonu da çıkmış sonunda. Bakalım Türkiye'de kaç para olacak.
  • bu iin sonu gelmiyor anladığım kadarıyla :D

şuan ben ttnet kullanıyorum.fiyatlarından dolayı ve zorunlu telefon bağlantısından dolayı iptal ettirip uydunete geçmey, düşünüyorum.şu yarım düzine kampanyasından yararlanmayı düşündüğümden hd kutu alayım diyorum.sonnuçta her halükarda 24 ay taahhüt verceksen en kapsamlı kampanyayı almakta yarar var diye düşünüyorum.

bu modül dediğiniz aleti nasıl kullanıyoruz?receveir tarzı birşeymi?kablonetin kablosu normal anten kablosu sonuçta bununla modül arasında nasıl bir bağlantı var yada ne artısı var normal kablonet kablosunu bağlayıp kullanmaktan?
  • quote:

bu iin sonu gelmiyor anladığım kadarıyla :D

şuan ben ttnet kullanıyorum.fiyatlarından dolayı ve zorunlu telefon bağlantısından dolayı iptal ettirip uydunete geçmey, düşünüyorum.şu yarım düzine kampanyasından yararlanmayı düşündüğümden hd kutu alayım diyorum.sonnuçta her halükarda 24 ay taahhüt verceksen en kapsamlı kampanyayı almakta yarar var diye düşünüyorum.

bu modül dediğiniz aleti nasıl kullanıyoruz?receveir tarzı birşeymi?kablonetin kablosu normal anten kablosu sonuçta bununla modül arasında nasıl bir bağlantı var yada ne artısı var normal kablonet kablosunu bağlayıp kullanmaktan?

HDMI4 ve Yuv bağlantıları ile kulaklık çıkışı olan yerde PCMCI yuvası vardır, modül oraya takılıyor. Kart da modülün içine giriyor. Receiver kullanmanıza gerek kalmıyor, direk TV üzerinden kanal değiştiriyorsunuz. Receiverı da başka yere takarsınız, yan odaya falan kartı izleyeceğiniz yerde kullanırsınız. Bir de modül olayında avantaj bunlar conax modüldür, yayıncı modülünüze yazılımsal müdahale edemez. Yarın x kart çıkar conax'ı açar alırsınız o kartı full paket ne varsa izlersiniz. Kamu kurumu olduğundan conax eninde sonunda çözüldüğünde yeni sistem masrafı ile uğraşacaklarını sanmıyorum. Zaten teledünya 9.5 lira analog kablo tv 7 lira; 2,5 lira için kimse çözmekle uğraşmaz derler ve fena halde yanılırlar çünkü önemli olan 2,5 lira değildir önemli olan çözebilmektir.

• peki teledünyanın hd paketini alırsak bu sefer bu modlü yine kullanbiliyormuyuz?hd yayını alabiliyormuyuz bunun üzerinden yada direk tvye bağlayarak.sonuçta o şekilde bir bağnatıda analogtaki gibi kablo çekip kutuyla hd yayın sağlanıyor sanırım.direk tvye bağlarsak gelen kabloyu bu sefer nasıl hd yayını kullanıyoruz?
  • quote:

peki teledünyanın hd paketini alırsak bu sefer bu modlü yine kullanbiliyormuyuz?hd yayını alabiliyormuyuz bunun üzerinden yada direk tvye bağlayarak.sonuçta o şekilde bir bağnatıda analogtaki gibi kablo çekip kutuyla hd yayın sağlanıyor sanırım.direk tvye bağlarsak gelen kabloyu bu sefer nasıl hd yayını kullanıyoruz?

LE 5300 Mpeg4 tunerlıdır, HD de SD de bütün digital kablo ve karasal digital yayınları herhangi bir kutu, cihaz kullanmadan izleyebilirsiniz.
  • nasıl izleyeceğim peki?uydudan gelip receveire takılan kablonun ucuna normal analog anten girişi takıp ordanmı izliyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 19 Mayıs 2011; 21:57:37 >
  • quote:

nasıl izleyeceğim peki?uydudan gelip receveire takılan kablonun ucuna normal analog anten girişi takıp ordanmı izliyeceğim?

Uydu yok. Kablo TV kablosunu veyahutta normal çatı anteni kablosunu takacaksınız. Uydu tunerları sanırım 7500 modelinde vardı. 5300'de karasal yayın ve kablo tv tunerı var. Bulunduğunuz bölgede varsa karasal digital yayın alırsınız. Fazla araştırmadım ama göz aşinalığı, forumlarda rastlamışlık olarak çok sınırlı bölgelerde karasal digital yayın sadece test olarak var diye biliyorum. Digital yayına hala geçemedik karasal yayında. Ege'de belki Çeşme, Ayvalık gibi sahillerde Yunanistan karasal digital yayınları, Antalya tarafları için Kıbrıs karasal digital yayınlarından sinyal alınması muhtemeldir. Biz son 10 yılda çok büyüyen, güçlü bir ülke, dünya yıldızı ekonomi olduğumuzdan analogda kaldık.

• çok haklısınız çok gelişen bir ülkedeyiz
  • quote:

quote:

nasıl izleyeceğim peki?uydudan gelip receveire takılan kablonun ucuna normal analog anten girişi takıp ordanmı izliyeceğim?

Uydu yok. Kablo TV kablosunu veyahutta normal çatı anteni kablosunu takacaksınız. Uydu tunerları sanırım 7500 modelinde vardı. 5300'de karasal yayın ve kablo tv tunerı var. Bulunduğunuz bölgede varsa karasal digital yayın alırsınız. Fazla araştırmadım ama göz aşinalığı, forumlarda rastlamışlık olarak çok sınırlı bölgelerde karasal digital yayın sadece test olarak var diye biliyorum. Digital yayına hala geçemedik karasal yayında. Ege'de belki Çeşme, Ayvalık gibi sahillerde Yunanistan karasal digital yayınları, Antalya tarafları için Kıbrıs karasal digital yayınlarından sinyal alınması muhtemeldir. Biz son 10 yılda çok büyüyen, güçlü bir ülke, dünya yıldızı ekonomi olduğumuzdan analogda kaldık.

Son cümlenize hayran kaldım

bi ara ben de kart paylaşımına geçeyim dedim ama maalesef ttnet gibi rezalet bir internet servisi aldığımdan dolayı güvenemediğim için o işe hiç girmedim. bulunduğunuz yerde ne kablonet var ne de fiber internet.. o yüzden şimdilik ye19500 ile yola devam etmek zorundayım :-(

• bu gün Forum İstanbul a tv almaya gittim açıkçası LE5300 modelini incelemeye ve beğenirsem almaya gittim. Bimeks mağazasında tv nin fiyatı 1698 TL idi. Ben başka modeller bakmak için satrüne gttim. Baktım LG nin fiyatı orada 2178 TL gözlerime inanamadım. Dedim aynı özellikte değil herhalde hemen bimerks mağazasına indim baktım hakikatten aynı tv. Önce teşhir ürünü olabileceği aklıma geldi görevliye sordum ellerinde sadece 2 adet kaldığını o yüzden tv nin kampanyada olduğunu söyledi. Bende kaptım hemen tv yi geldim eve kurdum. Şu an için çok memnunum renkler çok canlı ekranda en ufak bir parlama yok. Avatarı açtım denemek için gerçekten mükemmel bir görüntü.
    Tek eksiği mkv oynatmaması . Ama sorun değil benim için. İlgilenenlere duyrulur. Paylaş:
  • kaç hinç?

mkv oynatmıyor derken?ben haricimdeki mkv uzantılı olan filmleride izledimde.sizdeki nasıl bir formatta oynatmadı?
  • Herkez usb porttan film izleme özelliğini dile getirmiş başlıklarda ama benim dile getirmek istediğim konu bambaşka. Enerji tüketimi. Bu tv'nin 32" ekranlı olanını incelediğimde 140 watt gibi bir güç tüketim değerine sahip olduğunu gördüm. Bir led TV için gerçekten son derece fazla bir tüketim. Philips ve samsung'un aynı ekran TV'lerine baktığımda 70-80 watt tüketim değerleri var. Fazla tüketim değeri beni bu TV'den soğuttu işin açığı. Güç tüketim değerleri konusunda geniş bilgisi olan bir arkadaş varsa buradan TV tavsiyesinde bulunabilir mi acaba? 32" Led bir TV için.
  • Arkadaşlar özür dilerim yanlış bilgi mkv oynatıyor tv.
    Birde ben tv yi kendim kurdum hiç servis çağırmadım garantiyle ilgili bi problem olurmu ? ille servisin mi kurup kaşelemesi gerekiyor. Atıyorum tv 1 sene sonra bozuldu şimdi garanti kapsamında değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

quote:

quote:

Son cümlenize hayran kaldım

bi ara ben de kart paylaşımına geçeyim dedim ama maalesef ttnet gibi rezalet bir internet servisi aldığımdan dolayı güvenemediğim için o işe hiç girmedim. bulunduğunuz yerde ne kablonet var ne de fiber internet.. o yüzden şimdilik ye19500 ile yola devam etmek zorundayım :-(

Ttnet de kart paylaşımında hiç sorun yaşamazsınız. Ben kart paylaşımla ilgili bütün sorunlarımı kablonetteyken yaşadım ve yaşıyorum. Net hızı ve ping aşırı önemli değil, önemli ama etkilemiyor Ttnet olup olmaması. Kablonet kesildi mi ne internet ne kart paylaşım ne de teledünya kalıyor. Hiç ttnete bahane bulmadan ufak ufak anteni hazırlayın receiverı da değiştirirsiniz bir ara.

quote:

Orijinalden alıntı: retchop

Herkez usb porttan film izleme özelliğini dile getirmiş başlıklarda ama benim dile getirmek istediğim konu bambaşka. Enerji tüketimi. Bu tv'nin 32" ekranlı olanını incelediğimde 140 watt gibi bir güç tüketim değerine sahip olduğunu gördüm. Bir led TV için gerçekten son derece fazla bir tüketim. Philips ve samsung'un aynı ekran TV'lerine baktığımda 70-80 watt tüketim değerleri var. Fazla tüketim değeri beni bu TV'den soğuttu işin açığı. Güç tüketim değerleri konusunda geniş bilgisi olan bir arkadaş varsa buradan TV tavsiyesinde bulunabilir mi acaba? 32" Led bir TV için.

Enerji tüketilmez, vardan yok olmaz. Sadece form değiştirir. Aramıza yeni katılan Nicola Tesla bu konuda daha iyi bilgi verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 20 Mayıs 2011; 0:53:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicola Tesla

Arkadaşlar özür dilerim yanlış bilgi mkv oynatıyor tv.
    Birde ben tv yi kendim kurdum hiç servis çağırmadım garantiyle ilgili bi problem olurmu ? ille servisin mi kurup kaşelemesi gerekiyor. Atıyorum tv 1 sene sonra bozuldu şimdi garanti kapsamında değil mi ?

servis kurması gerekiyor diye biliyorum.kendiniz kurarsanız problem yaratma ihtimalleri olabiliyor diye biliyorum.ben kendim mağaza çalışanı olduğum halde servise kurdurttum ne olur ne olmaz diye
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.