Şimdi Ara

4000 tl artık para değil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
7
Favori
31.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
179 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle. benim annem ev hanımı, biz 3 kardeşiz ve babam evi yıllardır 2500 lira maaşıyla geçindiriyor. çok şükür halimizden de memnunuz. bu millet ne yapıyor anlamış değilim. altında en az 100.000 liralık araba...
  • Eve aylık 1900 tl giriyor. 4 kişilik bir aileyiz. Ev bizim. Para yetiyor. Herkes ağlamış 4000 bile az diye. Lüks içinde yaşamaya çalışırsanız 4000 tl tabi az gelir sizin gibilere. Tüplü televizyondan lcd televizyona geçeli 1.5 sene oldu, bu ağlayan tayfanın elinde iphone x, duvarında 50" son model televizyon, altında en az 50binlik araç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

herkeste kendine gore degerlendirmis yok iyi para diyen, yok trol diyen

laa para degil neresi para 1100 dolar yapiyor nasil gecinir bu parayla , yok onu alma yok buraya gitme ee ne yapacak bu adam ot gibimi yasiyacak

birde bu konu var, bu parayla 4-5 kisilik aile gecindirilir evet dogrudur ama gercekte bu miktar para degil, insan gibi yasanmaz,

yoksulluk siniri 5600 tl iken si bu parya nasil yeter diyorsunuz anlamiyorum?? sizin gibi kanatkarlar yuzunden bazilari krallar gibi yasiyor , sizede bu miktari cok apra gibi reva goruyolar sizde armudu sapiyla yiyorsunuz

Gerçekten düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Forum olarak nasıl bir hayat yaşıyorlar çok merak ediyorum gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul un ortalamamin üstünde bir ilçesinin güzel bir mahallesinde metroya metrobuse 15 dk yürüme mesafesinde 2+1 evde kalıyorum. Giriş katı. Yalnız yaşıyorum..

1100 TL veriyorum. İki bloklu bir sitede. Aylik 130 lira da aidat veriyorum. Merkezi sistem en soğuk zamanda 300 lira ödüyorum yakıta. Elektrik su tek yaşadigim için az geliyor. Tüm faturalar cep telefonu dahil 150 lira geliyor. Evde çok yemek yemiyorum ağırlıkla dışardan söylüyorum. Hatta bazı zamanlar işe taksi ile gidiyorum. Normalde metro kullanıyorum. 4200 liranin çok çok altı kurtarıyor. Kurtarmasa bile ev arkadaşı bulurum masrafları paylaşırım.

• İstanbulda asgar ücret ile çalışıp birde bu şehre bayılan köylüler yok mu çıldırıyorum. Gidin abicim herkesin en kötü atasından kalma bir parça toprağı var gidin onu ekip biçin. İstanbulda şuan kartalda kiralar 1+1 2+1 1300 1400 arası. Eli yüzü düzgün klozette duş alınmak istenmiyorsa fiyatlar böyle. Geçen dışarda yemeyeyim evde yapayım dedim 330 gr kuş başı kuzu eti 26 tl. Ben bir oturusta yiyorum bu eti. Muz varya muz kilosu 10tl. 3 adet muz 1 kg geliyor. Yazıklar olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenci olup 4k maaş neyine yetmiyor diyen arkadaşlar var. Öğrenciyken 2500 liranın beni uçuracağını düşünürken 5 bin lira gelirim ile şu an çıkmazdayım sen ev mi alacaksın araba mı alacaksın aylık 1000 lira sana kalıyorsa şükrediyorsun. asgari ücretle geçinenler varmış vs. kıyaslayamam kimse kusura bakmasın 23 yaşına kadar asgari ücretli bir yaşamı kendimle kıyaslamak için emek vermedim.

günde 8-10 saat çalıştıktan sonra akşam yemeğini yiyip televizyon karşında sızmak ve bu döngünün içinde kaybolmak yaşamaksa keyif sizin keyfiniz.
  • Bizim insanlarımız yıllardan beri aynı kafa da yaşamakta değişim yapmazlar, ben 200 tl ayakkabı alıyorum 2 ile 3 yıl arısı giyiyorum. Adam mesela gidiyor 60 tl ayakkabı alıyor aslında gücü var almaya ama almıyor bahanesi de ben 200 tl bir ayakkabıya vermem ya da param yok kelimesi. Ama bakıyorsun günde 10 ile 15 tl arası sıgara içmesini biliyorlar paran yoksa onu da içme ben de buna anlam veremiyorum yani 100, 200 tl de üstüne bişeyler alamayacaksan yaşama birader. Aylık sıgaraya 300 tl ile 450 tl arası vermesini biliyorlar
  • Etraf doyumsuz insanlarla dolu. Bunlar hastalıklı kişiliğe sahip insanlar. Bunlara 10 bin maaş ver, niye 20 bin değil derler. 1 milyon tl para ver yetmez ev araba aldım kendime yat alamadım diye üzülür.

Sadece herşeyin en lüksü ile mutlu olabileceğini düşünen hastalıklı kişiliğe sahip insanlar bunlar. İbretlik olsun diye bunları işten çıkaracaksın 1 sene parasız gezecekler ki anlayacaklar işlerinin maaşlarının kıymetini.

Hadi kendine saygın yokta asgari ücretle ev geçindiren çocuk okutan babalara saygı duy.

Herkes sizinle aynı kafaya sahip olsaydı Afrika’da toplu intihar törenleri düzenleyip Afrikalıların hayatlarına son vermeleri gerekirdi. Ama onlar gülüyor ama onlar dans ediyorlar neden acaba diye düşündünüz mü hiç. Sen burda ühü ühü Iphone X çok pahalı ühü ühü istediğim araba 100 bin lira olmuş diye ağlarken ekmeği, içeceği suyu olmayan Afrikalı insanlar gülüyorlar dans ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Naughty Life

Mesela ben de şuanda 4151 TL maaş alıyorum agi ile beraber.

2800 TL Kredi borcum var aylık onu ödüyorum.

1300 TL kalıyor geriye.

Şayet eğer kredi borcum olmasa şu şekilde bir paylaşım yapabilirdim maaşım ile.

Araç kredisi 1250 TL

2900 TL Geri kalan para

600 TL mutfak masrafı
    120 TL Cep tel fatura 2x
    100 TL elektirik
    60 TL İnternet
    60 TL Su
    150 TL Doğalgaz

Total : 2340 TL Geriye 1811 TL para kalıyor. Bu geri kalan giyim ihtiyacı , nakit vb. ihtiyaçlar için yeterli bir tutar olurdu benim için.

Yani 4k maaş ile ev kirası 1250 TL ödeseniz bile geri kalan masraflarla rahatça geçinir valla.

Ayrıca 1500 TL ev kirası diyenler de bi zahmet lüks semtte oturmasın.

Sefaköy de 900 TL 2+1 gayet merkezi konumda 130 mt kare dairede ailem kirada oturuyor.

2 çocugunun oldugunu düsün biri ilkokula gidiyor biri ise yeni dogmus bebek.

1811'den önce bir bebegin masraflarını cıkar.
    sonra okula giden cocugun masraflarını cıkar.
    sonra arabanın bakım ve gaz parasını cıkar.

Bak bakalım elinde ne kalıyor? Ayrıca şuan yaptıgımız hesapta sosyal hayat 0 oalrak degerlendirdik.

• birşey biriktiremeden yaşarsiniz en fazla 4binle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzmirdeysen tek başına rahat yeter Kira elektrik su internet su gıda 1500-1600 TL geriye 2600-2700 kalır böl haftalığa 650 TL yapar haftasonu pavyona bile gidersin o parayla hatta Araba kiralayıp Haftasonh Urla Çeşme yaparsın.

Bu paraya hatta 2500-3500 e 3-4 kişilik aile geçindiren var ha olau geçinmek mi rahat yaşamak mı 4 kişilik aile rahat yaşamaktan bahsediyorsan +6000 TL üstü kazancan bu yazdıklarım İzmir için geçerli İstanbulu bilemem.

• Dolar euro artsında o zmn gor esas olayı

• Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    Bizde Eskişehir de iki genç yaşıyoruz. Bağlarda oturuyoruz (şehrin göbeği). Toplamda 4 lira maas alıyoruz. Sabah akşam dışardan yemek söylüyoruz. Haftada 2 3 kez piiz yapıyoruz (rakı - sucuk - et / bira fındık fıstık) ikimiz de de son model telefon + 800 tl araba kredisi ödüyoruz( 1999 honda civic)
    Bence siz b.kunu çıkartıyorsunuz.
    Tamam daha iyi şartlar da yaşamayı hepimiz isteriz ama, şu an ki durumda ağlanacak bir halimiz yok çok şükür :)
    Allah herkese daha çok versin :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 4k maaş alıyorum. Sosyal hayatım da var. İki arkadaş bekar evindeyiz kira fatura 1000tl buluyor. Kız arkadaşım da var bu ay nişan eylülde düğün. 45bin tl lik araba aldım. Nişan düğün masrafı falanda bitirdim sayılır. İstanbulda yaşıyorum. Yani kısaca hesabını bilene hayli hayli yetiyor. 4yıldır çalışıyorum.

• Millet çıldırmış ya 1500 tl 1+1 diyor 600 tl benzin diyor. Tamam 4bin tl aile için yetersiz bir para olabilir ama tek kişinin çok rahat yaşaması lazım o paraya eğer kredi veya borç ödemiyorsa.

• Siz yaşamıyorsunuz sadece hayatta kalıyorsunuz.
  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    Ben çıkartıyorum canım. Ailem burda ama arkadaşın evinde kalıyorum.

Her hafta sonu bir yere arabayla gezmeye gidiyorum.

Her gün akşam içiyorum.

Şirket aracı var+Ford Fiesta var. Genelde şirket aracı ile takılıyorum. 3 öğün dışarda yiyorum.

Araba taksitim falan da yok. Kullandığım tel gm5plus

Bir tek kredi kartı taksitim var.

Ama ay sonu para kalmıyor 😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: halimyokk

Adam istediğim bir hayat yaşayamıyorum dese hadi belki diyeceksinde anca geçiniyorum diyor

kardeşim bu konular sürekli açılıyor bunun gibi başka bir konuya verdiğim cevap şu idi;

"Öğrenci iken ben 1500 TL alıyordum kira - faturalar - yol masraflarım - kırtasiye masraflarım - okul yemek masraflarım (özel üni olduğu için pahalıydı öğle yemeği tabldot bile)

geziyordum tozuyordum üstüne para biriktiriyordum, konserve falanda yemiyordum evde yemek yapıyoduk hele haftasonları çok efsane kahvaltı yapıyorduk

dışarı çıkmak var, sürekli dışarı çıkmak var. kahve içmek var, sürekli lüks yerlerde kahve içmek var. dışardan yemek var, sürekli dışardan yemek var. gece dışarı çıkmak var, kızları dışarı çıkarıp lüks mekana götürüp öküz gibi hesap ödemek var. Cebinde son model iphone u olup param yok arayamıyorum diyen tipleride biliyoruz.

Hiç bir ülkede kimse hiç bir yerden kısmayıpta efsane bir hayat sürmüyor arkadaş çok özeniyorsanız gidin yaşayın görün. Beyninde burada mutlu olamayacağını düşünen bir adam burda mutlu olamaz zaten 20 ülkeye gittim bir süre yaşadığım yerler oldu. Her yerde lüks olan ulaşamayacağın şeyler var bu aralar her şeye zam her şey pahalandı doğru fakat böyle değil ikende ağlayan aynı şekilde ağlıyordu

isteyen ağlasın isteyende adam gibi bütçesini planını yapıp yaşasın, elinden bir iş gelmeyende kafası sadece üç kağıtçılığa çalışanda neden emeğimin karşılığını alamıyorum diye ağlasın"

katılıyorum

• ekşideki başlığa dönmüş konu. 4-5 k lar havada uçuşuyor. o parayı kazanacak vasıfta adam buralarda takılmaz. konuyu açanda işsiz herifin teki. muhtemelen babasından günlük 10 tl felan harçlık alıyordur. la ben bekarken asgari ücretle çalıştığım dönem eve kız üstüne kız atıyordum. ev kendi evim tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 4 Nisan 2018; 21:10:25 >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bereketle alakalı o kimileride var ki karı koca calısıyorlar eve 7000 tl giriyor ama huzur yok cünkü evin reisi kim belli degil kadın kocasına itaat etmiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.