Şimdi Ara

4000 liraya kadar canon önerileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar fotoğraf makinası ile ilgili hiç bir bilgim yok. Bi ön bilgi edinmek istiyorum. 2016 ocak ayında dedem aylık 150lira vermeye başlıcak insalah. Bi yerden kart bulup işte, alacagim parayla fotoğraf makinesinin parasını oraya yatiricam. İlk önce nadiren doğa resimleri çekerim genellikle şehir içinde fotoğraf çekicem gibi.. Ha bide sadece canon istiyorum ve sadece 0 ürün.. Bi arkadaşıma sordum canon 6D dedi sizin yorumlarınız neler acaba ? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda hic bilgin yok, hosuna gidip gitmeyecegi kesin degil. Ama 4000 lirayi gozden cikarmissiniz :)

Crsaretin icin tebrik ederim.

Madem canon istiyorsunuz benim onerim 70D+18-135mm

• 6D alıp ona dandik lens takmakla olmaz. 4000 lirayı gövde ve lense mantıklı olarak dağıtın. Mesela 600d gibi bir gövdeye adam akıllı lensler alarak 6D+kalitesi düşük lens kombinasyonuna göre çok daha kaliteli fotoğraflar çekersiniz. O yüzden giriş seviyesi bir makine alın ve lensleri kaliteli tutun. 4000 liraya sıfır olarak 6D gövde alabilirsiniz sadece. Lenssiz mi kullanacaksınız makineyi? Ayrıca full frame lensler çok daha pahalıdır. 6D alınacaksa en azından birkaç bin lira da lense ayırmak lazım.

Benden tavsiye 1000-1500 civarı gövdeye harcayın ve gerisini ise lense. 4000'in tamamını gövde, lens ikilisine harcamak zorunda da değilsiniz. Fotoğrafçılıkta gerek kaliteye gerekse de çekim zevkine katkı sağlayan çeşitli ekipmanlar var. Onlara da bütçe ayırmak lazım.

Bence alışveriş yapmadan önce biraz fikir sahibi olun bu konular hakkında. İnternette milyonlarca kaynak var. Tavsiye isterseniz size illa tavsiyeler gelecektir fakat fotoğrafçılık hakkında hiçbir şey bilmeden bodoslama atlarsanız 40 bin liralık makine de alsanız aradığınızı bulamazsınız.

• Canon 10-18 + 55-250 + Dcr250 + 70D
  • şehir neresi steven
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

giriş seviyesi bir makine alın ve lensleri kaliteli tutun.

Sevgili Majoris çok güzel özetlemiş. Kalıcı olan lensleriniz olacaktır. Gövdeyi sonra da ihtiyaca göre upgrade edebilirsiniz.
    Yine arkadaşın dediği gibi herşey sadece makina ve lens değil. Örneğin bütçenin bir kısmını eğitime harcayabilirsiniz. Kitap ve döküman yanında esas olarak kursa gidebilirsiniz. Temel eğitim kursları teorik bilgiden sonraki uygulama dersleri ile size doğru şekilde fotoğraf çekmeyi öğretiyor. Umutmayın dünyanın en iyi makinasını da alsanız kendisi çekmeyecek. Kadraj ve ayarlar her zaman size bağlı olacak. Bu nedenle bilerek çekmek çok çok büyük artılar katacaktır size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanozturk

şehir neresi steven

ankara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

6D alıp ona dandik lens takmakla olmaz. 4000 lirayı gövde ve lense mantıklı olarak dağıtın. Mesela 600d gibi bir gövdeye adam akıllı lensler alarak 6D+kalitesi düşük lens kombinasyonuna göre çok daha kaliteli fotoğraflar çekersiniz. O yüzden giriş seviyesi bir makine alın ve lensleri kaliteli tutun. 4000 liraya sıfır olarak 6D gövde alabilirsiniz sadece. Lenssiz mi kullanacaksınız makineyi? Ayrıca full frame lensler çok daha pahalıdır. 6D alınacaksa en azından birkaç bin lira da lense ayırmak lazım.

Benden tavsiye 1000-1500 civarı gövdeye harcayın ve gerisini ise lense. 4000'in tamamını gövde, lens ikilisine harcamak zorunda da değilsiniz. Fotoğrafçılıkta gerek kaliteye gerekse de çekim zevkine katkı sağlayan çeşitli ekipmanlar var. Onlara da bütçe ayırmak lazım.

Bence alışveriş yapmadan önce biraz fikir sahibi olun bu konular hakkında. İnternette milyonlarca kaynak var. Tavsiye isterseniz size illa tavsiyeler gelecektir fakat fotoğrafçılık hakkında hiçbir şey bilmeden bodoslama atlarsanız 40 bin liralık makine de alsanız aradığınızı bulamazsınız.

hmm. ozaman 1000 liraya 600D alıp 2.5 bin liraya lens 500 liraya da aksesuar alırım. acaba bu kombinasyona ne alabilirim. yani lens'in adı modeli ve aparatlar ?

• Arkadaşım önce bir 600d-650d-100d gibi bir makineyi kit lensle beraber alıp en az 6 ay bekleyip bu işi yapıp yapmayacağını öğrenmelisin.

Ondan sonra devam etmeye karar verdiğinde ihtiyaçların doğrultusunda lenslere yatırım yapabilirsin.Bunu söylememin sebebi binlerce insanın ekipmanlarıyla 5000 çekim yapmadan vazgeçip satmaya çalışmalarıdır.

Henüz diyafram,enstantene ,ıso nedir bilmezken 6d alsan ne olacak ki?
  • 18-55mm ile alırsınız büyük ihtimalle. 200-250 lira daha ucuz olacaksa sadece gövde de alabilirsiniz. Onun yanına 10-18mm, 55-250mm, 50mm F/1.8, tripod, polarize, nd, nd grad filtreler, hafıza kartı, uzaktan kumanda vb. şeyler. Doğa fotoğrafları diyorsanız ilk aşamada 10-18 alabilirsiniz. Sonra hızlı bir lens ihtiyacı olursa 50mm f/1.8 ve zoom ihtiyacı olursa 55-250mm. Doğa çekimleri için filtreler ve tripod şart tabi.

Para biriktirerek alacağınız için hepsini bir anda almayacaksınız zaten. O yüzden lens konusunda bu sırayla ilerleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Ekim 2015; 2:41:44 >
  • Ben olsam Olmypus omd-em5 mark 2 veya sony a7 mark 2'lere bakardım....
  • Ayda 150 lira biriktirerek alacak birinin bu modellere karşı tek yapabileceği şey "bakmak" olur zaten. Hadi uzun süre para biriktirip bu modelleri aldı diyelim. Sonra da doğa çekiminde kullanmak üzere 9-18mm veya 10-18mm alması mantıklı olacağı için 1-1.5 sene kadar da lens için para biriktirir. En sonunda 3-4 sene sonra elinde tek lens ile doğa çekimine gider.
  • quote:

Ayda 150 lira biriktirerek alacak birinin bu modellere karşı tek yapabileceği şey "bakmak" olur zaten. Hadi uzun süre para biriktirip bu modelleri aldı diyelim. Sonra da doğa çekiminde kullanmak üzere 9-18mm veya 10-18mm alması mantıklı olacağı için 1-1.5 sene kadar da lens için para biriktirir. En sonunda 3-4 sene sonra elinde tek lens ile doğa çekimine gider.

O zaman @6000 alırsın olur biter :)
  • Elinde 4000 lirası olsa tamam ama biriktireceği için ucuz bir Canon gövde + 10-18mm en çabuk elde edilebilecek ikili. Zaten A6000+10-18mm alsa 2 katına mal olacak. Gerçi biz yazıyoruz ama kendisi cevap bile yazmıyor ne düşündüğüne dair. Belki hevesi kaçmıştır ve vazgeçmiştir bile :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoğraftan para kazanacak mısın? fotoğraftan para kazanamadıktan sonra ne yapacaksın 4000tl lik ekipmanı.
    al bir canon 600d veya 650d +18-55+50mm f/1.8 bir de 85mm f/1.8 bitti gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

fotoğraftan para kazanacak mısın? fotoğraftan para kazanamadıktan sonra ne yapacaksın 4000tl lik ekipmanı.
    al bir canon 600d veya 650d +18-55+50mm f/1.8 bir de 85mm f/1.8 bitti gitti.

kusura bakmayın pek giremiyorum interenete. ne bileyim şöyle bi şey var ya. bi porche ye binmek var bi hyundai accent ' e onu diyorum ben. o yüzden 4bin liralık malzeme almak istiyorum.. Hayır para kazanmıcam sadece zevk için..

ama bilmiyorum belki bu sene olmazda 2 sene 3 sene sonra alırım. araştırmanın pek bi zarar olmayacagını düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 25 Ekim 2015; 0:34:30 >
  • paran varsa full frame al. nasıl olsa öğrenceksin diyafram enstantaneyi.uzay bilimi değil ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanozturk

paran varsa full frame al. nasıl olsa öğrenceksin diyafram enstantaneyi.uzay bilimi değil ya.

bakalım hayırlısı :)
  • Aynasız lara bak derim.

• arkadaşlar işe girdim.. Ve maaşım sağlam çok şükür..Bir kaç borcumun dışında marta kadar 4000 lira gibi bir bütçeyi biriktirebilirim..Şimdi 3000 liraya gövde 750 liraya lens.. 250 liraya da tripod vs akseuar önerileri verirmisiniz? Canon 7D veya 70 D yi gördüm şimdilik.. Siz ne düşünüyosunuz? İlla 4000 lira olmayabilir 3500 3250 liraya kadar düşülebilir.. herşey dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 4 Aralık 2015; 23:57:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.