Şimdi Ara

400 WATT İNVERTÖR DEVRESİ acil yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar CD 4047 entegresiyle yapılan 2N 3773 LE yapılan invertör devresinin çıkış gücünü nasıl artırırız ??

Mesela 600 watt Trafo kullandığım zaman bu Transistörlerin sayısını nasıl artırmalıyım ??

Orjinal haliyle 3+3 adet orjinal ST marka 2N 3773 transistörlere paralel olarak kaç adet daha transistör eklemem gerekiyor???

Akü olarak MUTLU marka 60 Ah akü kullanıyorum...600 WATT TRAFO kullanırsak 600/12 = 50 A LİK bir beslemeye ihtiyaç duyacağız...

Şu anda devreyi 2N 3773 Transistörler ve 300 wattlık trafo ile devreyi kurdum... Denemeler yaptım...

Gayet başarılı sonuçlar aldım...

Şimdi sizlere bazıları sorularım olacak...

1) Bu devreye akü gerilimi düştüğünde çıkışı kapatacak röleli bir devreyi nasıl ekleriz ??
    2) Bu devre ile Uğur Marka 400 Litrelik Derin dondurucu ( dondurucu 220 watt ) 60 A akü ile ne kadar süre çalıştırabilirim ?? (Derin dondurucu 1 saat içinde 10 dakika çalışıp 20 dakika duruyor kışın hava soğukken)
    3) Bu devreye ilerde güneş paneli alıp elektrik depolayıp kullanmam için 600 wattlık bir sisteme kaç wattlık bir güneş paneli almak gerekir ??

Beni bu konuda aydınlatırmısınız değerli arkadaşlar...

• Derin dondurucu çalıştıramazsın.Bu devrenin çıkışı sinüs değil kare dalgadır.
  • CD 4047 entegresiyle yapılan inverteri ne kadar kuvvetli yaparsan yap derin dondurucuyu çalıştıramassın diyordum ki şu yazın gözüme çarptı
    "Şu anda devreyi 2N 3773 Transistörler ve 300 wattlık trafo ile devreyi kurdum... Denemeler yaptım...

Gayet başarılı sonuçlar aldım... "
    geri besleme özelliği olmayan bir inverterin derin dondurucu gibi bir yük beslendiği anda çıkış geriliminin çökmesi lazım ama bu sözünün üzerine söylenecek birşey yok gibi

1) devre şemasını verseydin daha net konuşabilirdik
    2)60ah akü ile bu dolabı yaklaşık 2-2,5 saat çalıştırabilirsin (tam dolu sağlam bir akü ile teorik olarak,reelde ne olur bilmem olurda çalışırsa kare dalga nedeni ile çekilen akm biraz daha artacaktır)
    3)bu aküyü 10 saat içinde şarj edebilmek için 100-150 watt lık güneş paneline ihtiyacın var
    4)bu güneş paneli işi sana pahalıya patlayacak gibi 18 volt 20 watt panel yaklaşık 300 tl + şarj kontrol devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 9 Şubat 2011; 23:09:57 >

• ya kardeşim nasıl yani çalıştıramazsın derken kare dalga ile sinüs dalga arasında ne gibi farklılıklar tam olarak ??? O zaman babama söylersem derin dondurucu çalışmaz diye bi ton fırça yerim : ( şu 500 watt inverter varya mosfetli sg3524 entegresiyle yapılan geri beslemesi olan inverter devresi bu devrenin çıkışı sinüs dalgamı yoksa kare dalgamı ??? ya çalışmaz demeyin arkadaşlar yoksa tüm emeğim boşa gider... Yaa yorumlarınızı bekliyorum...
  • ya kardeşim nasıl yani çalıştıramazsın derken kare dalga ile sinüs dalga arasında ne gibi farklılıklar tam olarak ??? O zaman babama söylersem derin dondurucu çalışmaz diye bi ton fırça yerim : ( şu 500 watt inverter varya mosfetli sg3524 entegresiyle yapılan geri beslemesi olan inverter devresi bu devrenin çıkışı sinüs dalgamı yoksa kare dalgamı ??? ya çalışmaz demeyin arkadaşlar yoksa tüm emeğim boşa gider... Yaa yorumlarınızı bekliyorum...
  • sg3524 daha iyi bir çözüm olur bence ayrıca 3524 ün 10. pini ile eksi arasına bir role kontağı girip roleyide bir battery monitör ile kontrol edersen devreyi on-off yapabilirsin ayrıca bu devreninde çıkışı kare dalgadır + asenkron motorlar kare dalga ile çalışmaz diye bişey yok sadece sevmezler ve biraz daha gürültülü çalışırlar ayrıca bir şey daha söyleyeyim eger tahmin ettiğim devre ise o devrede geri beslemenin sağlıklı çalışmasını istiyorsan R7 direncini iptal et yerine jumper tak
  • aşagıdaki devre ile akü durumunu kontrol edebilirsin min.gösterge led çıkışı ile bir transistör üzerinden role sür o rolenin kontagınıda 3524 ün 10. pini ile eksi arasına gir istediğin gerilim seviyesinde inveteri off etsin yanlız devredeki jumper olayına dikkat etmen gerekiyor nokta ve bar seçimi yapıyor nokta çalıştırman gerekli bar çalıştırırsan inverteri devreye alamazsın veya kullandıgın role kontaklarını değiştirmen gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 9 Şubat 2011; 23:46:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş ben SG 3524 lü invertörü yapmadımki 400 wattlık CD 4047 entegresi ile yapılan 2n 3773 transistörlü devreyi yaptım...

Bu devreyi bu yapmış olduğum invertöre nasıl uygularım acaba ?? bilgisi olan varmı ??
  • se4n şuna bir açıklık getirsene elindeki mevcut devre ile dondurucuyu çalıştırdınmı?
  • Kardeş denemedim henüz ama zannedersem asenkron motorlar kare dalga çıkışlı invertörlerle çalışıyormuş... ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Kardeş denemedim henüz ama zannedersem asenkron motorlar kare dalga çıkışlı invertörlerle çalışıyormuş... ok

Hayır o invertörlerin çıkışı sinüsdür, kare dalga değil.
  • Arkadaşlar çıkış voltajını sabitlemek için kombi regülatörü kullanılabilirmi ??? çünkü Voltajı 220 v sabit verecek ve aynı zamanda çıkışıda tam sinüs olacak... Şu anda 60 ah akü ile 300 watt trafodan 400 watt çektim ama voltaj 150 volta kadar düştü... Bu tür invertörlerde bu tür düşüşler kabul edilebilinirmi arkadaşlar ??? Yoksa kombi regülatörü ile çıkışta sabit 220 v alınabilirmi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Arkadaşlar çıkış voltajını sabitlemek için kombi regülatörü kullanılabilirmi ??? çünkü Voltajı 220 v sabit verecek ve aynı zamanda çıkışıda tam sinüs olacak... Şu anda 60 ah akü ile 300 watt trafodan 400 watt çektim ama voltaj 150 volta kadar düştü... Bu tür invertörlerde bu tür düşüşler kabul edilebilinirmi arkadaşlar ??? Yoksa kombi regülatörü ile çıkışta sabit 220 v alınabilirmi ??

Regülatörler genelde 165 Volt yukarısını regüle ederler.Kombi regülatörü dediğin regülatör ototrafo şeklinde ise gene karedalga çıkış alırsın.
  • Beyler 2 gün önce akü yarım şarjlı şekilde uğur marka 400 lt 220v 220 wattlık derin dondurucuyu 400 wattlık invertörümle çalıştıramadım. Ve resmen hayal kırıklığına uğradım... şimdi sizce 60 ah lik akü tam dolu olsa bu dolabı 400 watt inverterle çalıştırabilirmiyim... Şu anda 400 watt inverter içersinde 300 wattlık trafo mevcut... Sorun trafonun düşük wattlı olmasındanmı yoksa akü voltajının düşük olmasındanmı kaynaklanıyor ???
  • Trafodanda olabilir, inverter devrendende.
    220Watt gücünde motoru rahat çalıştırmak için en az 600-700VA gücünde trafoya ihtiyacınız var.Bunun sebebide motorun kalkışta fazla akım çekmesi ve milinde yük varken kalkış yapması.
  • Şu anda devreye dijital gösterge panelleri taktım... Trafoyuda 300 wattan 750 wata çıkardım. Şimdi tekrar deneyecem derin dondurucuyu. Ama ben diyorumki bu 3+3 orjinal st marka 2n 3773 transistörlere ek olarak paralel 2n 3055 leri bağlasam... Yani 3 tane daha bağlayıp toplam 6+6 yapsak watt olarak kaç wattlık bir artış olur ??? toplam gücü kaç watt olur ??? Ama bu 2 n 3055 lerin 3 tanesi toshiba 3 tanesi orjinal marka devreye eklesek olurmu uyum sağlarmı ??
  • beyler bu işlerle uğraşmak insana geröekten zevk veriyor vaktiniz varken kendinizi geliştirin boş durmayın şu an askerdeyim o yüzden uğraşamıyorum elektronikle ama emin olun askerlik bitene kadar mecbur uzak kalacaz böle güzel şeylerden ...
  • evet arkadaşlar cumartesi gününden itibaren yapmış olduğum invertör denemelerini sizinle daha detaylı ve resimlerle yayınlayacağım...

kafayı taktım bu işe kaçarı yok kesin bir yenilenebilir enerji sistemi kuracam eve TEDAŞ ı zengin etmenin bir anlamı yok...

yaşasın güneş ve rüzgar bundan sonra güneş ve rüzgar boşa gitmeyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 26 Nisan 2012; 12:47:31 >

• Çıkış kare dalga olduğu için normal elektronik aletler bunu sinüs gibi algılar sonuçta diyotlarda doğruluyor ister sinüs ister kare çıkış dc oluyor. (bazı hassas devreler hariç)

Fakat bir ac motora kare dalga verirsen bunu kesik kesik dc gibi algılar sonuçta bir sinüs eğrisi yok eğri olmayınca döner alan oluşmaz.
  • Bu konunun devamı ne oldu aradan kaç ay geçmiş ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.