Şimdi Ara

400 PC YE Uzaktan Yedekleme(Backup)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar yaklaşık 300-400 bilgisayar ağına sahip bir firmadayım. bilgi işlem departmanı bizim yedekleri almıyormuş. yani ben cok yüklü bir hayati önem taşıyan excel dosyamı kaza ile kayıp etsem yandım.. bilgi işlem bu kadar bilgisayarın bilgi güvenliğini nasıl sağlar? c lerini nasıl yedekler o kadar bilgisayarın? var mı öyle bir donanım& yazılım piyasada??
    File serverimiz var bununla mümkün mü? nasıl olacak bu serverla? o 400 bilgisayar paylaşıma mı açacak şimdi? bu mantıksız.bunun çözümü nedir?

Pioneer 428xd KURO Plazma - LG 37LH7000 LCD, DSmart Goldmaster, Sony DAV-DZ660 5+1 Sinema Sistemi, Intel D865PERL Anakart/ Intel P4 3.0 GHZ HT / 120GB Samsung HDD/512x2 Kingston DDRam/ ATI Radeon 9800Pro@xt Ekran Kartı /Logitech z2200 2+1 200WRMS Hop./10/100 Ethernet Kartı, AsusTA230 300W Kasa/TpLink Modem/LG CDRom+Lg CdWriter+Asus DvdWriter+3.5 Floppy Drive A
  • bistroman eğer bu firmanın bilgi işleminde çalışmıyorsan bence boş ver bunları ordaki adminler düşünsün tabiki bu tür networkler’in security,backup ve felaket yönetimi prosedürleri vardır bunlardan pc kullanıcıları haberdar edilmeyebilir.Benim içim rahat değil diyorsan adminlerden birine ulaş ve daha detaylı bilgi al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator -- 18 Ekim 2004, 11:57:59 >
    Pioneer 428xd KURO Plazma - LG 37LH7000 LCD, DSmart Goldmaster, Sony DAV-DZ660 5+1 Sinema Sistemi, Intel D865PERL Anakart/ Intel P4 3.0 GHZ HT / 120GB Samsung HDD/512x2 Kingston DDRam/ ATI Radeon 9800Pro@xt Ekran Kartı /Logitech z2200 2+1 200WRMS Hop./10/100 Ethernet Kartı, AsusTA230 300W Kasa/TpLink Modem/LG CDRom+Lg CdWriter+Asus DvdWriter+3.5 Floppy Drive A
  • Sen derdini tam izah edemedin yada ben yanlış anladım 400 tane bilgisayar var ama 1 tane excel dosyan var? 400 bilgisayarda bi sürü excel dosyası war yada 400 bilgisayarda yedekleme yapıcaksın? senin işin karışık sorunun net değil baksana herkez soruna soru ile cevap veriyor attığım mesajı editle ne olduğunu anlıyalım

bunları Bilgi işlem departmanından tek bir server üzerinden uzaktan hepsini yedekleyebilirmiyiz c:\ lerini?
  • Anamakinada bi klasörü paylaşıma açıcaksık
    sonra her terminalin hangi dosyalarını yedekliyorsa onun işçin bir dosya yazabilirsn mesela

dos u aç

burda

C:\>copy con yedek.bat (direk c: sürücüsünün içerisine bu dosyayı oluşturucak)
    C:\>copy klasor\dosya.adi \\anamakina\paylasilmisklasoradi /y (/y eskisini silip yenisi yazacaktır)
    C:\>xcopy klasor \\anamakina\paylas~1\klasor /y (dosta en fazla 8 karakter kullanabiliyoruz)

her kullancıı için hangi dosyaları kopyalıycaksana onlar için birkere mahsus bu dosyayı oluştur bunuda başlattan çalıştıra ekle terminaller yeniden başladığında dosyalarını anamakinada istediğin yere kopyalasın mesela her kullanıcı için bir klasör oluştuabilirsin ama karışır 400 makina kolay değil

biraz karışık yazdım eğer anlamadıysan daha açık annatmaya çalışırım hatta örnek bir dosyada yazabilirim senin için kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir DOĞAN -- 18 Ekim 2004, 15:53:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ana serverin dos sistemine yazılacak komuttan bahsediyorsun sanırım. biraz daha anlattıklarını açarmısın örnek dosyanla beraber? her bilgisayara bir tane klasör oluşturacaz? yedeklenecek dosyaların yeri farklı farklı yerlerde her bilgisayarda aynı değil ki? özel mesajını bekliyorum... beni aydınlatırsan sevinirim
  • 300-400 gibi makineden yedek almak hemde bunu düzenli yapmak basit bir iş değildir. Ben bir internet cafe çalışanı olrak bun sayının 6da1 ile bile uğraşmak çok zor gelirken sana kolay gelsin derim :)

Bence kısa zamanda profesyonel bir yardım al... Bu iş deneyim ve bilgi işi...
  • Hayır bak şimdi
    Anamakinada Her Kullanıcı için bi klasör aç mesela

Userss klasörürün altına kullanıcı isimlerine göre klasörler aç

userss/ahmet
    userss/asli
    userss/muhasebe gibi

sonra bu userss klasörünü paylaşım ver. verdiğin paylaşımı sadece yazma olarak verebilirsin ozaman sadece yazarlar kimse okuyamaz..

Örnek Ahmet kullanıcısının yedekleemesi gerekenler:
    1 Masa üzerindeki "satis.xls" dosyasi
    2 d: sürücüsündeki "Program" klasörü
    3 c: sürücüsündeki "belgelerim" klasörü

şimdi bu dosyaları yedeklemek için

ahmet kullanıcısın makinasına git dos u çalıştır ve şu komutları yaz

C:\>copy con yedek.bat "enter e bas"(copy con dosyayı oluşturmak için kullanıcağımız komut)
    C:\>copy c:\windows\desktop\satis.xls \\anamakina\userss\ahmet /y
    C:\>xcopy belgel~1 \\anamakina\userss\ahmet /s/y (s burda alt bütün herşeyi kopyala)
    D:
    D:\>xcopy program \\anamakina\userss\ahmet /s/y

son olarakta
    ctrl+z tuşlarına aynı anda bas sana bir dosya kopyalandı diyecek

C:\> sürücüsüne git orda yedek.bat dosyası oluşmuş bulacaksın bu dosyanın kısayolunu oluştur .
    Başlat/Programlarlar/Başlangıç içine yapıştır

makina her yeniden başladığında belirttiğin dosyaları anamakina içersine kopyalıyacaktır

canligeyik@hotmail.com dan bana ulaş istersen (MSN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir DOĞAN -- 18 Ekim 2004, 16:35:47 >

• al sana değişik bir cevap
    1-herkese bir mail at ve backuplanmasını istedikleri dosyaları bundan sonra c nin altında backup diye bir folder altına koymalarını söyle
    2-internetten pstools bul
    3-Bunun içinden psexec i kullanacağız onu zipten çıkart ve server üzerinde kullanacağın folder'a koy diyelim e:\deneme
    4-backup folderı yarat server üzerinde e:\backup içine yarat.bat koy ve içine şunu ekle
    for /f %%A in [e:\deneme\bilgisayarlar.txt] do mkdir %%A
    bu backup folderında tüm bilgisayarlar için (bilgisayarlar.txt de isimleri bulunanlar için tabi) folder yaratır
    5-Bütün bilgisayar isimlerini her satıra bir tane gelecek şekilde e:\deneme\bilgisayarlar.txt'ye koy
    6-Şimdi batch dosyasını yazacağız: e:\deneme içine backup.bat ve test.bat isimli dosya yarat
    7-Test.bat içine
    for /f %%A in [bilgisayarlar.txt] do psexec \\%%A -u yetkiliadmin -p yetkiliadminşifresi -c backup.bat
    Bu bilgisayarlar.txt içinde bulunan tüm bilgisayarlar için uzaktan onların üzerinde backup.bat çalıştırır.
    yaz save et
    8-backup.bat içine
    cd \
    cd backup
    xcopy *.* \\SERVERADI\e$\backup\%computername%\ /S /Y /O
    Bu bütün dosyaları ve subfolderları server'a soru sormadan kopyalar (bir dahaki backup'ta aynısı varsa sormadan üstüne yazar ona göre)
    9-Bu eğer bilgisayarların tümü 2000 veya XP ise kullanılabilir NT'de ne olur bilmem
    10-Scheduled taskstan test.bat'ı schedule edebilirsin böylelikle belirli zamanlarda backup alır.
    11-Bu sırayla tüm bilgisayarlardan backup alır hızlandırmak için birkaç batch daha yazılabilir. Bilgisayar.txtyi bölersin ve birkaç ara batch yaratırsın olur.
    12-Çalışmayabilir hiç denemedim. Sorumluluk kabul etmem şimdiden söyleyeyim. Ama ufak tefek ahat çıkarda düzenlenirse çalışacağından yüzde 100 eminim
    13-Gerekirse backuplancak şeyleri zipleyip onları atabilirsin yerden büyüüük tasarruf edersin. Onun için tüm makinalarda ortak zip programı kullanılması ve bunun CMD'den kullanma paramterelerini bilip batch'e eklemen lazım
    14-Eğer olurda kullanırsan bir de teşekkür edersen bu kadar yazdığım şey için ben de mutlu olurum. Ve belki iş yerimde de böyle bir sistemi önerebilirim

• 4 ile 5in yerini değiştir
    araya yazmışım farketmedim
    Bu arada for /f veya xcopy mkdir hakkındaki bilgiler örnekler 2000 ve xp helpinde var.
    Psexec hakkındaki bilgiler örnekler zip dosyasında geliyor. Acayip yararlı başka toollar var onlara da bak ilerde lazım olabilir.
  • eğer zaten yetkili bir kullanıcı batch dosyayı çalıştıracaksa psexec ile kullanıcı adı password kullanmaya gerek yok
  • Ama şunuda söylemeden geçemiyeceğin 400 kullanıcı aynı anda yedek alırsa oy oy oy :)
  • tabi bu arada yedeklenecek dosya miktarını batch dosya da kontrol ettirip gerekirse azaltın mesajı da gönderilebilir
    ona da uğraşmayayım :)
  • işin zor b e yaws
    bistroman sistem hakkında biraz detay verebilirmisin... 400 client oldukçaüyük bir rakam. Bir File Serverdan bahsettin. Yedekleme yapılmıyorsa bu file serverı ne maksatla kullanıyorsunuz? File Server dışında kaç adet server bulunuyor / serverlarda kullanılan OS nedir? Ortam bir domain ortamı mıdır. Bir dc mevcutmudur. Clientlar da hangi işletim sistemleri kullanılmaktadır...
    Bir domain ortamı varsa yedekleme konusunda alternatifler var bunlar üzerinde durabiliriz. Yanıtları iletebilirsen daha net yanıtlar çıkacaktır...
    iyi çalışmalar ...
  • ya server ustadlari ne ugrassin drsun bunlarla, herkesin kendne gore derid isleri var. bu bir hamallik yaa, bunu ancak hamallar yapar. ver birer tane cd-rw herkes baksin kendi basinin caresine. ha cok mu kritik olanlar yok, ee var onlari da gelip bi zahmet aliversinler, ya da getirttirip aliverdiniz cd-rw'den mahrum birakiliyorsaniz. hem server ustadlari pc desktoplari ile hasir nesir oluren , ne zaman harciyacaklar backup almak ile..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.