Şimdi Ara

400 milyon yıllık kaplan kafatası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yola mini müze kurmuşlar çeşit çeşit kaplumbaga 300 milyon, balık 500 milyon yıllık ...aklıma hemen evrim geldi tabi ve şu soru kafama takıldı...degişen yalnız bizmiyiz ? yani bütün hayvan türü canlıların yaşam sartları milyar küsür yıldır degişmemekte ama insan zekası sayesinde yaşam şartlarını kendi ayarlayabilmekte burdan yola çıkarak ...insan evrimini kendimi yaratıyor yoksa şartlarmı bunu bize zorluyor....

• o aptal teoriye göre cevap vereyim;şartlar sizi () zorluyor...

biz bugünkü şeklimizle yaratıldık ve böle yok olacağız...
  • Bazı türler değişimi daha yavaş yaşıyor olabilirler.
  • Bu müze dedikleri Harun Yahya'nın evrim teorisini karalamak için yaptığı kampanyanın parçasıdır. O "fosil" dedikleri de gerçek fosil değil, fosillerin maketleridir. 400 milyon yıllık deniz kabuklusu v.b. fosili evrim teorisini çürütmez fakat 400 milyon yıllık kaplan fosili olsaydı gerçekten tuhaf olurdu.
  • evrim teorisi diye bişey yoktur
  • Buluşma için İstanbul'a geldiğimde, Beşiktaş'ta Sinan Paşa Pasajı'nın arkasında bahsedilen sergiyi (ya da bir benzerini) gördüm. 8-10 tane maket...ne sergiyi düzenleyen belli, ne bir biyolog ismi belli, ne de herhangi bir kurum. Serginin başında duran parlak delikanlı da, malum cemaatin içinden bir tip. Amaç belli!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 6 Temmuz 2007; 9:31:20 >
  • Evrim için üst konu var. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Buluşma için İstanbul'a geldiğimde, Beşiktaş'ta Sinan Paşa Pasajı'nın arkasında bahsedilen sergiyi (ya da bir benzerini) gördüm. 8-10 tane maket...ne sergiyi düzenleyen belli, ne bir biyolog ismi belli, ne de herhangi bir kurum. Serginin başında duran parlak delikanlı da, malum cemaatin içinden bir tip. Amaç belli!

O sergiler düşünmeniz için açılıyor. Sergilenen fosiller milyonlarca yıllık fosilledir. Bu fosilleri gördükten sonra mantık dışı şekilde yine evrimi savunmak bana göre akıl işi değişdir. Evrim bir gerçek değil, inanç sistemidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratK.

evrim teorisi diye bişey yoktur

Aslında var.
  • Bu tür konuların tartışılabileceği bir üst konu varken buradan devam etmek manasız değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Really

quote:

Orjinalden alıntı: MuratK.

evrim teorisi diye bişey yoktur

Aslında var.

TEORİ YANİ Bİ VARSAYIM (çok mantıksızca)
  • O serginin amacı belli. 545 milyon yıl öncesi ve daha eski tarihler pre-kambriyene tekabül eder. Ve pre-kambriyen bilinen en eski jeolojik devirdir. Aşırı derece metamorfizmaya uğramasıdan dolayı Pre-kambriyende fosil bulmak neredeyse imkaansızdır. Bu jeolojik devire ait ancak nadirende olsa tek hücreli canlıların fosillerine raslanmıştır. Pre-kambriyen sonlarına doğru çok hücreli canlı fosilleri gözlenmeye başlanır. 500 milyon yıl öncesi prekambriyen-proterozoik devrinden sonra kambriyenin başlangıcıdır (545 milyon yıl). Yani lafın kısası "500 milyon yıl öncesi çok iyi korunmuş bir balık fosilimiz var buyrun bakın" demeleri halkımızı aptal yerine koymaktan öte bir şey değil. Her işin bir ehli vardır. Ehli olmadığımız konularda her görüp-duyduğumuza inanmayalım lütfen
  • Anılarım canlandı.
  • neyin ne olduğunu herkes öldükten sonra görecek..
  • merak ettim hiç insan fosili yoktu adama sordum niye yok diye olmazmı çok var dedi....bence insanın ataları o kadar eski degil yani 500 milyon yıl önceki insanı düşünemiyorum ben acaba hangi zaman aralıgında insana dönüştük bilen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: world light

merak ettim hiç insan fosili yoktu adama sordum niye yok diye olmazmı çok var dedi....bence insanın ataları o kadar eski degil yani 500 milyon yıl önceki insanı düşünemiyorum ben acaba hangi zaman aralıgında insana dönüştük bilen varmı

Direk sallamış. İlk insan fosili 2 milyon yıl öncesine aittir
  • o zaman insan evrim geçirmemiş diyebiliriz çünkü 2 milyon yıl jeolojik olarak kısa ve degişim için yeterli degil..yanlışsam düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi world light -- 6 Temmuz 2007; 21:40:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: world light

o zaman insan evrim geçirmemiş diyebiliriz çünkü 2 milyon yıl jeolojik olarak kısa ve degişim için yeterli degil..yanlışsam düzeltin

Yok...o kadar da kısa değil...
  • 400 milyon yılda degişmeyen kaplanı düşün ..insan nasıl 2 milyon yılda degişebilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.