Giriş | |
|
|
|
30 Mayıs 2007; 1:45:16
|
|
|
Bu topic deneme maksatlı yayına girmiştir. Burada forumun sürekli sonuç alınamasa da dönüp dolaşıp aynı noktaya gelinen konuları işlenir. Kural: Burada kişiler kişiyi hedef almadıkça her türlü kanaat ve fikirlerini beyan edebilirler. Kişisel düşüncelerini hiçbir baskı altında kalmadan ancak kimseyi suçlamadan açıklayabilirler. Bu uyarılarımıza rağmen huzursuzluk çıkarıp kişileri hedef alan mesajları yazan kişilere derhal ceza talebi yapılacaktır. Çok söze gerek yok ne demek istediğimiz gayet iyi biliniyor. Hadi kolay gelsin. İyi Günler.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
|
|
|
|
|
30 Mayıs 2007; 1:55:38
|
|
|
deneme 1-2-3 bence hayat canlılıkla anlam bulmuştur.çünkü canlılığın olmadığı kainat, biz canlı olduğumuz için bizim anlayabileceğimiz bir hayat sahibi değildir. ondaki değişim,gelişim,tekamül,hareket vs. canlı formu olmadığı sürece anlamsız olacaktır. öyle ise canlılık neden ? sorusu kainat neden sorusu ile aynıdır. ve devamla canlılığın üst basamağı bu soruyu soran insan neden? sorusuda diğer sorularla paralel kainat neden sorusu ile aynıdır. neden sorusu ile yola çıkabiliriz...
|
|
|
30 Mayıs 2007; 2:01:27
|
|
|
Bence evrim, Allah'ın veya herhangi bir Mâbud'un varlığını kabul etmeyen kişilerin, en azından aklen rahatlamak için sarıldıkları bir yoldur. Teorinin ciddi bulgulara sahip olması, hatta bazılarının "aslında teoriden öte bir olay fakat bazı tepkiler almasın diye teoriden öte gidemiyor" şeklindeki yorumları da rahatlamasına destek veriyor. Ha her evrime inanan böyle mi düşünüyor! hayır. Bir de anlamadığım şu olay var ki, evrim bence yoktur ama varlığı Allah'ın olduğu fikrini destekler. Çünkü o kadar evrilmeleri tutup da tesadüf, şans ya da kaotik şeyler nasıl yapsın. Bence bir idare edenin kontrol etmesi lazım.
|
|
|
30 Mayıs 2007; 2:01:27
|
|
|
sebebe değil sonuca bakmak lazım
|
|
|
30 Mayıs 2007; 2:28:18
|
|
|
salise farkıyla öğretmenim beni geçmiş demek ki
|
|
|
30 Mayıs 2007; 10:35:06
|
|
|
ilk deneme konumuz evrim sanırım :) benim anlamadığım bir nokta var. evrim konusunda bir kabul eden kısım var birde kabul etmeyen. ortada bazı deliller ve fosiller var. ha bu kesin vardır anlamı taşımıyor tabiki. kabul etmeyen kısım ise yaradılış üzerinde duruyor. şimdi olaya şöyle bakalım kabul etmeyen kısım için. ortada iyi veya kötü bir teori var ve bu teoriyi destekleyecek bulgularla birlikte. kabul etmeyen kısım kesinlik arzetmediği için karşı çıkıyor ama bu karşı çıkış sadece evrim teorisi yoktur anlamına gelecek bir çıkıştır. yaradılış kuramını destekler nitelikte değil. peki bu yaradılış ile ilgili herhangi delil vs varmı cidden. bilmiyor olabilirim. yani bence olay şu noktaya geldi. sanki evrim teorisinin yokluğunu ıspatlarsanız yaradılışıda ıspatlamış olacağınızı düşünüyorsunuz. halbuki alakası yok. siz sadece birşeyin yokluğunu ıspatlamış olacaksınız, diğerinin varlığını değil.
|
|
31 Mayıs 2007; 0:10:08
|
|
|
burası evrim topiğimiydi bende konuyu 'neden?' sanmıştım. quote:
Orjinalden alıntı: driver deneme 1-2-3 bence hayat canlılıkla anlam bulmuştur.çünkü canlılığın olmadığı kainat, biz canlı olduğumuz için bizim anlayabileceğimiz bir hayat sahibi değildir. ondaki değişim,gelişim,tekamül,hareket vs. canlı formu olmadığı sürece anlamsız olacaktır. öyle ise canlılık neden ? sorusu kainat neden sorusu ile aynıdır. ve devamla canlılığın üst basamağı bu soruyu soran insan neden? sorusuda diğer sorularla paralel kainat neden sorusu ile aynıdır. neden sorusu ile yola çıkabiliriz...
|
|
|
31 Mayıs 2007; 15:20:25
|
|
|
Evrim Tanrıyı kapsar mı? Herşeyi bir nedene dayalı olarak önümüze koyan bilimin ışığında görece yürüyen evrim teorisi , maddenin ve canlılığın gelişmesinde Tanrıya bir rol verebilir mi? Tanrı evrimi kullanıyormu? Tanrı olayların bir devridaim şekline dönüşmesini evrim formülüyle gerçekleştirmiş olabilirmi.? Her iki açıdan da mantıkla ulaştığımız sonuç ispatlayamadığımız bir kısır döngüye dönüşüyor. Aklım ve kalbim Allah diyor. Yani ben bu sonuca vardım. Ancak hiçkimseyi bu noktadan sonra ulaştığı sonuç ve inandığı şey konusunda eleştiremeyiz. Çünkü kim ne derse desin ispatlayamamak gibi bir problemimiz var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 31 Mayıs 2007; 15:28:43 >
|
|
|
31 Mayıs 2007; 16:22:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Drazy Evrim Tanrıyı kapsar mı? Herşeyi bir nedene dayalı olarak önümüze koyan bilimin ışığında görece yürüyen evrim teorisi , maddenin ve canlılığın gelişmesinde Tanrıya bir rol verebilir mi? Tanrı evrimi kullanıyormu? Tanrı olayların bir devridaim şekline dönüşmesini evrim formülüyle gerçekleştirmiş olabilirmi.? Her iki açıdan da mantıkla ulaştığımız sonuç ispatlayamadığımız bir kısır döngüye dönüşüyor. Aklım ve kalbim Allah diyor. Yani ben bu sonuca vardım. Ancak hiçkimseyi bu noktadan sonra ulaştığı sonuç ve inandığı şey konusunda eleştiremeyiz. Çünkü kim ne derse desin ispatlayamamak gibi bir problemimiz var. size sonuna kadar katılıyorum. olay tamamen inançta bitiyor. siz neye inanıyorsanız sizin için doğru olan odur.
baar555
Uzaklaştırılmış ¥ gün kaldı.
|
 |
|
1 Haziran 2007; 20:08:33
|
|
|
evrim olsa idi bunu farkederdik olmadıgını farkedebildigimiz gibi ...evrim teorisi bilim adına harika bir buluş ancak yanlış yorumlanıp işin sonuna din işlerinin karışması (ki mecbur bırakıldık biz buna) ama bu karışık durumu çözümleyen aklı başında insanlar gün geçtikte artmakta ve bilimin ışıgında gerçek daha iyi anlaşılmaktadır. zamanla insanlıgın bu sorunada daha iyi çözümleri bulması hiçde zor degildir...
|
|
|
|
|
2 Haziran 2007; 18:20:13
|
|
|
Dönülen konuların bu olması çok normal demekki yaşadığımız hayatta en çok ilgimiz olan ve dikkatimizi çeken konu bu, demekki insanlar bir arayış içerisinde (bazı değerleri olan arkadaşları bu yorumun dışında tutuyorum), bizim bu forumdaki sorunumuz bu konuları doğru şekilde bağlayamıyor olmamız. Kendi alemimiizdeki yaşadığımız şeyler ağır bastığı için kendimizi karşıdakinin yerine koyup düşünemiyoruz ve dolayısı ile bazen birbirimizi kırıyoruz. Madem böyle bir konu açıldı o zaman bir şeyleri doğru şekilde anlatmaya çalışalım, en azından deneyelim. @Drazy Arkadaşım aslında döndüğümüz nokta aynı değil. Ben Allah'ın varlığına inanıyorum ama forumda arkadaşların düşünceleri benimde düşünmeme sebep oldu demekki Objektif bakınca olaylara bazı şeyleri daha iyi düşünüyoruz.
|
|
|
3 Haziran 2007; 0:13:53
|
|
|
Ooo vatana millete hayırlı olsun bu topic. Ben sonradan buraya çok hararetli konular yazacağım. mesela insanın evrendeki yorumlama gücü üzerine. Anlam kazandırma sadece insana özgü subjektif bir olay mı yoksa insanın yorumu gerçek olup doğrulardan mı sayılır. Bence işin noktası burada.
Tıkla bloguma hayatına birşeyler kat. Mutlaka alacağın birşeyler olacakThey don't care about us *** Hiç sorun değil biz herkesi umursuyoruz. Çünkü biz büyük bir milletiz. *** *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
|
|
|
|
|
3 Haziran 2007; 3:18:59
|
|
|
Tanrı varlığı ispatlanamaz bir olgudur bence. İnsanın kendine açıklayamadığı olguları yüklediği bir düşüncedir. Nerden geldik, neden geldik, nasıl geldik, nereye gideceğiz gibi soruları cevaplayabilmek! için ürettiğimiz bir düşünce. Var mıdır? Yok mudur? Kesin cevabı olmayan bir soru bence. Evrim ise tartışılabilir ve belki sonuca varılabilir birşey. Evrimin bazı kısımları zaten kesin var olmakla birlikte evrim adı altında canlı oluşumuna yönelik sorulara farklı bir cevap vermek için oluşturulmuş bir düşünce de var elbette. Yani canlıların evrimleştiği gerçek de olsa canlının nasıl ve nereden geldiği henüz cevaplanabilmiş değil ve bence evrimle ilgisi de olmayan bir konu. Ama evrim diyince 2 konu akla geliyor hemen, maymun-insan evrimleşmesi, canlının varoluşu. Evrim bu mudur? Bence değil.
|
|
3 Haziran 2007; 17:59:14
|
|
|
Var olan hersey bir anlam ifade eder-bence-. Ve anlami olan seyler kendi baslarina veya tesadufen olusamazlar-gene bence:)- bu acidan bakinca Tanri olmazsa olmazdir. Peki bu bu bakis acisindan bakilinca evrim nerede kalir. Evrim diye bir sey yoktur demek benim haddim degil tabiki, ama canlilar kendi kendine evrimlesti demek bana anlamsiz geliyor. Donup dolasip bu noktaya gelmemizin nedeni de hayatta bir anlam arama cabamiz degil mi zaten? Anlamsizligi kavrayamiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fallen_angel17 -- 3 Haziran 2007; 18:00:23 >
PSN: fallen_ang GamerTag: fallen7ang | Ekleyin, ekletin surpriz hediyeler kazanin! - Buraya kadarmis sebastiyan kapat formu, gidiyoruz? / - Kalanlari ne yapayim efendim? - Dagit onlari Sebastiyan, uzerlerine goktasi at!
|
|
|
M
|
| | | |